millor Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 1. Pamietacie jak pytałem o atrenda BX slot 1 i przejściówke 2. zaistalowałem proca celeron 566 na 850 nawet 880 pci 51.5 i to chodziło nawet marka 2001 przechodził hercvules 9100 wynik 4800 KOMPUTER KOLEGI 3. i po dwóch dniach patrze w sisoft i tam agp=100mhz o kurfa dopiero się sprawa wyjasniła jak zmieniłem na prawdziwe 100mhz fsb na płycie Pytania 4. dlaczego w biosie nie zmienił się najpierw na 1/3 jak dałem na 100 5. mogło mi się coś uszkopdzić ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Jezeli zadne karty na PCI nie padly to zobacz kondycje i stan dysku twardego. Jezeli jest caly to chyba jakis cud. Zreszta moze to bylo jakies przeklamanie programowe??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 wbiosie jak zmieniłem na 100MHZ to było agp 100mhz jak zworkaą na 100mhz to agp 66 coś twardy szwankował ale po zmianie to było ok wszystko w kompie jest stare i dlatego chyba przetrwało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_micha_ Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Z tego co ja wiem to sa karty graficzne, ktore bez problemu pracuja na AGP 100Mhz.. np.geforcy 3 (moj Asus V8200 smigal na 100Mhz AGP do testow - i no problems). Gorzej moze byc ze sprzetem na pci, czyli dysk twardy sprawdz.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Niekoniecznie cud: U mnie na starym BXie [tym splaonym bylo topic o tym], przez ponad rok PCI = 50MHz i jakos wszystko lazilo. Dysk Barka IV, jest obecnie u mojego brata i wszystko OK. Dodam ze AGP 100MHz na moim GF2 [wiecej info WWW] bylo full stable, natomiast u mojego bracika - grafa poczciwa TNT, AGP 100MHz to dalego poza zasiegiem jego grafy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Na niektorych plytach opratych o chipset BX przy FSB = 150MHz: 2/3 dla AGP = 100MHz 1/4 dla PCI = 37.5MHz (niby oficjalnie nie wspieral) aktualnie mam ABIT BE6-II rev. 2.0 pIII500@750 (post na 830 WC na to nie bede zakladal dla eXtreme OC ... pamiec na CL2) P.S. Przy PCI = 50MHz komputer raczej by sie nie uruchomil a stabilna praca na czyms takim wedlug mnie jest niemozliwa ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 mialem kiedys A-trenda na BX AT i fsb 83 czyli pci 41,5 i wszystko smigalo poprawnie. Mialem stary dysk seagate ata33 13 GB i tez chodzil dobrze, a gdy kolega przychodzil z dyskiem ata 66 to po wizycie u mnie zawsze mu sie kataligi sypaly. Przez jaks czas nie wiedzialem co bylo przyczyna potem odktylem ze jego dysk nie pracowal dobrze gdy pci bylo powyzej 38. Moze to byla wina konkretnego modelu dysku ale przypuszczam ze ata 66 i wyzej gozej znosza wysokie pci (z czasem gdzy Mobo maly wyzsze dzielniki problem ten znikna) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Noz kuzwa, trust me bylo 50MHz, wiem co mowie, przeciez probowalem z tym walczyc. A od kiedy AGP to nie 2xPCIClk ? PCI 1/4 owszem -> AGP 1/2. Co do twojego Pentiuma to mniemam ze to Katmai byl, ciekawe ciekawe, niewiem cos za cache tam mial :lol:. Jakby to mobo na chodzie bylo to bym zarzucil jakims dowodem. Niestety poszlo z dymem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Noz kuzwa, trust me bylo 50MHz, wiem co mowie, przeciez probowalem z tym walczyc.Nie bardzo chce mi sie wierzyc ... A od kiedy AGP to nie 2xPCIClk ? PCI 1/4 owszem -> AGP 1/2.Mozesz jasniej bo nie kumam co do mnie rozmawiasz :D Co do twojego Pentiuma to mniemam ze to Katmai byl, ciekawe ciekawe, niewiem cos za cache tam mial :lol:."Jezeli to do mnie to: Ten procesor nadal dziala. BTW. to Coppermine z 256kb L2, a nie Katmai. Katmai by czegos takiego nie wytrzymal ... Procek ma duzy zapas wedlug bazy z overclockers.com zrobili z niego prawie 200% ... Jakby to mobo na chodzie bylo to bym zarzucil jakims dowodem. Niestety poszlo z dymem.Bywa .. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Mozesz jasniej bo nie kumam co do mnie rozmawiasz No to widze ze pogadane mamy...no ofence, ale tam powaznie to poczytaj troszke, doucz sie, wedle mojej wiedzy to co napisalem wczesniej jest jak najbardziej prawda. Nie bardzo chce mi sie wierzyc ... W kontekscie powyzszego twoj brak wiary wynika z niewiedzy. Coppermine z 256kb L2Maslo maslane :wink: , jesli to byl Cu to spox Katmai by tego nie wytrzymalSam Katmai to na miekko, gorzej z jego cache. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 A od kiedy AGP to nie 2xPCIClk ? PCI 1/4 owszem -> AGP 1/2.Lol, napisz mi o co Ci chodzi bo ni jak tego zapisu nie rozumiem. No to widze ze pogadane mamy...no ofence, ale tam powaznie to poczytaj troszke, doucz sie, wedle mojej wiedzy to co napisalem wczesniej jest jak najbardziej prawda.AVENGER - nie rozsmieszaj mnie, lepiej sam poczytaj i zastanow sie nad bzdurami jakie wypisujesz. Procek chodzi u mnie na FSB=150MHz daje to wedle dzielnikow ustawionych na plycie AGP=100MHz (2/3 FSB), PCI=37.5 MHz (1/4 FSB). Jakim wiec sposobem AGP=2xPCI! (zgaduje z Twoich nie wiem jak to nazwac z gory - tego czego nie bylem w stanie do konca rozszyfrowac, chyba wlasnie o to Tobie chodzilo). Maslo maslane , jesli to byl Cu to spoxMaslo maslane? O co chodzi? Przeciez to Ty sam wyskoczyles z tym Katmai ... Sam Katmai to na miekko, gorzej z jego cache.Mege isc z Toba o zaklad, ze nie jestes w stanie mi tego udowodnic. Na standardowym chlodzeniu (BOX) zrob mi cos takiego ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Bosze jakis Ty smieszny jest Normalnie lolek. Mysl potem pisz tak na przyszlosc proponuje. Sluchaj wiec: 1)Z PCIClk doucz sie bo glupoty wypisujesz. Niebede robil za twojego nauczyciela, wskazalem Ci braki w twojej wiedzy a ty mi rogi pokazujesz ? Ile masz lat zeby ci wszystko pod nos podstawaic. SZUKAJ! 2)Maslo maslane....przemysl moj cytat jeszcze raz bo widze ze dociebie niedociera lub twoja wiedza jest nieugruntowana gdzyz niezauwazasz oczywistych faktow. 3)Katmai 500 wydziela okolo 27-28W. Wiec wykrecenie go na 750 nie stanowi wiekszego problemu dla qlerkow. Jak to ? mozesz isc ze mna o zaklad ze CI tego nie udowodnie i mi warunki - box - narzucasz. Po wykreceniu na 750 z wylonczonym L2 i podniesionym napieciu sadze ze wydzielanie bylo by na poziomie 60W, moze jakotako box by sobie radzil tymbardziej ze max dla tego die w zaleznosci od serii to 85°C-90°C 4)Dasz mi takowego to Ci udowodnie. FIN. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Na niektorych plytach opratych o chipset BX przy FSB = 150MHz: 2/3 dla AGP = 100MHz 1/4 dla PCI = 37.5MHz (niby oficjalnie nie wspieral) aktualnie mam ABIT BE6-II rev. 2.0 pIII500@750 (post na 830 WC na to nie bede zakladal dla eXtreme OC ... pamiec na CL2) P.S. Przy PCI = 50MHz komputer raczej by sie nie uruchomil a stabilna praca na czyms takim wedlug mnie jest niemozliwa ... Np. mojego kumpla ABIT BE6 Rev.2.0 PIII 533EB @ 600MHz - szyna 150MHz na zwyklych pamieciach noname, ale kondenstatory mu w koncu padly :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 kłocicie się bez sensu ale pyt nr 4 nie zostało rozwiązane 6. czy to był bład producenta 7. czy jego nie swiadome zagranie io tylko zworką można było uruchomić dzielnik 1/3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 kłocicie się bez sensu ale pyt nr 4 nie zostało rozwiązane 6. czy to był bład producenta 7. czy jego nie swiadome zagranie io tylko zworką można było uruchomić dzielnik 1/3 ad.6. Nie sadze ad.7. Raczej tak. Calkiem mozliwe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...