tsz Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 podkręciłem athlona xp 1700+ (thunderbred 0,13) przez fsb na 166 oraz dałem napięcie 1,8v---niepokoi mnie temperatura 62-64 stopni. testowałem go PRIME95 -OKEY. Ale ta temperatura. Co mógłbym zrobić by była niższa (wiatrak z athlona box). Z góry dziękuję za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 AMD ma ciulowe boxowe wiatraki, wez go wymien albo przejdz na wode. Poza tym wiecej inicjatywy i przyj do przodu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 podkręciłem athlona xp 1700+ (thunderbred 0,13) przez fsb na 166 oraz dałem napięcie 1,8v---niepokoi mnie temperatura 62-64 stopni. testowałem go PRIME95 -OKEY. Ale ta temperatura. Co mógłbym zrobić by była niższa (wiatrak z athlona box). Z góry dziękuję za pomoc napisz dokładnie jaki to jest proc (użyj np progsa aida32) :) no i seria też poza tym pełną konfiguracje aha i IMO to te napięcie trochę wysokie ... no i SZUKAJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atari Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 podkręciłem athlona xp 1700+ (thunderbred 0,13) przez fsb na 166 oraz dałem napięcie 1,8v---niepokoi mnie temperatura 62-64 stopni. testowałem go PRIME95 -OKEY. Ale ta temperatura. Co mógłbym zrobić by była niższa (wiatrak z athlona box). Z góry dziękuję za pomocMożesz spróbować obniżyć napięcie. U mnie chodzi chodzi 11*166 na 1,575V. I jest w pełni stabilnie. Chłodzenie to Falcon Rock II i mam ok. 37 C - bez obciązenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 powrócić do fabrycznych ustawień ;) zmienić wiatraczek Falcon Rick II jest dobry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 podkręciłem athlona xp 1700+ (thunderbred 0,13) przez fsb na 166 oraz dałem napięcie 1,8v stary 1.8v na 11x166 to zdecydowanie za duzo :!: napiecie zwiekszaj powoli. na takich ustawieniach defaultowe napiecie by stykneło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 SZTANGIEL o co tobie chodzi?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 sie pospieszyłem :lol: juz jest ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Napisz coś więcej o procu i podaj konfig. Jakie mobo i pamięci. Jak masz 1700XP JIUHB to na forum jest kilka topiców poświęconych tym antkom, więc tam znajdziesz wszystko czego Ci potrzeba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsz Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 jak zmniejsze napięcie na 1,75v to temperatura =59-60stopni, na 1,70v wogóle nie odpala komp. Przy fsb 166 i napięciu 1,75 oraz 1,80v- w 3D MARKU 2001SE --komputer w połowie testu robi restart. Właściwości procesora Typ procesora AMD Athlon XP, 1466 MHz (5.5 x 267) 1700+ Nazwa kodowa Thoroughbred-A Seria A0 Pamięć podręczna L1 kodu 64 KB Pamięć podręczna L1 danych 64 KB Pamięć podręczna L2 256 KB (On-Die, Full-Speed) Informacje fizyczne procesora Typ obudowy 453 Pin PGA Wymiary obudowy 4.95 cm x 4.95 cm Liczba tranzystorów 37.2 milion(ów) Technologia wykonania 6Mi, 0.13 um, CMOS, Cu Rozmiar procesora (Die Size) 80 mm2 Napięcie rdzenia 1.50 - 1.65 V Napięcie We /Wy 1.6 V Typowa moc 44.9 - 61.7 W (zależna od prędkości procesora) Maksymalna moc 49.4 - 67.9 W (zależna od prędkości procesora) Producent procesora Nazwa firmy Advanced Micro Devices, Inc. Informacje o produkcie http://www.amd.com/us-en/Processors/Produc...,30_118,00.html Wykorzystanie procesora Procesor nr 1 0 % Właściwości CPUID CPUID: producent AuthenticAMD CPUID: nazwa procesora AMD Athlon XP 1700+ CPUID: nr wydania 0680h CPUID: Rozszerzony nr wydania 0780h ID platformy CBh (Socket A) Numer seryjny procesora IA Nieznane Zbiór instrukcji AMD 3DNow! Obsługiwane AMD 3DNow! Professional Obsługiwane AMD Enhanced 3DNow! Obsługiwane AMD Extended MMX Obsługiwane AMD64 Nie obsługiwane Cyrix Extended MMX Nie obsługiwane IA-64 Nie obsługiwane IA MMX Obsługiwane IA SSE Obsługiwane IA SSE 2 Nie obsługiwane IA SSE 3 Nie obsługiwane Instrukcja CLFLUSH Nie obsługiwane Instrukcja CMPXCHG8B Obsługiwane Instrukcja Conditional Move Obsługiwane Instrukcja MONITOR / MWAIT Nie obsługiwane Własności CPUID 36-bit Page Size Extension Obsługiwane Automatic Clock Control Nie obsługiwane CPL Qualified Debug Store Nie obsługiwane Debug Trace Store Nie obsługiwane Debugging Extension Obsługiwane Enhanced SpeedStep Technology Nie obsługiwane Fast Save & Restore Obsługiwane Fast System Call Obsługiwane Hyper-Threading Technology Nie obsługiwane L1 Context ID Nie obsługiwane Local APIC On Chip Obsługiwane LongRun Nie obsługiwane LongRun Table Interface Nie obsługiwane Machine-Check Architecture Obsługiwane Machine-Check Exception Obsługiwane Memory Type Range Registers Obsługiwane Model Specific Registers Obsługiwane Page Attribute Table Obsługiwane Page Global Extension Obsługiwane Page Size Extension Obsługiwane Pending Break Event Nie obsługiwane Physical Address Extension Obsługiwane Processor Duty Cycle Control Nie obsługiwane Processor Serial Number Nie obsługiwane Self-Snoop Nie obsługiwane Thermal Monitor Nie obsługiwane Thermal Monitor 2 Nie obsługiwane Time Stamp Counter Obsługiwane Virtual Mode Extension Obsługiwane Enhanced Power Management Frequency ID Control Nie obsługiwane Software Thermal Control Nie obsługiwane Temperature Sensing Diode Obsługiwane Thermal Monitoring Nie obsługiwane Thermal Trip Nie obsługiwane Voltage ID Control Nie obsługiwane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 8O :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Stepping A0- cięzko będzie cokolwiek więcej z niego wykrzesać. Jeżeli po obniżeniu napięcia masz ZONK nie pozostaje Ci nic innego jak zmienić chłodzenie na wydajniejsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 dobrze ze i tyle poszedl... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...