B3T0N Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 no wiec pamietacie jazzy jakie mialem z racji rozpadu nuk'a - troszke w tym czasie mi kasy przybylo i nabylem nukleona ze srebrnymi cybantami , crystala , chlodniczke , wiatraki Mate - porzadna firma - zrekompensowal mi utrate karty pompa EHEIM 1048 i rezerwuarem wiec mam cale WC made by MCS crystala na dniacha przerabian na blok na GPU - wystarczy dowiercic w plexi otwory - nadaje sie do GPU IDEALNIE :) a oto fotki testujacego sie od 48godzin mojego WC - sory za jakosc fot , ale niestety cos zlego sie dzieje z moim aparatem na dniach zakupie chyba od popixs'a bloczek na NB WC bedzie czekac na nadejscie mojego nowego configa : chieftec MA01-BLD , abit NF-7S , radeon 9500PRO (FIC) , barton 2500+ , 2x 256 corsair (lub geil lub twinmos twister - nie wiem co kupie bo jednak sponsor musi zdecydowac ile pieniedzy przeznaczyc w sprzet :) ) zakupuje tez UV_DYE bo kupilem katodke UV :D - mysle ze bdzie to ladnie wygladac : ) oto i fotki "biurkowe" aha : ten eheim jest jeszcze w stanie uciagnac jeszcze jeden bloczek na spokojnie - super pompa jak na 600l/h :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Jestem ciekaw jakie temperatury będziesz na tym miał :lol: Jak obracasz pojemnik z wodą nie przecieka ci :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Jestem ciekaw jakie temperatury będziesz na tym miał :lol: Jak obracasz pojemnik z wodą nie przecieka ci :?: w tym momencie nie zalezy mi na hiperniskich temperaturach - chce w koncu zlozyc kompa do kupy majac estetycznie wygladajace WC inside (bude of coz moduje) jak obracam pojemnik to nie przecieka mi - nie ma prawa (nooo chyba ze korek odkrece aby powietrze sobie uszlo - tak to jest uklad chyba na 100% szczelny.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Chlodniczka wyglada zaj..... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 fajnie wygladaja te aero na chlodniczce :D niezle wc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Sam uklad spoko, ale chcialbym juz zobaczyc to w budzie :lol: PS Eheim 1048 u mnie spokojnie ciagnie 3 bloki (wiercone od Mate'a na CPU i GPU i od Popixs'a na NB) :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 :arrow: ciekawy jestem temp. jakie bedziesz osiagal na tym zestawie i zdjec z upakowanym WC w budzie. chlodnica robi wrazenie i to spore - bardzo mi sie podoba. czekam na wiecej... P.S. bardzo fajnie zachowal sie Mate. dzieki za solidnosc i dbalosc o klientow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 bardzo ciekawi mnie wydajnosc chlodniczki z tymi BLOWERami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Odpowiednio to wygląda. Jak jeszcze podświetlisz sobie ten rezerwuar to będzie elegancko. Zastanawiałem się czy opłaca się kupić taki pojemnik, ale teraz niemam wątpliwości. Czas zbierać pieniądze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 8O Wentylatory na gcłodnicy wymiataja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 podlaczylem wentylatory do zasilki i powiem ze bardzo mocno napieprzaja - sa na 5v ale jak wezme chlodnice , to z odleglosci 30cm czuc jak mocno wieje wiaterek przez chlodnice - na weekent ppodlacze WC pod swojego TBirda - nie moge wytrzymac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 A jak z głośnością??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 A jak z głośnością??? jak przystalo na WC - bezglosne ;) turbin nie slysze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Te turbiki to trzeba konieczne podświetlić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Ciekawi mnie jak to będzie wyglaać w budzie :D ale myślę że spoko, jakieś ładne podświetlenie i będzie git. Cieszę się że Mate nie olał twojej straty i ją zrekompensował. Plus dla niego.Ciekawi mnie jak to będzie wyglaać w budzie :D ale myślę że spoko, jakieś ładne podświetlenie i będzie git. Cieszę się że Mate nie olał twojej straty i ją zrekompensował. Plus dla niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoil Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Mate - porzadna firma - zrekompensowal mi utrate karty pompa EHEIM 1048 i rezerwuarem (..) milo widziec.. ciekawe co na to ludziska ktorzy go prawie zlinczowali po twoim topiku poprzednim...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Mate - porzadna firma - zrekompensowal mi utrate karty pompa EHEIM 1048 i rezerwuarem (..) milo widziec.. ciekawe co na to ludziska ktorzy go prawie zlinczowali po twoim topiku poprzednim...? woogole niepotrzebnie ten topic zalozylem - tutaj poniosly mnie nerwy przez utrate mojej karty (wiele dla mnie znaczyla - GPU krecil sie na 282) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Myślę że topic był odpowiedni. Jak byś założył topick "NUKLEON się rozsypał, a wspaniałomyślny Mate wynagrodził mi straty" zaraz by były obiekcje i podejżenia, a tak firma tylko zyskała poraz kolejny potwierdzając rzetelność... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Niestety tak jest bardzo czesto, ze zamiast spokojnie porozmawiaz z producentem od razu sie chcacy/niechcacy rzuca blotem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 b3ton mam pytanko. piszesz ze przeplyw powietrza jest spory, ale z tego co sie orientuje to te trubinki maja 10 cfm kazda przy napieciu 12 volt. puszczasz je na 5volt wiec ile tam moze byc, nie za malo? zwykle wentyle 80tki maja 25-30 cfm. co do glosnosci pracy to zapewne sa ciche, bo ponoc maja 23 dbA przy 12v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 He he he - PAPST ma 12 dBA. Z tego co wiem to oryginalne wiatraki maja 30 CFM na 12V czyli w sumie daloby to 60. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafyn Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 mam athlonka 2.0xp+. na nim WC. woda w chłodnicy ma zaledwie 24stopnie - podobnie jak sam blok a bios wskazuje mi temperature 54-60 stopni na cpu! (blok jest dobrze zalozony :) ) a systemu nie da sie dotknąć (ok 60 stopni) a płyta (msi kt4v) wskazuje 34!!! O co chodzi :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 a ile C masz w pokoju ze tempe wody masz 24C - usialbys miec jakies 16-20C troche by to dziowne bylo - cholernie zimno jak n warunki do mieszkania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafyn Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Mam 19 w pokoju - bloki - centralne jeszcze nie grzeje :) po drugie mam nagrzewnice z nissana z dwoma coolerami na wymienniku - zajebiscie oddaje cieplo. bez wiatrakow rozgrzewala sie do 37 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 no to jak dla mnie masz rozregulowane czujniki na mobo :) PS u mnie w pokoju (blok) jesk kolo 23-25C tez nie grzeja 0 stad moje zdziwienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafyn Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 czyli co mam zrobić?? tylko nie mów że mam kupić nową płyte:) istnieją może jakieś termometry które można umieścić obok rdzenia (z wystarczająco płaską końcówką?) bo zastanawiałem się już nad zalutowaniem termometra w bloku tylko boje sie że nie wytrzymam tej temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafyn Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 czyli co mam zrobić?? tylko nie mów że mam kupić nową płyte:) istnieją może jakieś termometry które można umieścić obok rdzenia (z wystarczająco płaską końcówką?) bo zastanawiałem się już nad zalutowaniem termometra w bloku tylko boje sie że nie wytrzymam tej temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 wywal 2 posty i kup termometr z termistorem i umieść go na samem dole radiatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 chyba nie rozumiesz tego co czytasz on ma przecierz wc wiec jak umiescisz termistor na dole radiatora?? trzeba jeszcze patrzec zeby termistor byl odpowiedno maly (SMD albo cus) bo jak bedze taki durzy to niewiem gdze go wsadzisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...