Skocz do zawartości
Mate

Nowe topy

Rekomendowane odpowiedzi

Jak sie wam podobają ... zdjecia robocze ale juz od czwartku dostepne w sklepie (Crystale z nowym topem) Te dwa topy to na GPU - pierwsza odsłona - róznież niedługo.

Witam,

moze glupie pytanie ale... :)

Czy te topy na GPU nie sa zbyt powycinane zeby byc dostatecznie mocne? Na oko tam jest ledwie pare mm na koncach tego dlugiego wyciecia...

Jesli bredze prosze o nawrocenie :)

PS. Happy Wave w1 user ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi sie one szczerze mowiac srednio podobaja, jak dla mnie lepiej miec kilka mniejszych topow, uniwersalnych tylko dla pewnej mniejszej grupy kart/ukladow, anizeli jeden / dwa tak uniwersalne jak sie tylko da. Szczegolnie problemy sa w przypadku mostkow pd, ktore maja przestrzen wokol siebie czesto ograniczona kondensatorami i innymi scalakami. Podobnie z kartami graficznymi i ew. radiatorami / blokami na pamieci.

Reasumujac, wole cos takiego :P

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne Witch ale jak ktoś bedzie zmieniał karte albo płytę to chcąc nie chcąc bedzie musiał zmienić bloczek - z racji jego małej "uniwersalnosci" TJa sie nie sprzeczam i nie zamierzam wdawać sie w dyskusje o wyższości świąt.... Każdy ma swoje poglądy na ten temat i bardzo Was proszę nie wszczynajmy wojny na "poglądy". To userzy zdecydują, jakie rozwiązanie wybiorą. PEACE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez ich bloki montowane sa z zamowionych w odpowienych firmach "podzespolow".

Top'y robia zaklady zajmujace sie obrobka plexy, szkla akrylowego, poliweglanu, itd.

Miedziane elementy (spody) wykonuje slusarz moze ktos, gdzies na jakims uniwerku.

Zlaczki / krucce / odpowiednie srubki mozna kupic w wielu sklepach.

W zasadzie kazdy z nas moglby cos takiego zaczac robic ale ...

i tu niech kazdy dopowie swoje, chlopaki ... GooD LucK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez ich bloki montowane sa z zamowionych w odpowienych firmach "podzespolow". 

Top'y robia zaklady zajmujace sie obrobka plexy, szkla akrylowego, poliweglanu, itd.

Miedziane elementy (spody) wykonuje slusarz moze ktos, gdzies na jakims uniwerku.

Zlaczki / krucce / odpowiednie srubki mozna kupic w wielu sklepach. 

W zasadzie kazdy z nas moglby cos takiego zaczac robic ale ... 

i tu niech kazdy dopowie swoje, chlopaki ... GooD LucK.

Ale tylko oni robia, i co z tego ? Zacznij robic, pewnie niezle na tym zarobisz :P Powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tylko oni robia, i co z tego ? Zacznij robic, pewnie niezle na tym zarobisz :P Powodzenia.

Lol Suchy .. siana troche se zjedz - moze Ci przejdzie. Skad u Ciebie ta zawisc, lewa noga z lozka wstales? Po pierwsze "ale tylko oni robia" nie tylko oni zajmuja sie sprzedaza WC rodzimej produkcji - jest kilka osob, firm dzialajacych w tej branzy (od CPC po MCS). Po drugie "i co z tego?", nic dokladnie nic - ciesze sie, iz ktos pobudza rynek w tym kierunku - WC. Nowe pomysly, projekty, ceny to co mnie cieszy. Dojdzie do tego zdrowa, naturalna, niewymuszona walka o klienta co za tym idzie zmiany w cenach aby zachecic go do swojego produktu, promocje, itd ... tylko na tym skozystamy. Po trzecie "zacznij robic, pewnie niezle na tym zarobisz" kto powiedzial, iz zarabiaja oni na tym krocie? Przeciez nikt o zdrowych zmyslach nie pojdzie na poczatku do sklepu i nie kupi frezarki CNC aby wykonac dziesiec, dwadziescia blokow - najpierw trzeba sie wypromowac a pozniej z zyskow mozna inwestowac w narzedzia, maszyny. Dlatego jak narazie robia te bloki z polproduktow zamawianych tu i tam, takie jest moje zdanie (a moze to brak odpowiednich narzedzi, nie wiem). Pomysl jak kazdy inny a czy sie przyjmie, czy sie wybija, czy ludzie beda u nich kupowac ... czas pokaze. Mysle, iz wszystko jest na dobrej drodze aby tak sie stalo - staraja sie. Po czwarte jestem leniem i ogolnie mam to w du***, wole skozystac (zaplacic) z gotowych produktow, ktorych wytwarzaniem zajmuja sie osoby z CFD lub inne, zreszta to nie do konca moja branza. W poprzednim poscie wyrazilem swoj entuzjazm na to co oni robia i osoby im podobne, prosze nie postrzegac go jako nie wiem, podlizywanie sie? Pozdrawiam ...

P.S. #1

Robi sie OT ...

P.S. #2

Pozno bylo wiec duzo bzdur moglo sie wkrasc ... :wink: mam nadzieje, iz kazdy zrozumie o co mi chodzi.

P.S. #3

i jeszcze ktos to za mnie sprzedaje, lol, troche sie mylisz z tym ze niby lezymy i zgarniamy kaske, mylisz sie grubo nawet zaryzykowalbym. 

Czy to bylo do mnie, bo nie wiem? Jezeli tak to odpowiedz masz wyzej, jezeli nie to niewazne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi