Czarek3 Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 mam problem z tym celeronem wszystko hula jak nalezy tylko czasami jak rozpakowuje pliki to wywala mi jakies błedy.Napiecie 2.2v cooler od boxowego celka 950 temperaturka wacha sie pomiedzy 31 a 38 stopni prosze o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Więc chyba przegiąłeś w podkręcaniu :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goffer Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 A w gracz ci się krzaczy jeśli tak to zwiękrz napięcie do 2,3-2,4 to jest jeszcze wmiare bezpieczny zakres powinieneś wtedy 600 pociągnąć. Jeśli sie w gracz nie krzaczy to nie jest wina proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 gratuluje niezly wynika na powietrzu wg mnie to jednak ma za slabe chlodzenie u kolego na fsb 120 to radiatorem sie poparzylem a mial 2 wiatraki a ten radiator od celka 950 to jest taki sam jak mooj czyli za slaby nie napisales czy procek jest na przejsciowce czy w sockecie na plycie jezeli na przejsciowce to temp nie jest prawdizwa reczxnie sprawdz ile moze byc i ewentualnie poproboj podniesc napiecie do max plyty mozesz proobowac czyli okolo 2.4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 glowy nie dam ale na 75% to wina dysku - te stare Seagate sa po prostu do [gluteus maximus] (Medalist) :x przy niestandardowym taktowaniu FSB (posrednio PCI) - pamietam kilka przypadkow kiedy po podkreceniu FSB np na 83MHz wykladal sie caly system :x i trzeba bylo wszystko instalowac od nowa (oczywiscie wczesniej trzeba bylo przywrocic domyslne taktowanie magistrali) po wymianie HDD na Quantum wszystko minelo jak reka odjal - jednym slowem masz najgorszy dysk do O/C :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 tak to to bedzie raczej HD,na 99% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quill Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 glowy nie dam ale na 75% to wina dysku - te stare Seagate sa po prostu do [gluteus maximus] (Medalist) :x przy niestandardowym taktowaniu FSB (posrednio PCI) - pamietam kilka przypadkow kiedy po podkreceniu FSB np na 83MHz wykladal sie caly system :x i trzeba bylo wszystko instalowac od nowa (oczywiscie wczesniej trzeba bylo przywrocic domyslne taktowanie magistrali) po wymianie HDD na Quantum wszystko minelo jak reka odjal - jednym slowem masz najgorszy dysk do O/C :o Eh mam podobny problem z "Medalista" tylko mi w pewnym momecie komp sie na maxa zasrawa...nic sie nie da zrobic(dzien po formacie) Dno... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek3 Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 jednak macie racje co do tego dysku bo wczesniej miałem pentiuma II 333 chciałem dac magistrale 83 i cały rejestr wywaliło musiałem instalowac winde od początku. Zobacze jak sie zachowa na 600 i dam znac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek3 Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 No to tak teraz chodzi na 600 zwiększyłem napięcie do 2.3 i dalej wyskakują błędy przy rozpakowywaniu ale juz mniej. Wyzsze napiecie jak 2.3 nie moge dac w kazdym razie stabilny jak skała grac moge cały dzien temp wacha sie miedzy 30-48 max Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...