MAttX Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Mam ciekawy problem z drive'm. Otóż komputer funkcjonował dobrze i wydajnie aż pewnego dnia po włączeniu kompa ukazuje sie na czarnym tle że windows sie nie uruchomi aby zapobiec awarii sprzętu ??? Jakiego nie wiem . Faktem stało sie jednak to że coś sie zepsuło z systemem więc dłużej nie zastanawiając sie i po czterokrotnym uderzeniu w ściane zabrałem sie do reinstalacji kochanego systemu Windows XP . Jednakże ZONK po wystartowaniu setup nie wiedzi wogole partycji NTFS ( która oczywiści istniała wcześniej) oraz samego systemu który tez istniał w cześciej . Poza tym dysk był wykrywany poprawnie w BIOsie jednakze po podłączeniu do do komputera zapasowego wydawał dzwięki "zepsutej dyskietki'i po takim 5 minutowym mieleniu wyskakiwał komunikat iż dysk nie jest ogole zformatowany chociaż był na nim zainstalowany Xp i masa progrosów i gier ( tyle save'ów przepadło :( ) . I jestem głupi , co sie mogło stać . Szanowny dysk to IBM seria DeskStar - pojemnośc 40GB , 7200obr. , UDMA100 .Trafił on już do serwisu i musze czekać do poniedziałku przynajmniej . Jakie macie pomysły ....bo mi sie wyczerpały :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichon Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 ZEPSUŁ SIĘ. A tak na serio to IBMy z Węgier mają jakiś feler. Jak nie mechanika, to się gniazda psują, itp. Obecne IBM to już nie to samo co np. 5lat temu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 ustaw procesor na fabryczne potem sprawdz dysk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 hmmm zapodaj go jakims progsem do departycjonowania - zdejjmij z niego wszystko - oczywoscie pytanie czy dziala na innymkompie jako slave?? czy tez sie wywala - bo jak dziala jako slave to powinien byc oki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 przy takiej zasilce dysk moze tak reagowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAttX Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Zasiłka jest w porzo wiec zostawmy ją w spokoju trzyma napięcia , huntkey to dobra firma , procesor nie ma nic do tego jest full stable :) A jak NAPISAŁEM że podłączyłem driva jako slave do innego kompa a konkretnie do niekreconego 1600+ i objawy mielenia są takie same , partycja wyparowała i razem z nią wszystkie dane + WInXp . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 mogles zwalic dysk niedostatecznym zasilaniem ja z taka sama zasilka i IBM mialem podobne ojawy przy kreceniu, zaczol wydawac dziwne dzwieki po spowolnieniu procesora wszystko wrocilo do normy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 ja mam obecnie 3 dysk ibma i tez nidługo padnie bo mu sie bady juz pojawiły.Pierwszy IBM to 45 GB padł po 1.5 roku drugi (z węgier) 60 GB padł po 3 miechch tego mam pół roku ale niedługo nastapi jego kres.Jeśli go masz na gwarze to oddawaj go do serwisu i jak ci dadza nowy to jak njapredzej go opylaj i kupuj cos innego-bo IBM to juz nie tasama firma z dobrą opinią Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 true a ja mam samsunga i nie mam pojęcia (nikt nie ma) jak długo pochodzi. licz że długo i równie cicho jak obecnie. IBM jakośskulawiał ostatnimi laty więc nawet go nie brałem pod uwagę przy zakupie. najpewniejsy zwydaje się maxtor (cichy, wydajny i 3 latka gwary) ale niektórzy mówią, że są mnie wytrzymałe niż barakudy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 IBM sprzedal fabryke i nie robi juz tanich dyskow IDE sprzedal tez prawo do znaczka na dyskach firmie hitachi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 przy takiej zasilce dysk moze tak reagowac Nie popadajmy w przesade - jak cos nie dziala w kompie to od razu wina zasilki... Moja zasilka ledwo wydalala (napiecia mialem na poziomie 4,75), sprzetu kupa, a mimo to zmienilem ja tylko z przyzwoitosci a nie dlatego, ze cos nie dzialalo - wszystko smigalo jak ta lala. Troche przypomina mi to gadki z forum CDRinfo - jak ktos ma jakis problem to od razu wszyscy madrale sypia tekstami "zainstaluj ASPI" albo "wlacz DMA"... Panowie wiecej pomyslunku :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...