Skocz do zawartości
dzidzi

ECS K7VTA3 V5 VIA333 czy warto???

Rekomendowane odpowiedzi

Sadze ze ten link pomoze ci w decyzji http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=45070&highlight=

dobrym wyborem moze takze sie okazac l7s7a2 ( proponuje przeczytac przyklejony topic ). Na twoim miejscu poczekal bym troche az ukaze sie ECS z nForce2 400 Ultra na pokladzie ( w polsce ) oczywiscie to tylko zalerzy od twojego budzetu warto tez zwrocic uwage iz K7vta3 rev 5.0 kosztuje teraz 175 zlotych 8) dla porownania l7s7a2 to juz 220-240 zl . Jezeli niestac cie na " Doplaty " to bedzie chyba najlepszy wybor .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jezeli mozesz kupic uzywana to bierz Epoxa 8KHA+ ,podobno na Allegro po 170pln chodza

z nowych w tej cenie to z ecs wolalbym k7s6a na sis745 - przynajmniej ma zmiane mnoznika i regulacje napiecia do 1.85v - czego nie mozna powiedziec o k7vta3 rev.5.0

choc z drugiej strony na k7vta3 ma lepszy support i wyciska wyzsze fsb

sam niewiem - na szczescie nie musze podejmowac tej decyzji :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku w życiu nie kupuj zadnych plyt ECS'a .

To najwieksza chala jaka jest na rynku, mialem plyte tej marki i juz nigdy wiecej ecsa

ECS = mala wydajnosc i masa problemow ! ! ! !

juz lepsze sa shuttle (SHITle;)) lub ASrocki

ale jak masz kupowac to kupuj epoxa, abita, asusa lub msi tylko nie ecsa wszystko inne jest lepsze niz ecs ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku w życiu nie kupuj zadnych plyt ECS'a .

To najwieksza chala jaka jest na rynku, mialem plyte tej marki i juz nigdy wiecej ecsa

ECS = mala wydajnosc i masa problemow ! ! ! !

juz lepsze sa shuttle (SHITle;)) lub ASrocki

ale jak masz kupowac to kupuj epoxa, abita, asusa lub msi tylko nie ecsa wszystko inne jest lepsze niz ecs ;)

skąd ty sięurwałeś ??? asrock to chała jakich mało, ECS przy nim to mercedes przy trabancie. jak sięnie znasz na ECS'ach to sięnie wypowiadaj bo widać, że sprawę znasz z czasów pentium 100%.

a łatwo ci doradzać abity i epoxy jak kosztują 2 razy więcej, a jak są używane w tej cenie to są gorsze od ECS. przesiadłem się z ABIT'a na ECS'a i nie żałuję.

dzidzi : ten ECS k7vta3 jest spoko, jedyna wada to wysokie pci/agp przy fsb ok. 200 i kiepskie podnoszenie napięcia.

L7S7A2 ma zablokowane pci/agp, fsb spokojnie powyżej 200 śmiga, bardzo nowoczesna płyta i bije każdego epoxa i abita na kt333. kosztuje 220 zeta ale .... dostajesz z nią czytnik kart flash (6 formatów), który możesz sprzedać na allegro (ja za swój wziąłem 100 zeta).

płyta super, jak możesz do dopłać do l7s7a2. storm ma wydajność pamięci przy FSB 200 ok. 3000/2600 więc jak nF2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

L7S7A2 ma zablokowane pci/agp, fsb spokojnie powyżej 200 śmiga, bardzo nowoczesna płyta i bije każdego epoxa i abita na kt333. kosztuje 220 zeta.

Abit KD7-E

vcore do 2.325v

vmem do 2.95v

osiagniete fsb na codzien 220MHz

3-fazowe zasilanie

5-bit mnoznik

Epox 8K3A+

vcore do 2.2v

vmem do 3.2v

fsb osiagniete ~220MHz

3 fazowe zasilanie

wiec ja bym polemizowal z ta lepszoscia,bo na l7s7a2 latwiej sie kreci ,ale na w/w mocniej sie podkreci procesor - jak sie potrafi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak :

uważam że robi OK płyty, nie jakieś super wypasione ale całkiem wydajne i stabilne. nie miałem zwisa na win 2000 pro i ECS'ie.

ale uważam, że każda płyta na KT333 i KT400 ma wadę, jaką jest wysokie pci/agp przy FSB ~200 MHz, niezależnie czy to ECS czy ABIT. ECS ma stosunek możliwości do ceny praktycznie nie do pobicia (głównie w nowych płytach).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...