Skocz do zawartości
ToNy

Temperatura durnia

Rekomendowane odpowiedzi

Zeby do 1900Mhz duren potrzebowal az 1,9v 8O cos mi tu nie pasuje, sprubuj moze zmienic FSB na mniejsze albo kombinuj z czyms innym bo nie wydaje mi sie ze tak slabo. (moze zasilka :?)

Bawilem sie duronem u kuzyna i na 2ghz chodzil bez zmiany napiecia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj do 9.5*200 potrzebuje 1.65V a do 12.5*166 wystarcza 1.55 ale juz dla 12*200 ~1.925 a dla 12.5*200 jest to 1.95-1.975 i ostatnie nie jest stabilne bo sie zasilacz wylacza.

Powiedz Tony czy masz mozliwosc ustawic mnoznik powiedzmy 10; 10.5 i 11 przy szynie 200, bo moj sie wylacza przy innych mnoznikach niz 8,5; 9,5; 12 i 12,5 i szynie 200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemiec tak z ciekawosci spytam, jaka jest wydajnosc tego durona @2400Mhz w stosunku do xp @ 2400Mhz?

Dołączona grafika

i odbal sandre u siebie :) to jest test z pamiecia kingstone PC2100@2700 i timingami cl2,5-3-3-8. teraz mam twinmosa pc3200, ale przy fsb200 synchro sie sypie wiec nie sprawdze. udalo mi sie tylko odpalic ccr na 12*205 synchro i timingi cl2,5-3-3-6 i wynik wyglada tak:

CCR 2002 - Plik wyników

Wynik ogólny : 10059

Suma kontrolna : ****

Wyniki szczególowe

Render : 9289

Integer : 9216

Float : 9266

Pamięć : 16302

MMX : 10075

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

> ToNy, probowales na innej magistrali? Moze to nie przez procek komp jest niestabilny :?

> Niemiec, patrzac na twoje wyniki w benchmarkach i w ogole na oc tego durona to okazuje sie ze oplacalo by mi sie wymienic mojego proca na takiego durona. Moze jeszcze moglbym trafic jakis fajny egzemplarz zeby reszte pamieci odblokowac. Powaznie to przemysle. Nie jest taki szybki jak xp ale mozliwosc dosc duzego overclockingu na WC mnie zacheca. No i musze myslec przyszlosciowo, jak skoncze FC to bedzie jak znalazl :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moge na wszytskich mnoznikach dzialac ale musze zmniejszyc fsb,tam w aida masz serie B0 ja mam A0 pewnie mam gorsza serie ale ine parametry takie same

Aida mi pokazuje B0. do tego proc jest na laminacie, na ktorym sciazki sa na wierzchu. moj chodzi na wszystkich mnoznikach na szynie do 166 a pozniej tylko na 4 wyzej wspomnianych chodzi :/

jaka masz plyte??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi