Skocz do zawartości
Ramzes

Kto najwięcej wycisnął z 1700+ A0?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak Jak w temacie.

chcem sie dowiedzieć czy moge sie jeszcze pobawić ze swoim badziewiem i czy da rade jeszczez coś z niego wycisnąć.

To dane mojego proca:

AXDA 1700 T3C

9855368240041

AIWGA 0322SPMW

I jak widzicie chodzi na 2000+.Jak jest u was?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak w podpisie ! Wstaje na 1900 MHz(10*190) ale na napieciu 1.75V (nominalnie 1.5V) 8O .teraz jest na 1.7 V full stable a temp stress to 53 stopnie :) Cooler taki jak w podpisie ale z wiatrakiem Spire bo orginalny doprowadzal mnie do szalu taki byl cichy !! :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

lukasrz: ale 1700MHz do ponad 2000?

Nawet jak go wykręcisz do 2Ghz to będziesz miał to samo co Athlon 2100+ (1733) dopiero przy okolo 2200Mhz miałbyś pewien -nieznaczny wzrost wydajnosci a w grach było by tosamo(może 5% szybciej) bo w grach bardzo ważną rolę odgrywa duża ilosć pamięci cache L2. (P4-szybki w grach-bo dużo cache)

Jak dla mnie to szkoda kasy na taki interes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Nawet jak go wykręcisz do 2Ghz to będziesz miał to samo co Athlon 2100+ (1733) dopiero przy okolo 2200Mhz miałbyś pewien -nieznaczny wzrost wydajnosci a w grach było by tosamo(może 5% szybciej) bo w grach bardzo ważną rolę odgrywa duża ilosć pamięci cache L2. (P4-szybki w grach-bo dużo cache)

tak lecz duron jest tylko nieznacznie wolniejszy. i taki 2300Mhz duron jest duzo szybszy od 2100+ athlona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat

tak lecz duron jest tylko nieznacznie wolniejszy. i taki 2300Mhz duron jest duzo szybszy od 2100+ athlona

Juz 2300Mhz bedzie szybszy od antka 2100+ ale czy napewno do tylu uda ci sie go podkręcić?? moze trafisz kiepski model?? i czy wart wydawać kase na procka który w końcowym etapie moze dać na 5% zysk wydajnosci którego i tak nie zuważymy??? Za ta kase wolałbym kupic cosś inne chociarzby troche RAM-u lub co kto woli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1830mhz na 13.5 x 136 full stable wiecej nie bardzo chce isc ;/ robione na solteku kt600 na moim kt400 to idzie 12.5 x 138 vcore +5% wiecej nie chce ;)

jeszcze moj szedl 10.5 x166 ale niezbyt sabilnie ;) a raczej bardzo nie stabilnie winda postowala ale sie nie restartowal i krytyki wywalal po jakims czasie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

ATHLON XP 1700+ @ 2200+ SUPER STABILNIE PŁYTA ASUS A7V8X-X 512 RAM 333 . BEZ REGULACJI  FABRYCZNE USTAWIENIA PŁYTY JESZCZE NIE ZMIENIAŁEM ZWORKI DO REGÓLACJI PROCKA . POLECAM PŁYTKĘ

Ja sie wahałem między tą twoją płytą (ASUS A7V8X-X) a MSI KT4V.Opinie były podzielone, i w końcu wziąłem msi-ka.Nie narzekam, ale i do zachwytu daleko.

Ale ten twuj proc to aby na pewno jest z A0??

jeśłi tak to czy kręciłeś fsb czy mnoznikiem szalałeś??

I jak z napięciem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PRZY PIERWSZYM URUCHOMIENIU KOMPA Z NOWĄ PŁYTĄ W BIOSIE WYSKOCZYŁO JAK MA CHODZIĆ CZY 1700 CZY 2200 Z NICZYM NIE KOMBINOWAŁEM NIE PRZESTAWIAŁEM ZWORKI BO CHODZI SUPER STABILNIE BEZ ZARZUTU A RESZTE PARAMETRÓW PODAM JAK SPRAWDZĘ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...