domel Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Witam wszystkich mam pytanie ,chciałem uaktualnic sterowniki nagrywarki LG znalazłem na stronce LG !!i rozpocząłem uaktualnianie poczym wystąpił mi bład , zakonczyło sie i po zresetowaniu kompa niestety nie wykrył mi juz nagrywarki !!! Co jest ?Co robić? Pomóżcie!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Nie sterowniki tylko upgradeowales bios, nie zastosowales sie do odpowiedniej procedury i stalo sie to co sie stalo. Teraz powinienes sie zastanowic czy bylo warto sie za to zabierac jesli nie miales o tym konkretnego pojecia, a wszystko dzialalo dobrze, a pozniej jest taki program mtkwflash czy cos w tym stylu, musisz znalezc taka sama nagrywarke i uratowac swoja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Ale niby w jaki sposób mam to zrobić!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Ja tez robilem uprage (LiteON) ale zrobilem kopie zapasowa, a Ty to zrobiles? Jesli nie to masz problem... Szukaj kogos kto ma taka sama nagryware i zrobie kopie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 a jak mam zrobić ta kopie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 poszukaj na www.cdrinfo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Tutaj masz ale jak podkrecic LiteONa http://overclocking.biz/modules.php?op=mod...ewpage&pageid=3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Boże takie lamy biorą sie za flashowanie biosa niemajac o tm żadnego pojęcia, i po co ci to bylo?????? teraz weź ta nagrywarke i wywal przez okno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 :lol: :lol: :lol: tez to polecam :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Ech, zamiast pomóc koledze, to z niego polewacie. Każdy kiedyś zaczyna, nie? Domel: - DOKŁADNIE zapoznaj się z procedurą zmiany biosa. - załatw sobie sprawną, IDENTYCZNĄ nagrywarkę - wypnij swoją, podłącz sprawną, uruchom kompa, upewnij się, że jest poprawnie rozpoznawana. - NIE WYŁĄCZAJĄC komputera przepnij swoją nagrywarkę w miejsce tej działającej; w to samo miejsce, ten sam układ zworek master/slave/cable select. - Aktualizuj biosa ponownie, zgodnie z procedurą. Najlepiej niech na czas aktualizacji biosa nagrywarka będzie jedynym urządzeniem na danym kanale IDE, np. secondary master. Powodzenia. Aha, i nie próbuj robić podobnie z grafiką, jakby coś, kiedyś ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 a jak juz zrobisz jak napisał Dijkstra to 100% pewna procedura upgrade biosu w napedzie jest taka: 1.postaraj się aby nagrywarka (dotyczy nagrywarek ze złączem IDE) podpięta była samotnie jako master na danym kanale sterownika) 2.wyłącz automatyczne powiadamianie o włożeniu płyty 3.wyłącz DMA dla danej nagrywarki 4.postaraj się aby w nagrywarce podczas upgrade'u nie było płyty CD 5.wyłącz program antywirusowy przed operacją wgrania nowego biosu bios sciagnij POPRAWNY dla swojej nagrywary i po powyzszym odpal go pod windą (sadze ze biosy do lg odpala sie pod windą -ale pewnie tak) wsjo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 tu masz biosy do wszystkich cdrw lg-wybierz swój model i sciagnij odpowiedni na przyszłosc - zmiane biosu na płycie badz w grafie zostaw innym BIOSY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...