Tomekkkkkkkk Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Czesc. Problem jest nastepujacy, kumpel kupil sobie 40 GB Barracude do takiego staruszka (Celeron 300 na jakiejs plycie PC 100). I niewykrywa mu tego dysku, co lepsza komp sie wiesza w Biosie przy probie wykrywania dysku. Co mozna z tym zrobić żeby działało ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Younior Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 aktualizacja biosu, nic innego Ci nie zostaje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekkkkkkkk Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 aktualizacja biosu, nic innego Ci nie zostaje...No spoko, tylko że gdzie ja do tego badziewia znajde nowy BIOS... PC 100 M726 Mainboard. Niema juz strony tego producenta, a wiec i z Biosem krucho... :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 No spoko, tylko że gdzie ja do tego badziewia znajde nowy BIOS... PC 100 M726 Mainboard. Niema juz strony tego producenta, a wiec i z Biosem krucho... :cry: Czlowieku malej wiary:-) Internet jest pelen niespodzianek. Nie dalej jak jakies pol roku temu szukalem biosu do plyty na VX-ie (starsza niz ta twoja ;-)) I znalazlem. Wysil sie troche, nie jest to niemozliwe. Powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekkkkkkkk Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Człowieku małej wiary.... Po prostu niemam zawiele czasu szukać, i miałem nadzieje że jest osoba która może zna adres. Jeżeli taka jest i sie odezwie to będe baaaaaardzo wdzięczny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Tak jak pisza koledzy, poszukaj BIOSu a jak niepomoże to przestaw zworkę zgodnie z opisem na dyski do 32GB. Jak obie możliwości zawiodą to pozostaje chyba tylko kontroler PATA na PCI kupić. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekkkkkkkk Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 A właśnie, co jest z tym dyskiem że on niema na opisie możliwości ustawienia wielkości dysku na 32 GB ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Nie ma strony producenta? A wydawało mi się że ECS jeszcze istnieje? http://www.pcchips.com.tw/BIOS.html Do dysków seagate jest program "Disk Wizard" który pozwala uruchomić dysk niezależnie od ograniczeń BIOS-a (wyłącz automatyczne wykrywanie). Pzdr AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 no wlasnie, jak kupiles barake to seagate ma taki progsik co sie zwie Disc Wizard i pozwala podlaczyc dowolnie duzy dysk do dowolnej plyty :) dajesz dysk na NONE po wczesniejszym ustawieniu co trzeba (poczytaj readme), pytanie czy dziala? - dziala u mnie na cel300@450 i barace 40, a u kumpla na podobnym z b 80 powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekkkkkkkk Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 A spoko, ale jeżeli ten dysk ma być 1 i jedynym dyskiem w tym kompie ?? To też będzie działać ? I jak to mam uruchomić po raz 1, z dyskietki ?? Dzięki za cierpliwość i pomoc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Ojejku 8) 1. Aktualizacja BIOS-u http://www.bios.pnet.pl dzial IDENTYFIKACJA spisujesz numerek, patrzysz w cyferki/literki, patrzysz w ramke i klikasz LINK na moje oko to minuta roboty wlacznie z rebootem komputera. 2. Mozna wsadzic osobny kontroler na PCI ktory IMHO bedzi warty tyle co cala ta plyta glowna wiec mija sie z celem. 3. Programik segatea, polecam bawic sie dopiero po sprubowaniu z BIOSem. p.s. W dziale identyfikacja znajdziesz jak odszukac PRODUCENTA plyty. A model plyty masz napisany białą farba gdzies na plycie glownej. Miedzy slotami PCI (w starych plytach najczesciej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...