Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem z tym celeronem wszystko hula jak nalezy tylko czasami jak rozpakowuje pliki to wywala mi jakies błedy.Napiecie 2.2v cooler od boxowego celka 950 temperaturka wacha sie pomiedzy 31 a 38 stopni

prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w gracz ci się krzaczy jeśli tak to zwiękrz napięcie do 2,3-2,4 to jest jeszcze wmiare bezpieczny zakres powinieneś wtedy 600 pociągnąć. Jeśli sie w gracz nie krzaczy to nie jest wina proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gratuluje niezly wynika na powietrzu

wg mnie to jednak ma za slabe chlodzenie

u kolego na fsb 120 to radiatorem sie poparzylem a mial 2 wiatraki

a ten radiator od celka 950 to jest taki sam jak mooj czyli za slaby

nie napisales czy procek jest na przejsciowce czy w sockecie na plycie jezeli na przejsciowce to temp nie jest prawdizwa reczxnie sprawdz ile moze byc i ewentualnie poproboj podniesc napiecie do max plyty mozesz proobowac czyli okolo 2.4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

glowy nie dam ale na 75% to wina dysku - te stare Seagate sa po prostu do [gluteus maximus] (Medalist) :x przy niestandardowym taktowaniu FSB (posrednio PCI) - pamietam kilka przypadkow kiedy po podkreceniu FSB np na 83MHz wykladal sie caly system :x i trzeba bylo wszystko instalowac od nowa (oczywiscie wczesniej trzeba bylo przywrocic domyslne taktowanie magistrali) po wymianie HDD na Quantum wszystko minelo jak reka odjal - jednym slowem masz najgorszy dysk do O/C :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

glowy nie dam ale na 75% to wina dysku - te stare Seagate sa po prostu do [gluteus maximus] (Medalist) :x  przy niestandardowym taktowaniu FSB (posrednio PCI) - pamietam kilka przypadkow kiedy po podkreceniu FSB np na 83MHz wykladal sie caly system  :x  i trzeba bylo wszystko instalowac od nowa (oczywiscie wczesniej trzeba bylo przywrocic domyslne taktowanie magistrali) po wymianie HDD na Quantum wszystko minelo jak reka odjal - jednym slowem masz najgorszy dysk do O/C :o

Eh mam podobny problem z "Medalista" tylko mi w pewnym momecie komp sie na maxa zasrawa...nic sie nie da zrobic(dzien po formacie)

Dno...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak macie racje co do tego dysku bo wczesniej miałem pentiuma II 333 chciałem dac magistrale 83 i cały rejestr wywaliło musiałem instalowac winde od początku.

Zobacze jak sie zachowa na 600 i dam znac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to tak teraz chodzi na 600 zwiększyłem napięcie do 2.3 i dalej wyskakują błędy przy rozpakowywaniu ale juz mniej. Wyzsze napiecie jak 2.3 nie moge dac

w kazdym razie stabilny jak skała grac moge cały dzien

temp wacha sie miedzy 30-48 max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...