Skocz do zawartości
Szymon

neostrada , pare pytan - Cfos i stery do sagem`a

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przede wszystki co to ejst Cfos i w czym moze pomoc mojej neostradzie :D. Po drugie to slyszalem o jakis zmodyfikowanych sterownikach do sagem`a. Obecnie instaluje stery z plyty, bez calego osprzetu tpsa. Transfery to 64 kb/s, wiec zcy warte sa zachodu te dwie sprawy ktore wymienilem na poczatku? Czy zauwze jakas roznice? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, przejzalem archiwum alt.pl.neostrada i wiem juz all co to cfos :). Teraz poprosze serdecznie o pomoc w instalacji bo neistety cos mi nie dizie ;(. Bo ustawieniu wszystkiego otrzymuje taki komunikat przy probie polaczenia

Modem jest nie zainstalowany lub nie skonfigurowany dla potrzeb programu Dial-Up Networking.

Aby sprawdzić konfigurację modemu, kliknij dwukrotnie ikonę Modemy w Panelu sterowania.

COM`y sa wolne , calkowicie nie wiemjak sie za to zabrac. Poki o jest to jeszcze system 98 nie dlugo bedize XP.

barzdo prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, zainstalowalem :). Teraz wrazenia...

Otoz roznica jest na WWW , albo to tylko zludne wrazenie. Ale tak jakby byl krotszy czas oczekiwania , pingi sa po 16 ms 19 i czasami 20 do www.onet.pl. Natomiast jezeli chodzi o upload i download. Rownoczesnie wyglada to mniej wiecej tak

upload - 13 kb.s

download - 63 kb.s

a www otwieraja sie w pare sekund , wczsniej bylo to

upload 8 kb/s

download ok 60

www kulaly maksymalnie!!

Natomiast sam download rowniez zatrzymuje sie na 63 kb/s - wczesniej z tego samego servera bylo to 64-65 kb/s. Teraz pytanie, czy jestem jeszcze w stanei cos zrobic? Czy pozwolic mu sie samemu skaliborwac tak jak to zrobilem? Jezeli tak jest, to chyba jestem poswiecic te 2 kb/s dla takiego dzialania.

Nie wiem czy to dobry wynik, ale proram wyglada przyzwoicie, dzialam na nim dopiero od pol godziny wiec jeszce ciezko cos konkretnie powiedziec, bede testowac dalej. Ale jezeil bedize dzialac tak jak dziala to chbya przy nim zostane.

Pozdrawiam

Szymon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi