RuDi Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Czy Celeron PPGA 466 bedzie dzialal na plytach z gniazdem FCPGA/FCPGA2 na jakims tam 815 albo via xxx. Prosze o jakas porade bo nie wiem co gosciowi mam powiedziec sam juz zglupialem :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 moim zdaniem nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 moim zdaniem nieMoim tez nie. I w co to wsadzic to cudo od Intela?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Napewno nie bedzie działał !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Oczywiście że będzie chodził!!! Gorzej jest na odwrót np. gdy chcemy wsadzić Celerona2 lub Tualatina...wtedy to nie na wszystkich starszych płytach pójdzie ale wszystkie nowsze płyty na chipsetach i810,815,820 i Via są w 100% kompatybilne ze starszymi modelami procesorów także wkładaj go śmiało i bez obaw.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Oczywiście że będzie chodził!!! Gorzej jest na odwrót np. gdy chcemy wsadzić Celerona2 lub Tualatina...wtedy to nie na wszystkich starszych płytach pójdzie ale wszystkie nowsze płyty na chipsetach i810,815,820 i Via są w 100% kompatybilne ze starszymi modelami procesorów także wkładaj go śmiało i bez obaw.... Oj może być różnie. Ostatnio kupiłem ECSa na VIA i niestety nie obsługiwał starszych procków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Ej o czym my w ogule mowimy ??? Przeciez to intel, wiec jasne ze, starszey procek nie bedzie dzialal ;]]]]]]]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Oczywiście że będzie chodził!!! Gorzej jest na odwrót np. gdy chcemy wsadzić Celerona2 lub Tualatina...wtedy to nie na wszystkich starszych płytach pójdzie ale wszystkie nowsze płyty na chipsetach i810,815,820 i Via są w 100% kompatybilne ze starszymi modelami procesorów także wkładaj go śmiało i bez obaw.... Czlowieku jak goowno wiesz to sie nie wypowiadaj bo sobie wioske robisz ! A pytajacy niech nie kupuje bo chodzic nie bedzie ! i tylko sie przejedzie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Według mnie będzie chodził, ale czy ma to wogóle jakiś sens?? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Zależy od płyty.... np do cel2 są przejściówki do slot1 (sam mam taki układ) - i działa rewelacyjnie ( w końcu chipset płyty to 440 - chyba najlepsze co wypuścił Intel) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Zalezy jaka plyta glowna. Z tego co wiem asus cusl2 na 815 ep nie obsługuje celeronow PPGA. Wg mnie powinno chodzic ale warto sprawdzic w manualu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Czy Celeron PPGA 466 bedzie dzialal na plytach z gniazdem FCPGA/FCPGA2 na jakims tam 815 albo via xxx. Prosze o jakas porade bo nie wiem co gosciowi mam powiedziec sam juz zglupialem :?Na Fcga2 (ten od Tualatnina) nie będzie chodził :cry: . Sprawdziłem na Swoim Tusl-2c (i815) i celku 433. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burdzyk Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 na zadnej nowej plycie na i815 pod tualatiny ten proc nie pojdzie w moim abit st6er najnizszy proc to 500 czyli z serii coppermine tak intel nakazuje kupno nowego proca :evil: zreszta po co 815 skoro ona jest gorsza od 440BX! jak maszmozliwosc to kup porzadnego abita np BE6 II albo jakiego asusa z tej polki na gieldzie to jakies 200zl a w te plyty na slot1 wepchniesz cppotem jakiegos copperka do 1.1G i bedzie spox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Oczywiście że będzie chodził!!! Gorzej jest na odwrót np. gdy chcemy wsadzić Celerona2 lub Tualatina...wtedy to nie na wszystkich starszych płytach pójdzie ale wszystkie nowsze płyty na chipsetach i810,815,820 i Via są w 100% kompatybilne ze starszymi modelami procesorów także wkładaj go śmiało i bez obaw.... Czlowieku jak goowno wiesz to sie nie wypowiadaj bo sobie wioske robisz ! A pytajacy niech nie kupuje bo chodzic nie bedzie ! i tylko sie przejedzie ! libero to ty <span style="color:red;">[ciach!]</span>o wiesz....myślisz że masz 500 postów to jesteś najmądrzejszy na świecie?? a według mnie to powinieneś wypowiadać się na tematy związane z AMD to ty i twój Dureń tworzycie zgraną parę szajbusów.... dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Napisz jaka konkretnie plyta. Chipsetow i815 jest kilka: i815E, i815G, i815EG, i815EP, i815EM :P Pierwsze nawet nie mogly obslugiwac AGP wiec sie troszke roznily od dzisiejszych pod tualatiny (i815EP), nieprawdaz ? Chociaz nie musisz pisac jaki dokladnie chipset. Zaden i815xx nie obsluzy PPGA. Najnowsze plyty jakie go obsluza to na chipsecie BX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 moze ale nie musi. z mojego doswiadczenia wiem, ze ze wskazaniem na nie musi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Napisz jaka konkretnie plyta. Chipsetow i815 jest kilka: i815E, i815G, i815EG, i815EP, i815EM :P Pierwsze nawet nie mogly obslugiwac AGP wiec sie troszke roznily od dzisiejszych pod tualatiny (i815EP), nieprawdaz ? Chociaz nie musisz pisac jaki dokladnie chipset. Zaden i815xx nie obsluzy PPGA. Najnowsze plyty jakie go obsluza to na chipsecie BX. A co z 810E ? Mam jeszce taką płytką i byłaby niezła na serwer (zintegrowana grafa). Sprzedać sie jej nie za bardzo opłaca(80pln) a proca c466 mogę mieć za jaieś 50 pln. Byłoby fajnie sprawdzić np w manulau którego akurat nie mam (płyta firmy... DELL)....Raczej mam małe szanse a nie chce ładować kasy w tuallatina... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 libero to ty <span style="color:red;">[ciach!]</span>o wiesz....myślisz że masz 500 postów to jesteś najmądrzejszy na świecie?? a według mnie to powinieneś wypowiadać się na tematy związane z AMD to ty i twój Dureń tworzycie zgraną parę szajbusów.... dzięki BUHAHA ! Niestety mialem balerona ! wiec bede sie na ten temat wypowiadal ! A Ty nadal uwazasz ze bedzie dzialal ? I kto tu sie zna ? A i do czego ma liczba postow ? Byl tu taki co mial wiecej odemnie i nic nie wiedzial i pisal bzdory ! Pozdrawiam ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khorne Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Moim zdaniem na bank nie pójdzie.. chyba że zdaży się cud :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Dobra przyznaję się do małego błędu (nie myli się ten co nic nie robi :? ) tak więc na wszystkich płytach nie będzie działał :( jednak są spore szanse że jednak pójdzie ale zawsze istnieje to ale...więc przed zakupem lepiej sprawdzić go na "żywo". Powinien działać na chpsetach Via VT82C694X,VT82C693A,Intel 810 a na pozostałych faktycznie może ale nie musi....sorki za zamieszanie. Sorki Libero (może trochę za ostro pojechałem).....***ACCESS PEACE*** Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Napisz jaka konkretnie plyta. Chipsetow i815 jest kilka: i815E, i815G, i815EG, i815EP, i815EM :P Pierwsze nawet nie mogly obslugiwac AGP wiec sie troszke roznily od dzisiejszych pod tualatiny (i815EP), nieprawdaz ? Chociaz nie musisz pisac jaki dokladnie chipset. Zaden i815xx nie obsluzy PPGA. Najnowsze plyty jakie go obsluza to na chipsecie BX. A co z 810E ? Mam jeszce taką płytką i byłaby niezła na serwer (zintegrowana grafa). Sprzedać sie jej nie za bardzo opłaca(80pln) a proca c466 mogę mieć za jaieś 50 pln. Byłoby fajnie sprawdzić np w manulau którego akurat nie mam (płyta firmy... DELL)....Raczej mam małe szanse a nie chce ładować kasy w tuallatina...Na chipsecie i810 chodza stare celki na magistrali 66. Wiec Twoj 466 tez pojdzie. Teraz zalezy od wejscia jakie proponuja plyty. Najwyzej przejsciowka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Dzieki panowie za odpowiedzi :) Ale z tego co czytam to jeszcze bardziej glupieje i prawdopodbnie zkonczy sie tym ze powiem kolesiowi ze poskladam mu tego kompa z jakims Duronem a tego Celeka sie opchnie albo sobie zostawie i cos na BX zakupie. Ciekawe czy sa do zdobycia plytki na BX ale format AT bo mi sie 2 obudowy poniewieraja z miejsca na miejsce :D Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Dzieki panowie za odpowiedzi :) Ale z tego co czytam to jeszcze bardziej glupieje i prawdopodbnie zkonczy sie tym ze powiem kolesiowi ze poskladam mu tego kompa z jakims Duronem a tego Celeka sie opchnie albo sobie zostawie i cos na BX zakupie. Ciekawe czy sa do zdobycia plytki na BX ale format AT bo mi sie 2 obudowy poniewieraja z miejsca na miejsce :D Pozdrawiam!Za plytkami zlookaj allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Napisz jaka konkretnie plyta. Chipsetow i815 jest kilka: i815E, i815G, i815EG, i815EP, i815EM :P Pierwsze nawet nie mogly obslugiwac AGP wiec sie troszke roznily od dzisiejszych pod tualatiny (i815EP), nieprawdaz ? Chociaz nie musisz pisac jaki dokladnie chipset. Zaden i815xx nie obsluzy PPGA. Najnowsze plyty jakie go obsluza to na chipsecie BX. A co z 810E ? Mam jeszce taką płytką i byłaby niezła na serwer (zintegrowana grafa). Sprzedać sie jej nie za bardzo opłaca(80pln) a proca c466 mogę mieć za jaieś 50 pln. Byłoby fajnie sprawdzić np w manulau którego akurat nie mam (płyta firmy... DELL)....Raczej mam małe szanse a nie chce ładować kasy w tuallatina...Na chipsecie i810 chodza stare celki na magistrali 66. Wiec Twoj 466 tez pojdzie. Teraz zalezy od wejscia jakie proponuja plyty. Najwyzej przejsciowka.Hmm to jest celeron PPGA a wejście na i810e (MB) to FCPGA czyli chyba nie za bardzo to sie da tam wepchnać. Czyli tak, jest przejściówa PG->FC-PGA ? Aha podaj orientacyjn cene bo jak znam życie to kupie płytę na BX440 za taką cene.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Napisz jaka konkretnie plyta. Chipsetow i815 jest kilka: i815E, i815G, i815EG, i815EP, i815EM :P Pierwsze nawet nie mogly obslugiwac AGP wiec sie troszke roznily od dzisiejszych pod tualatiny (i815EP), nieprawdaz ? Chociaz nie musisz pisac jaki dokladnie chipset. Zaden i815xx nie obsluzy PPGA. Najnowsze plyty jakie go obsluza to na chipsecie BX. A co z 810E ? Mam jeszce taką płytką i byłaby niezła na serwer (zintegrowana grafa). Sprzedać sie jej nie za bardzo opłaca(80pln) a proca c466 mogę mieć za jaieś 50 pln. Byłoby fajnie sprawdzić np w manulau którego akurat nie mam (płyta firmy... DELL)....Raczej mam małe szanse a nie chce ładować kasy w tuallatina...Na chipsecie i810 chodza stare celki na magistrali 66. Wiec Twoj 466 tez pojdzie. Teraz zalezy od wejscia jakie proponuja plyty. Najwyzej przejsciowka.Hmm to jest celeron PPGA a wejście na i810e (MB) to FCPGA czyli chyba nie za bardzo to sie da tam wepchnać. Czyli tak, jest przejściówa PG->FC-PGA ? Aha podaj orientacyjn cene bo jak znam życie to kupie płytę na BX440 za taką cene....Zlookaj na czym testowal Tom chipset i810. http://www.tomshardware.com/mainboard/99q2...common_hardware Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...