Skocz do zawartości
j.h.hudy

Jaki cd-rom?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja takze polecam nagrywarke zbyt mala jest jush roznica zeby kupowac cdka a nagrywarka zawsze ma lepsza korekcje . . .i spelnia role cdromu wiec za okolo 70 zlociszy wiecej kup nagrywarke LiteON'a a jak juz koniecznie kupujesz cdka to :

1. Asus

2. LiteON

3. LG & Teac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem kilka lat asusa x45 (dalej dziala w innym kompie) powiem szczerze fajniutki naped... troche wolno zgrywa RW... wyminilem go na DVD Liteon... o niebo lepiej dziala jako cdrom od tego asusa.. szybciej zgrywa audio (lepiej), rw, krotszy czas dostepu... swietna korekcja bledow (asus tez ma swietna).

polecam napedy LiteON... tanie i bardzo dobra jaosc... wada w tych najszybszych moze byc glosna praca na max obrotach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chce zakladac nowego temtu wiec odswieze troche ten

okazalo sie ze moj Teac x40 najpradopodobniej dokonczyl swojego zywota w zwiazku z tym potzrebuje jakies rownie dobrego napedu CD-ROM, cichego i z dobra korekcja bledow. Zdecydowalem sie nawet na Asusa x52

ale po zobaczeniu testu na Xbitlabs znowu nie wiem co wziac :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej kupic DVD LG x16 http://allegro.pl/show_item.php?item=16473312 - 135 zl .Polecam, u mnie chodzi od pol roq zadnych problemow. I do tego gwarancja 2 lata.

Pozdro

jesli mialbym kupic dvd to tylko Toshiby (ale to juz 200pln) a nie jakis LG :wink: ale mi nie trzeba wogole DVD chce kupic tylko CDROMa :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary Tylko TEAC mam 5 w robocie od 5 lat i dzialają CACY (40x) wiem że teraz jest już 52x (o ile się nie mylę) a nagrywarka to osobny temat.

Nie jestem zwolennikiem 2in1 3in1, one się po prostu nie sprawdzają ( a szkoda) ale z praktyki wiem ze lepiej mieć wszystko osobno :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej kupic DVD LG x16 http://allegro.pl/show_item.php?item=16473312 - 135 zl .Polecam, u mnie chodzi od pol roq zadnych problemow. I do tego gwarancja 2 lata.

Pozdro

jesli mialbym kupic dvd to tylko Toshiby (ale to juz 200pln) a nie jakis LG :wink: ale mi nie trzeba wogole DVD chce kupic tylko CDROMa :!:

Hmm dla mnie z DVD to LG ;]

Hmm jak juz CD-roma to jak juz bylo wspomniane - Teac/Asus/Lite-on - Wybor nalezy do Ciebie ...

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

asus, :-) ale LEPIEJ cdrw tylko kwestia pieniedzy zostaje do rozwazenia ;-) cdrw natomiast bawilem sie soniaczem po prostu switne maszynka i ne chodzi tu o predkosc ktorej nie mierzylem ale niesamowity komfort pracy - cisza :-) cena ~170pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...