un_ix Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 :arrow: witam rozmyslam nad zamiana obecnej grafiki - Sapphire ATI Radeon 9500->9700 na Sapphire Radeon 9100. powody: nie wykozysztuje obecnie w pelni mozliwosci karty (po prostu marnuje sie u mnie) oraz potrzebuje na gwalt troszke pieniedzy. czy krok ktory chce podjac nie bedzie cofaniem sie do przeszlosci? co radzicie? prosze o Wasza pomoc - z gory dziekuje. obecna grafike chcialbym sprzedac na allegro (moze jakis forumkowicz bedzie chentny, ale o tym bedzie w dziale 'gielda', jesli podejme odpowiednia decyzje). za 'zarobiona' kase kupie Sapphire Radeon 9100, który w zupelnosci mi wystarczy. zabieram sie za czytanie tematow na temat tej karty, a Was prosze o pomoc. -- pozdrawiam un_ix Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 spokojnie 10 000 w 3DMarku2001 będziesz miał, efekty DX8.1 też będą więc, może nie ma maxa, każdą grę odpalisz. no i cena ok 300 zeta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 :arrow: witam rozmyslam nad zamiana obecnej grafiki - Sapphire ATI Radeon 9500->9700 na Sapphire Radeon 9100. powody: nie wykozysztuje obecnie w pelni mozliwosci karty (po prostu marnuje sie u mnie) oraz potrzebuje na gwalt troszke pieniedzy. czy krok ktory chce podjac nie bedzie cofaniem sie do przeszlosci? co radzicie? prosze o Wasza pomoc - z gory dziekuje. obecna grafike chcialbym sprzedac na allegro (moze jakis forumkowicz bedzie chentny, ale o tym bedzie w dziale 'gielda', jesli podejme odpowiednia decyzje). za 'zarobiona' kase kupie Sapphire Radeon 9100, który w zupelnosci mi wystarczy. zabieram sie za czytanie tematow na temat tej karty, a Was prosze o pomoc. -- pozdrawiam un_ix to zalerzy tez co bedziesz robil na tym kompie. teraz w komputroniku mozna kupic MSI GeForce 4 Ti 4200 64MB za 399 zl z taktowainem 250/500 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8680 lub MSI GeForce 4 Ti 4200 128MB za 369 zl http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8601 ale z taktowaniem 250/444. wydaje mi sie, ze ktoras z tych kart to lepszy wybor niz radeon 9100, ale radeon ma leprza jakosc obrazu. cena tych kart (radeon 9100 i Ti 4200 128MB) jest bardzo podobna. odsylam jeszcze do http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=549294#549294 pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Cholera. Jak zobaczyłem tego gf4 ti4200 msi, to też mnie naszły podobne mysli. I ile kasy bym miał w ręku. Tylko kto qpi takiego radka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 ja:P Zalezy jeszcze ile za niego chcesz. Mam 9100 to co w podpisie jeszcze na gwarancji wiec jak sie decydujesz to pisz na prv. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 to zalerzy tez co bedziesz robil na tym kompie. teraz w komputroniku mozna kupic MSI GeForce 4 Ti 4200 64MB za 399 zl z taktowainem 250/500 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8680 lub MSI GeForce 4 Ti 4200 128MB za 369 zl http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8601 ale z taktowaniem 250/444. wydaje mi sie, ze ktoras z tych kart to lepszy wybor niz radeon 9100, ale radeon ma leprza jakosc obrazu. cena tych kart (radeon 9100 i Ti 4200 128MB) jest bardzo podobna. odsylam jeszcze do http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=549294#549294 pozdro :arrow: zdecydowanie stawiam na prace w 2D, chociaz rowniez 3D jest wazna. jezeli mialbym zamieniac obecna grafike to tylko i wylacznie na ktoregos z Radeon'ow (najblizszy sercu jest 9100). jednak nie o to pytam w topicu. chce sie dowiedziec, czy kroki ktore chce podjac, nie beda cofeniem sie w przeszlosc? moze w przyszlosci bede wykozystywal moc Radeon'a 9500->9700, ale na dzien dzisiejszy - nie bardzo. wiec chyba nie ma co kisic taka grafe w kompie, jesli ktos inny moze ja ode mnie kupic i cieszyc sie z jej posiadania bardziej niz ja... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 jezeli to maja byc tylko radeony to ja bym wziol rownierz 9100. jezeli chodzi o cofanie sie w przeszlosc to moje zdanie jest takie: jezeli teraz wykozystujesz grafe do pracy 2D i 3D i nie jestes wymagajacy jezeli chodzi o gry (1240x768 32bit, oczywiscie jezeli chodzi o nowsze gry) to ta karta bedzie wg mnie bardzo dobra. a pozniej radeony 9800 PRO potanieja i jak stwierdzisz, ze przyjdzie czas na wymiane to wtedy to zrobisz. tylko sie najpierw dobrze zastanow czy na dlugo pociagniesz na 9100 bo 9800 PRO tak szybko znowu nie potanieje :) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 [...] tylko sie najpierw dobrze zastanow czy na dlugo pociagniesz na 9100 bo 9800 PRO tak szybko znowu nie potanieje :) pozdro :arrow: co najmniej do przyszlych wakacji, bo dopiero wtedy jest czas na 'ostre' granie. dzieki Brachol za Twoja wypowiedz - napewno pomoze mi w podjeciu decyzji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 [...] tylko sie najpierw dobrze zastanow czy na dlugo pociagniesz na 9100 bo 9800 PRO tak szybko znowu nie potanieje :) pozdro :arrow: co najmniej do przyszlych wakacji, bo dopiero wtedy jest czas na 'ostre' granie. dzieki Brachol za Twoja wypowiedz - napewno pomoze mi w podjeciu decyzji.nie ma za co, w koncu po to jest forum zeby sobie pomagac nawzajem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 ja:P Zalezy jeszcze ile za niego chcesz. Mam 9100 to co w podpisie jeszcze na gwarancji wiec jak sie decydujesz to pisz na prv. wlasnie krecilem przedwczoraj mojego radka i wyszlo to co w podpisie - 5mhz wiecej na chipa i zwisy w demie 3dmarka a 5mhz wiecej i lekkie artefakty na tym co wykrecilem osiagnalem 10k wiec i tak jestem zadowolony :twisted: - czyli polecam tego radoslawa bo jak narazie w zadnej gierce (1024x768) mnie nie zawiodl to tym bardziej nie powinien zawiesc cie w 2D ... jednak chcialem ROTH'a zapytac jak zrobiles te twoje wyniki - bawiles sie juz w radiatorki i inny cooler ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 W zasadzie już sobie odpowiedziałeś :) Skoro nie wykorzystujesz całej mocy obecnej karty to jest to całkiem sensowny krok, a że jest on jakby nie patrzeć cofaniem się w przeszłość cóż nie aż tak odległą :P Jeśli naprawdę 9700 to za dużo dla ciebie to zmieniaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 co do tego cofania sie w przeszłość, to wedlug mnie jesli nie wymieniasz kompa średnio co tydzien/dwa tygodnie to i tak sie cofasz (tzn. zostajesz w miejscu :wink: ) ale przy tak gwaltownym postepie technologicznym to jest tak jakbys sie cofal :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 ja:P Zalezy jeszcze ile za niego chcesz. Mam 9100 to co w podpisie jeszcze na gwarancji wiec jak sie decydujesz to pisz na prv.To nie jest aż taki dramat, tzn myślałem o tym GF4Ti4200, nie niżej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 :arrow: decyzja zapadla: jutro Radeon 9500->9700 laduje na allegro i w dziale 'gielda' na forum (jezeli jest juz ktos chentny, prosze o kontakt na priv'a lub maila). jezeli tranzakcja dojdzie do skutku, skladam szybko zamowienie na Radeon'a 9100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 bedziesz tego zalowal oj bedziesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Jak mowili koledzy poniewaz nie wykorzystujesz karty to po prostu jest Ci zbedna. Ale pamietaj stracisz na tym te 150 czy 200zl. Wiec moze jednak troche zal tej straconej kasiory. Ps nastepnym razem staraj sie nie kupowac dla szpanu tylko to co Ci jest potrzebne ;). Jak bys sobie taki walek z autem zrobil to bys baaaardzo to odczul :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Jak mowili koledzy poniewaz nie wykorzystujesz karty to po prostu jest Ci zbedna. Ale pamietaj stracisz na tym te 150 czy 200zl. Wiec moze jednak troche zal tej straconej kasiory. Ps nastepnym razem staraj sie nie kupowac dla szpanu tylko to co Ci jest potrzebne ;). Jak bys sobie taki walek z autem zrobil to bys baaaardzo to odczul :(:arrow: wiem, wiem - nastepnym razem zastanowie sie dwa razy zanim cos kupie. karta nie byla kupiona dla szpanu. kupilem ja z mysla o przszyszlosci oraz moment wakacyjn, ktory pozwolim mi na wykozystanie jej. wakacje sie skonczyly, szkola sie zaczela... calkiem inaczej mialo to wygladac. jak to mowia: czlowiek uczy sie na bledach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 :arrow: moj Sapphire ATI Radeon 9500(@9700) juz na gieldzie. zapraszam do zapoznania sie z oferta: - http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=46016 - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16547154 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 trza bylo wystawić na aukcje brata, albo siostrę a radka zostawić .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 @un_ix Jaja sobie robisz z tą ceną? Na allegro w połowie licytacji cena tej karty jest o 100PLN niższa, niż Twoja wywoławcza. A w siriusie nówka, z pełną gwarancją i fakturą kosztuje 818, czyli realnie po odliczeniu od podatku 663PLN. Ale może znajdziesz łosia ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 no cena jest kozak 8O . A myslalem ze sie jakos dogadamy z wymiana na 9100 ale jak zobaczylem cene to mi przeszlo. Chyba ze wystawie moja za 550 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Bosh.. co za cena 8O PS. Jush ktos zalicytowal - tylko koles ma 0 opinii :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 :arrow: spokojnie Panowie, szukam klientow na karte, moze jakis sie znajdzie (juz mam kilka bezposrednich ofert na maila). cena moze byc zaporowa, jezeli za ta sie nie sprzeda, bede probowal nizej. a co powiecie na to - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16402187 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 :arrow: tyle krzyku bylo, ze wystawilem grafike za wysoka cene... zobaczcie lepiej jak to sie skonczylo :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16547154 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...