Macho Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Mam z tyłu monitora 5 wyjsc podobnych do tych pod antene w telewizorze ale to nie sa takie sama lecz bardzo podobe to czego to słurzy....? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 wejścia do podpiecia profesjonalnych kart graficznych / po jednej dla każdej składwej sygnały sygnału wizyjnego/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 no właśnie ja też mam jakiś 5 wejść w moim Flatronie i 5 usb sam sie zdziwiłem 8O 8O :wink: :) :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Hmmm....generalnie to powinny być 4 wejścia czyli sygnały trzech kolorów (red, green, blue) oraz sygnał synchronizacji....ale po co jest piąty to nie mam pojęcia... :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Generalnie to jest 5 wyjsc 3 dla kolorow: czerwonego,zielonego i niebieskiego oraz po jednym dla synchronizacji pionowej i poziomej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Generalnie to jest 5 wyjsc 3 dla kolorow: czerwonego,zielonego i niebieskiego oraz po jednym dla synchronizacji pionowej i poziomej. Ja bym powiedział że jest: R, G, B, synchr., lumin.. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Igor ma rację: R, G, B, Vsync i Hsync czasami H i V są w jednym kalbu, a czasami nawet chyba nie ma kabla z synchronizacją, która jest wtedy przesyłana z zielonym kolorem, bo są trzy standardy (PC,Mac i SPARC), ale mogę się mylić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Ehhh, ja tam w moim monitorze No Name, ktorego windows identyfikuje jako Model TVM AS5S mam tylko dwa wyjscia do pradu i do karty graf. BTW => moze mi ktos powie cos o monitorze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Podłączając kartę graficzną (w cale nieprofesjonalną :) ) otrzymujesz czystszy obraz itp. :) .Jak masz to wykożystaj z takiej możliwości.. :D ps. będziesz musiał sam ustawiać częstotliwości odświerzania obrazu :( , ale i tak warto :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Igor ma rację: R, G, B, Vsync i Hsync czasami H i V są w jednym kalbu, a czasami nawet chyba nie ma kabla z synchronizacją, która jest wtedy przesyłana z zielonym kolorem, bo są trzy standardy (PC,Mac i SPARC), ale mogę się mylić. Nie - nie mylisz się... Warto kupić DOBRY kabel i wpiąć karte Pozatym dużo monitorów w OSD ma możliwość wyboru aktywnego złącza, dzięki czemu na DIN-a (to zwukłe łącze) podłączasz np. grafe z rutera, i jak trzeba to bez grzebania w kablach się na niego szybciutko przełączasz (fajna sprawa...) Jesli chodzi o jakość - to poprawa zazwyczaj jest zauważalna - niestety tracimy opcje PNP więc wszystko ustawiać trzeba ręcznie (wyjątek stanowią profesjonalne monitory z dodatkowym COM-portem lub USB, ale to już zupełnie inna klasa, i ........ cena :( I nie kupuj kabla dłuższego niż 3,5M bo bywają problemy... (cena takiego kabla to około 25-30 złotych) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Ja bym powiedział że jest: R, G, B, synchr., lumin.. Pozdr. I masz racje.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Podłączając kartę graficzną (w cale nieprofesjonalną :) ) otrzymujesz czystszy obraz itp. :) .Jak masz to wykożystaj z takiej możliwości.. :D ps. będziesz musiał sam ustawiać częstotliwości odświerzania obrazu :( , ale i tak warto :Da jaka z segmentu no profi ma wyjścia na bagnetówkach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...