przeciwnik Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 jaki monitor mam wybrać ze stronki http://www.sirius.pl/index.php?sid=1&mcid=19&scid=2 cena max 700 zł. myśałem o tym LG 17'' Flatron 774FT ale nie wiem czy dobrze myśle :) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 1. Nec FE770 2. Monitorów nie kupuje się w necie->nie rozumiem, jak można kupić monitor i nie sprawdzić go osobiście, po około 30 minutach wygrzewania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 1. Nec FE770 2. Monitorów nie kupuje się w necie->nie rozumiem, jak można kupić monitor i nie sprawdzić go osobiście, po około 30 minutach wygrzewania. a co mi da te wygrzewanie ? i jak mam sprawdzić czy z monitorem wszystko jest ok? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 1. Nec FE770 2. Monitorów nie kupuje się w necie->nie rozumiem, jak można kupić monitor i nie sprawdzić go osobiście, po około 30 minutach wygrzewania. Ja kupiłem w siriusie monitor EIZO LCD L557 i jestem zadowolony. Miałem duże zamówienie, dostałem rabat i kabel DVI za darmo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 1. Nec FE770 2. Monitorów nie kupuje się w necie->nie rozumiem, jak można kupić monitor i nie sprawdzić go osobiście, po około 30 minutach wygrzewania. Ja kupiłem w siriusie monitor EIZO LCD L557 i jestem zadowolony. Miałem duże zamówienie, dostałem rabat i kabel DVI za darmo. ja mozesz proponowac monitor prawie 5x droższy?? przeciez przeciewnik napisał ze ma 700zł!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 1. Nec FE770 2. Monitorów nie kupuje się w necie->nie rozumiem, jak można kupić monitor i nie sprawdzić go osobiście, po około 30 minutach wygrzewania. Ja kupiłem w siriusie monitor EIZO LCD L557 i jestem zadowolony. Miałem duże zamówienie, dostałem rabat i kabel DVI za darmo. ja mozesz proponowac monitor prawie 5x droższy?? przeciez przeciewnik napisał ze ma 700zł!!!Ja tam mu tego EIZO nie poleciłem tylko obaliłem tezę że monitory można śmiało w necie kupować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Belinea 17'' 103095 0,25x0,20 mm 1600 x 1200 TCO99 cena: 691 zł a co powiecie o tym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Przeciwnik: kupując monitor CRT zwracasz uwagę na geometrię obrazu (czyli czy wyswietlane koło będzie kołem), sprawdzasz to np. programem "nokia monitor test". W tańszych monitorach bardzo częste są wady geometrii; niemal każdy egzemplarz będzie miał inaczej. Część z tych usterek wychodzi po kilkudziesięciu minutach pracy monitora dopiero. michalak O ile mi wiadomo, problem geometrii obrazu w LCD nie występuje, co najwyżej martwych pikseli bym się bał, ale raczej nie przy eizo ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Belinea 17'' 103095 0,25x0,20 mm 1600 x 1200 TCO99 cena: 691 zł a co powiecie o tym? a co powiecie na tą belinea 103095 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Przeciwnik: kupując monitor CRT zwracasz uwagę na geometrię obrazu (czyli czy wyswietlane koło będzie kołem), sprawdzasz to np. programem "nokia monitor test". W tańszych monitorach bardzo częste są wady geometrii; niemal każdy egzemplarz będzie miał inaczej. Część z tych usterek wychodzi po kilkudziesięciu minutach pracy monitora dopiero. michalak O ile mi wiadomo, problem geometrii obrazu w LCD nie występuje, co najwyżej martwych pikseli bym się bał, ale raczej nie przy eizo ;] Masz rację Ale zawsze jak kupisz monitor np. w siriusie to sie można go zwrócić w ciągu tygodnia od daty zakupu jeżeli coś nie pasuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 imho monitorów i dysków nie kupuje się przez internet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Masz rację Ale zawsze jak kupisz monitor np. w siriusie to sie można go zwrócić w ciągu tygodnia od daty zakupu jeżeli coś nie pasuje. Też racja, acz jak ja kupowałem monitor, to kupiłem dopiero czwarty testowany egzemplarz. Myśl o odsyłaniu monitora 4 razy i czterokrotnym czekaniu na nowy wydaje mi się dosyć powalająca ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...