lasic Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 taki mam problemik z ta plyta(procek to amd 500)-nie moge zainstalowac zadnego windowsa, ani XP, ani 98. probowalem z roznymi kosciami pamieci, na roznych dyskach twardych, rozne karty graficzne. problem pojawia sie w momencie gdy instalator zaczyna przegrywac pliki potrzebne do intalacji, wszystko momentalnie zaczyna dzialac tak wolno, ze po 3-4godz nadal trwa kopiowanie!!! podkreslam nie jest to wina dyskow, ani napedu cd-rom, tasmy rownierz sa dobre, a dysk twardy na osobnej tesmie w trybie udma....czy ktos moze mial prodobny problem? albo slyszal o rozwiazaniu mojego? z gory dziekuje.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Napisz, na jakich dyskach instalowałeś, a konkretnie w jakim trybie ATA/UDMA pracowały, i jak były wykrywane podczas POST? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Pozatym czy miales zainstalowany plik smartdrv Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Pozatym czy miales zainstalowany plik smartdrv E? smartdrv.exe jest wywoływany automatycznie przez setup windowsa 98; w przypadku XP potrzebny jest tylko przy "ręcznym" odpalaniu instalatora (winnt.exe)z dosa, a i wtedy nie jest nieodzowny. Przy poprawnej, bootowalnej płytce nie jest potrzebny wogóle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 No dobra ale koles pisal o wolnym kopiowaniu :? , wice to tylko taki pomysl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasic Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Pozatym czy miales zainstalowany plik smartdrv E? smartdrv.exe jest wywoływany automatycznie przez setup windowsa 98; w przypadku XP potrzebny jest tylko przy "ręcznym" odpalaniu instalatora (winnt.exe)z dosa, a i wtedy nie jest nieodzowny. Przy poprawnej, bootowalnej płytce nie jest potrzebny wogóle. plytka dla win odpalana z dosa, ale xp to poprawna, bootowalna plyta wykorzystywana wiele razy i zawsze bylo ok. jesli chodzi o dysk to pracuje w udma 2, zreszta wsadzalem inne dyski i problem byl ten sam....jakies rady? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 A przelanczales dysk na inny kanal , moze ten kanal jest walnienty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasic Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 A przelanczales dysk na inny kanal , moze ten kanal jest walnientychodzi Ci o podlaczenie na drugi ide? na secondary ide? czy jakas inna sztuczka? ale jesli to walniety ide, to by chyba tez pod dosem nie dzialalo? a w dosie wszystko jest oki, dopiero gdy zaczynam win instalowac..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Mhh to nie mam pojecia co to moze byc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasic Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Mhh to nie mam pojecia co to moze bycja tez nie mam pojecia, dlaczego tak sie dzieje...dyski sprawne, tasmy oki pamiatki rownierz (zreszta testowalenm 3 rozne kosci, ktore sa w 100% dobre) tryb udma, smart wlaczony i wylaczony, flashowanie biosa 3 razy, i ciagle kupa. jak sobie odpale dosa to wszystko smiga cudownie, ladnie kopiuje pod niebieskim nc, ale jak zaczyna instalowac wina(jakiekolwiek) to kupa..., czyzby jakies dziwne uszkodzenie plyty glownej??? slyszal ktos o czyms takim? bo juz mi sie nudzi gmeranie przy tym p5a....HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 A próbowałeś przekopiować pliki instalacyjne na dysk i instalować z dysku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...