wojwar Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 zamierzam kupić nowego durona 1400 0,13 mikrona mam płytę która nie pozwala na ustawienie 166 FSB (ecs k7s6a) - więc zostaje mi max 150 FSB, zależy mi na wysokim mnożniku (15) - więc potrzeba będzie zrobić drut moda i teraz mam pytanie: czy drut mod z athlona t-bred b zadziała na nowym duronie ? czy jest drut mod na Vcore ? chcialem też sprobowac odblokowac dodatkową pamięć cache - tutaj posłużę się rozwiązaniem ruskich braci ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Hehe, ale podobno te nowe durony mają zablokowany mnożnik! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 1. IMO- drut mod będzie działał. 2. Oczywista że jest drut-mod na vcore- ściągnij programik TbredTweak albo poczytaj tematy o drut-modzie- zamiściłem tam rozpiskę m.in. drut-moda napięcia. 3. Heh- ciekawe jak to jest z tymi mnożnikami- zablokowane czy też nie- z pobierznego wglądu w zdjęcie tego duronia wynika że mostki L1 są nietknięte (przynajmniej wersji 1400MHz). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 a ja czytałem że jednak mnoznik jest zablokowany ale podobno dobrze sie kręcą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 podkręcanie nowego Durona http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/dur...strona-1.html#2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Mnożnik nie jest zablokowany!!! Tylko na niektórych starych KT400 ze starym biosem się to zdarza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 przecież nowe duraki to nic innego jak athlony t-bred z zablokowaną większością cache (przez 1 mostek) i wszystko działa identycznie. jedyna różnica to mniej cache i inne oznaczenia na rdzeniu i etykicie. to że to duron a nie athlon komp odczytuje z tego mostka od cache. wszystkie drut-mody działają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Gdzieś widziałem instrukcję jak można ten dodatkowy cache odblokować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 no jest ruskie to juz zrobili ale podobno nie zawsze potem proc stabilnie dziala ... o ceche chodzi ;] a co do testow na benchmarku to i sie nie podobaja powinni zobaczyc ile na maxa poleci i porownac go z podkreconym athlonem np 1700Xp bylo by wiadomo czy np dla 200mhz wiecej jest sens zmieniac proca z athlona na durona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalB Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Duron 1400 ma na 100% odblokowany mnożnik wygląda identycznie jak athlon tyle że na czarnej plakietce pisze duron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Obiekt badan :) Wyniki :) Na prawde polecam, warto sprobowac :) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Stanowisko pracy :) Obiekt badan :) Wyniki :) Na prawde polecam, warto sprobowac :) 8) Ciekawe :P a już myślałem że Durony nigdy nie wrócą :P :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 wróciły i to w pięknym stylu. wydajne, tanie izaj.... się podkręcają. dla ludzi myślących niezły proc, dla mniej myślacych też. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:::Dj Ventyl:::.. Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Dzisiaj właśnie kupiłem Durona1400 :lol: mnożniki są odblokowane narazie chodzi mi na 166x11 ale jak w przyszlym tyg. kupię zalmana 7000a-cu to się mocniej pobawie :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 looknij co ja niedawno z niego wycisnalem :) caly mini tescik masz tutaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karuz Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Kupiłem niedawno takiego i kreci sie super Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 hmm teraz jak bede kompa zabiaral na studia mam zamiarr kupic do domu taki wlasnie lajtowy i chyba wlasnei kupie tego durka bo widze fajny procek ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karuz Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 z normalnego 1600 Mhz podkreciłem na 2400 mhz wiec nie jest zle, tylko brakuje troche kesza:) w gierkach najlepiej to widac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...