Uneek Eth Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Witam... Próbowałem podkręcić Herca 9700 i... Rdzeń tylko na 290MHz, natomiast pamiątki na 300MHz (dalej nie próbowałem). Rdzeń powyżej 290 MHz powoduje wywalanie 3DMarka... co robić :?: Poprawiałem chodzenie (zmiana pasty na AC III) - dalej nic :!: :roll: Stery to Omegi na Cat. 3.6. Hacked Driver 9700->9800. Co robić :?: Proszę o porady... P.S. Przymierzam się do flash'u BIOS'a na "ten" odblokowany programem atiflash, całość sćiągnąłem z Sirius'a. Może wtedy coś ruszy :?: Proszę o uwagi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Skoro tak cienko idzie rdzeń to to tylko jedno wyjscie.Mod napiecia na rdzen bo widać jest nie dovoltowany.Obadaj jak ida pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 OK, dzisiaj sprawdzę ile idą pamiątki na max'a i spróbuję flash'a Bios'u. Może to coś da :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Skoro tak cienko idzie rdzeń to to tylko jedno wyjscie.Mod napiecia na rdzen bo widać jest nie dovoltowany.Obadaj jak ida pamiecija mam Herculesa 9700 i rdzen idzie do 390Mhz a pamieci tylko do 620...co moge zrobic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Skoro tak cienko idzie rdzeń to to tylko jedno wyjscie.Mod napiecia na rdzen bo widać jest nie dovoltowany.Obadaj jak ida pamiecija mam Herculesa 9700 i rdzen idzie do 390Mhz a pamieci tylko do 620...co moge zrobic?Vmod pomoze :) Ja teżsieprzymierazm bo na moim saphirku to co mam w podpisie to jest max. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Flash Bios'u zrobiony - kartę wykrywa jako 9700 Pro jednak jeszcze nic nie kręciłem - brak czasu (mam egzaminy w robocie :!: ) :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 A moze ktos z was wpadl na pomysl ze moze blaszka dokola GPU jest nie rowno przyklejona i radiator nie dociska? Zerwijcie ja i zobaczcie czy cos dalo (po zmianie coolera na cos lepszego rzecz jasna). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Po zmianie Bios'u karta kręci się OK, nie próbowałem MAX'a ale spoko idzie na 310 & 620 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Nie chcę zakładać nowego wątku, iec piszę tutaj. Jak sflashować kartę nie mając napędu dyskietek. Ale za to mam nagrywarkę:) Jak utworzyć CD-ROM startowy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Jak sflashować kartę nie mając napędu dyskietek. Ale za to mam nagrywarkę:) Jak utworzyć CD-ROM startowy?? Całość (czyli program atiflash + Bios_OC) zgrywasz na dysk C. Uruchamiasz kompa w trybie MS_DOS lub awaryjnie - "tylko wiersz poleceń". Teraz przechodzisz do katalogu na dysku C gdzie masz atiflash i... flash 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 A sorry nie spojrzałem na Twój konfig - masz GF, dlatego atiflash nie będzie tutaj pasował :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Panowie, a gdzie mogę kupić plastikowe "kołeczki" do mocowania wentylatora np. na grafie, NB itd. :?: Moje się już trochę wyrobiły :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...