Mattin Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Mam plyte Soltek SL75KV+ na via KT133A ...tak wiem ze to zabytek, ale jezdzi jeszcze ;) Chcialem sobie kupic hdd S-ATA cos w stylu Seagate 120GB 8MB cache ...tylko jak to podlaczyc ? Nie bede kupowal dysku na ATA bo jak zmienie pod koniec roku plyte - czyli bedzie juz na niej SATA - to dysk bedzie przestarzaly do niej, a nie mam teraz na tyle kasy aby zapodac se i mobo i hdd ;/ Mam juz dosc tej ciaglej plataniny kabli w budzie i dlatego SATA jest mi potrzebne, pozatym hot-plug to jest to o czym zawsze marzylem - hehe chyba wiecie czym sie konczy crash eMule podczas zasysu ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Nie wiem jak podlaczysz HDD. Wg. mnie taka mozliwosc nie istnieje. Sam mam przejsciowke Abita (ta wersje 2), ale ona jest tylko ATA -> SATA. Jak chcesz miec HDD SATA, to poczekaj az zmienisz mobo. Innej mozliwosci nie widze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Kontoler PCI na SATA, chyba już są; ale czy warto? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Kontoler PCI na SATA, chyba już są; ale czy warto? Sa, ale mysle ze nie warto sie pakowac. Koszt min. 100 zł. Lepiej poczekac na nową płyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Zgadzam się raczej nie warto kupować zewnętrznego kontrolera SATA na PCI najtańsze to koszt 100zł, gdy za ok 350 zł mamy płytę z SATA na pokładzie test kontrolerów SerialATA na PCI http://www.pclab.pl/print.php?sid=5877 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...