Skocz do zawartości
Jodlasty

Czy na KT600 jest dzielnik 1/6?

Rekomendowane odpowiedzi

w abicie KV7 dzielniki włącza sięręcznie więc można mieć 1/6 nawet przy 166 (bez sensu ale się da). w innych włącza się sam, w niektórych jest aktywny TYLKO dla procków ze standardową magistralą 200 a dla athlonów XP i bartonów na FSB 133 i 166 nie da się włączyć 1/6.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co sieorientuje to chyba tylko gigabyte spier***sprawe z właczaniem dzielnika 1/6, w zależnosci od proca (fsb)

no wlasnie zapomnialem podzielic sie wesola nowina

mialem przez kilka dni 8KRA2I i tam jest tak jak na Solteku KT600

czyli zworkami ustawia sie Auto ,fsb133,166 ,200

wiec jak narazie GB dal ciala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GB i MSI to nie sa plyty do o/c ,chlopaki przycinaja w wala z roznymi drobnymi sprawami ,ale utrudniajacymi zycie

ostatnio MSI z KT6 probuje zmienic image - mam nadzieje ze sie uda ,bo pamietam BX Master - to byla dobra plyta do o/c

moj kumpel zlapal sie jeszcze na VAXa 1.1 i sie cieszyl dopoki nie zmienil biosu na najnowszy - regulacja mnoznika padla ,musial wrocic do poprzedniego biosu by moc regulowac mnoznik

Abit i Epox takich numerow nie odwalaja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GB i MSI to nie sa plyty do o/c ,chlopaki przycinaja w wala z roznymi drobnymi sprawami ,ale utrudniajacymi zycie

ostatnio MSI z KT6 probuje zmienic image - mam nadzieje ze sie uda ,bo pamietam BX Master - to byla dobra plyta do o/c

moj kumpel zlapal sie jeszcze na VAXa 1.1 i sie cieszyl dopoki nie zmienil biosu na najnowszy - regulacja mnoznika padla ,musial wrocic do poprzedniego biosu by moc regulowac mnoznik

nie no wedlug mnie to msi kt6 delta jest najlepszym wyborem z kt600 (oprocz abita ale ona ma troche kiepska wydajnosc) tylko zeby miala dziury wokol socketa i 5-bitowy mnoznik :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no wedlug mnie to msi kt6 delta jest najlepszym wyborem z kt600 (oprocz abita ale ona ma troche kiepska wydajnosc) tylko zeby miala dziury wokol socketa i 5-bitowy mnoznik :?

kurde!!!

wiedzialem ze o czyms zapomnialem

nie sprawdzilem na 8KRA2I czy ma 5-bit mnoznik :oops:

wiem tylko ze jak wlozylem durona 650MHz to dostepne byly mnozniki 6-13x ,a jak wlozylem durona 1400MHz to 5-23x ,ale czy dzialaja wyzsze niz 12.5x to nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KGB jeszcze chyba w zadnej wersji epoxa niebyło 5-cio bitowego mnoznika wieć i w tej pewnie niema

byly w 8K9A z plusami czy L I

niewazne w kazdym razie na KT400 byly

w Solteku jeszcze nie bylo ,ale w KT600 jest do 18x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KGB jeszcze chyba w zadnej wersji epoxa niebyło 5-cio bitowego mnoznika wieć i w tej pewnie niema

byly w 8K9A z plusami czy L I

niewazne w kazdym razie na KT400 byly

w Solteku jeszcze nie bylo ,ale w KT600 jest do 18x

w 8K9AI są mnozniki powyżej 12,5 (do bodajże 24 czy 25 ) i działają :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...