Skocz do zawartości
arthx

W-C czyli Woda w moim kompie :) (fotki - 56k warning)

Rekomendowane odpowiedzi

koszt u DangerDena to 8.99$ (na zlotowki przelicz sobie sam, bo kurs ostatnio mocno sie zmienia, ale w przyblizeniu 40-50 pln), do tego trzeba doliczyc niestety koszty przesylki i ewentualnego VAT.

buteleczka ma pojemnosc 30 ml - jest to bardzo duzo, poniewaz tego dodatku potrzeba bardzo malo - zaledwie kilka kropel na np 2.5 litra wody (0.5 cm3 na 2-3 litry spokojnie wystarcza).

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja to kupilem u Dangerdena, ten UV-Dye - to jest dodatek dolewany do wody w ukladach chlodzenia silnikow i sluzy do szukania przeciekow. moze np w stoczniach to moga miec - ja niestety nie mieszkam na wybrzezu (trojmiasto, szczecin...)

pelna nazwa: Dye-Lite , Leak Detection Dye For Engine Coolant. firmy TRACER Products, USA.

dodaje sie tego bardzo malo do wody - wystarczy doslownie 5-10 kropli (na 2.5 litra wody) i woda juz ladnie swieci

arthx

Ciekawe mam w pracy taki proszek (nazywany u nas fluoresceina) ktory sluzy do barwienia wody i ma taki wlasnie jaskrawo zielony kolor - woda bo proszek jest rdzawy, musze sprawdzic jak sie zachowuje w swietle UV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elegancki respect obudowa wogole wypasik a reszta tez miazdzy wlasnie gdzie dales 2 boczne wentylatory z obudowy?

tks

a wentylatorki, razem z tym plastikiem,, do ktorego sa zamocowane - wymontowalem i leza gdzies w kartonie :)

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi