jackkpl Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Wczoraj swojego kochanego asusa p4p800 flashnalem biosem p4c800, a tak zeby sprawdzic czy wstanie. No i teraz juz wiem ze nie wstal :D. Kto ma mozliwosc zaprogramowania biosu -> kontakt na priva. W serwisie chca 50 zl , a ja wiem ze to 2 minuty roboty :-). Info dla takich zdolniach jak ja - nie flasciach!cie p4p800 bisami od p4c :-). A reszta forum, nie smiac sie , kazdy moze sprobowac :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasheX Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 na allegro nowa zaprogramowana kostke biosu wysla ci za 15 zl ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 jak zloze programator i bedzie dzialal to moge zaprogramowac za kilka pifek ;) ale to dopiero w przyszlym tygodniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 aj bios pewnie award więc robisz dyskietkę starową (systemową), wrzucasz na nią dobry bios i program flasciach!ący. robisz autoexec.bat z wierszem polecenia awdflash bios.rom /<parametr> nie pamiętam teraz jaki to parametr ale w dosie wpisujesz awdflash /? i patrzyz na liście jaki parametr daje opcję automatycznego flashowania. spowoduje to tyle, że program nie będzie cię o nic pytał i sam zaprogramuje bios. jak odpalisz kompa z włożoną tą dyskietką to powinno być ok. tak uratowałem koledze płytę kiedy nagle padł mu bios sam z siebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 dziewczyny ojciec napewno ma programatory ( w koncu elektronik) tylko ze nie wiem czy ma podstawke (plcc 32 to sie chyba nazywa). Wiem, ze u brata w kompie nei dalo rady mojego biosu zaprogramowac , on ma 2 mbit a moj jest 4 :-/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 bios nie jest award tylko AMI :-), chyba kazdy asus ma AMI i w tym problem ze nawet dyskietka nie mieli komp :-/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 jak ami to jeszcze łatwiej. nagrywasz na dysketkę (chyba może być czysta ale lpiej systemową zróB) plik biosu o nazwie AMIBOOT.ROM i uruchom kompa. płyta sama powinna wgrać nowy bios. jakby nie wyszło to spróbuj ze 3 razy. a plik zassać i stworzyć dyskietkę możesz wszędzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 hmm dziwne, ale komp wogole nie chce czytac nic z dyskietki :-/. Zaraz sprobuje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 mnie zastanawia jedno.... jakim faken cudem niepostujacy system ma czytac z dyskietki ?!?! ostatnio jak mi padl bios to _musialem_ isc na programator do kumpla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 wlasnie o tym mowie, gdyby chociaz cokolwiek z tego biosu plyta odczytala to sama prosi o dyskietke, ale jak jakakolwiek oblsuga dyskietki itp jest nadpisana w biosie przez cos innego , to klapa :-/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Nie ma jak DualBIOS :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 taa, mialem kiedys dualbios na gigabyte i moge powiedziec ze zaden flash nie jest straszny. Specjalnie keidys nagralem bios od innej plyty to sie kulturalnie postnal z drugiej kostki i nadpisal pierwsza. Nastepne mobo to gigabyte :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 mnie zastanawia jedno.... jakim faken cudem niepostujacy system ma czytac z dyskietki ?!?! ostatnio jak mi padl bios to _musialem_ isc na programator do kumpla a no taki mcudem, że jakbyś poczytał trochę o biosie to byś wiedział, że każdy bios ma niezapisywalną część, której zadaniem jest umożliwienie uruchomienia kompa gdy nawali pełny bios. poszukaj użytkownika FubaF i obejrzyj jego ostatnie posty (nie jest ich dużo więc łatwo znajdziesz) to się dowiesz, że jest jak mówię. a że nie każda płyta tak ruszy to inna sprawa. FubaF'owi pomogłem (bios award). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 jesli tak to sorx z mojego doswiadczenia z padnietym biosem wywnioskowalem, ze tak jest wszedzie -komp ani me ani qqryq - Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...