Skocz do zawartości
B3T0N

MOJE NOWE WC (PHOTO)

Rekomendowane odpowiedzi

no wiec pamietacie jazzy jakie mialem z racji rozpadu nuk'a - troszke w tym czasie mi kasy przybylo i nabylem nukleona ze srebrnymi cybantami , crystala , chlodniczke , wiatraki

Mate - porzadna firma - zrekompensowal mi utrate karty pompa EHEIM 1048 i rezerwuarem wiec mam cale WC made by MCS

crystala na dniacha przerabian na blok na GPU - wystarczy dowiercic w plexi otwory - nadaje sie do GPU IDEALNIE :)

a oto fotki testujacego sie od 48godzin mojego WC - sory za jakosc fot , ale niestety cos zlego sie dzieje z moim aparatem

na dniach zakupie chyba od popixs'a bloczek na NB

WC bedzie czekac na nadejscie mojego nowego configa :

chieftec MA01-BLD , abit NF-7S , radeon 9500PRO (FIC) , barton 2500+ , 2x 256 corsair (lub geil lub twinmos twister - nie wiem co kupie bo jednak sponsor musi zdecydowac ile pieniedzy przeznaczyc w sprzet :) )

zakupuje tez UV_DYE bo kupilem katodke UV :D - mysle ze bdzie to ladnie wygladac : )

oto i fotki "biurkowe"

aha : ten eheim jest jeszcze w stanie uciagnac jeszcze jeden bloczek na spokojnie - super pompa jak na 600l/h :D

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem ciekaw jakie temperatury będziesz na tym miał  :lol:  

Jak obracasz pojemnik z wodą nie przecieka ci :?:

w tym momencie nie zalezy mi na hiperniskich temperaturach - chce w koncu zlozyc kompa do kupy majac estetycznie wygladajace WC inside (bude of coz moduje)

jak obracam pojemnik to nie przecieka mi - nie ma prawa (nooo chyba ze korek odkrece aby powietrze sobie uszlo - tak to jest uklad chyba na 100% szczelny....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: ciekawy jestem temp. jakie bedziesz osiagal na tym zestawie i zdjec z upakowanym WC w budzie. chlodnica robi wrazenie i to spore - bardzo mi sie podoba. czekam na wiecej...

P.S. bardzo fajnie zachowal sie Mate. dzieki za solidnosc i dbalosc o klientow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawi mnie jak to będzie wyglaać w budzie :D ale myślę że spoko, jakieś ładne podświetlenie i będzie git.

Cieszę się że Mate nie olał twojej straty i ją zrekompensował.

Plus dla niego.Ciekawi mnie jak to będzie wyglaać w budzie :D ale myślę że spoko, jakieś ładne podświetlenie i będzie git.

Cieszę się że Mate nie olał twojej straty i ją zrekompensował.

Plus dla niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mate - porzadna firma - zrekompensowal mi utrate karty pompa EHEIM 1048 i rezerwuarem (..)

milo widziec..

ciekawe co na to ludziska ktorzy go prawie zlinczowali po twoim topiku poprzednim...?

woogole niepotrzebnie ten topic zalozylem - tutaj poniosly mnie nerwy przez utrate mojej karty (wiele dla mnie znaczyla - GPU krecil sie na 282)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że topic był odpowiedni. Jak byś założył topick "NUKLEON się rozsypał, a wspaniałomyślny Mate wynagrodził mi straty" zaraz by były obiekcje i podejżenia, a tak firma tylko zyskała poraz kolejny potwierdzając rzetelność...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

b3ton mam pytanko. piszesz ze przeplyw powietrza jest spory, ale z tego co sie orientuje to te trubinki maja 10 cfm kazda przy napieciu 12 volt. puszczasz je na 5volt wiec ile tam moze byc, nie za malo?

zwykle wentyle 80tki maja 25-30 cfm.

co do glosnosci pracy to zapewne sa ciche, bo ponoc maja 23 dbA przy 12v.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam athlonka 2.0xp+. na nim WC. woda w chłodnicy ma zaledwie 24stopnie - podobnie jak sam blok a bios wskazuje mi temperature 54-60 stopni na cpu! (blok jest dobrze zalozony :) ) a systemu nie da sie dotknąć (ok 60 stopni) a płyta (msi kt4v) wskazuje 34!!!

O co chodzi :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli co mam zrobić?? tylko nie mów że mam kupić nową płyte:) istnieją może jakieś termometry które można umieścić obok rdzenia (z wystarczająco płaską końcówką?) bo zastanawiałem się już nad zalutowaniem termometra w bloku tylko boje sie że nie wytrzymam tej temperatury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli co mam zrobić?? tylko nie mów że mam kupić nową płyte:) istnieją może jakieś termometry które można umieścić obok rdzenia (z wystarczająco płaską końcówką?) bo zastanawiałem się już nad zalutowaniem termometra w bloku tylko boje sie że nie wytrzymam tej temperatury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba nie rozumiesz tego co czytasz on ma przecierz wc wiec jak umiescisz termistor na dole radiatora??

trzeba jeszcze patrzec zeby termistor byl odpowiedno maly (SMD albo cus) bo jak bedze taki durzy to niewiem gdze go wsadzisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi