LZIggy Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 niesadze zeby to bylo duzo, jest to raczej srednia eheim 1250 , 28 W, 1200 L/H lub wys 2 m hydor seltz L30, 27 W,1200 L/H lub wys 1,95 m hailea hx6520, 35 W, 1000 L/H lub wys 1,6 m(jakas porazka) wiecej niechcialo mi sie szukac :P teraz pytanie za 100 pkt, ile kazda pompka traci na wydajnosci przy wysokosci na ktora musi wypompowac nam wode :) przy Irda jest jakis rysuneczek...w innych pompach tego nie widzialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Jesli uklad masz zamkniety to nic (slupy wody znosza sie). Wykres ten pokazuje charakterystyke cisnienia i przeplwyu. Im wieksze opory tym wieksze cisnienie i mniejszy przeplyw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 niesadze zeby to bylo duzo, jest to raczej srednia eheim 1250 , 28 W, 1200 L/H lub wys 2 m hydor seltz L30, 27 W,1200 L/H lub wys 1,95 m hailea hx6520, 35 W, 1000 L/H lub wys 1,6 m(jakas porazka) Chodzilo mi ze bedzie troszke wode grzala :wink: Wszystkie, ktore wymieniles moga pracowac jako niezatapialne wiec jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Mi tez sie bardzo podoba, chyba ja kupie :D A jezeli chodzi o moc to przeklada sie to na wysokosc podnoszebia slupa wody, a zatem wieksze cisneinie... Tylko zamowienie w Akwasklelpie mi sie zabardzo nie podoba no ale coz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 A tak patrze na oferte akwasklepu i zauwazylem ciekawe pompeczki marki PROJECT a szczegolnie model PJP-1501 za 109 zl mamy 1800l/h 23 W i 1,75m a wiec jezeli chodzi o stosunek mocy do ilosci przepompowanej wody to bardzo ladnie sie prezentuje, solidnie wyglada, gdyby miala odpowiednie wymiary(a nie jak atman at-307 ;p) to niezle by sie prezentowala w naszych obudowach :D tu macie linka>> PROJECT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Jesli jeszcze kogos interesuje to w Warszawie mozna ja kupic w sklepie akwarystycznym na Nowowiejskiej na rogu przy M.Politechnika ATMAN AT-307 Moc: 35W Przepływ cieczy: 2000 l/h Cena - 95zl Jasnowidz jaki czy co ??? 8O 8O 8O To przecież rzut beretem od mojej budy !! :twisted: BRAWO Gaz BRAWO !!!!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 LZIggy - ale tak szczerze, jak u niej z wydajnością, głośnością i czy może chodzić jako niezatapialna? Outlander - jakiś czas temu byłem w tamtym sklepie (wracając z "budy" :) ) ale jednak zdecydowałem się na cosik innego. Nie podobało mi się to, że bardzo wyraźnie zaznaczali "max 35*C", no i wysokość podnoszenia była "przeciętna". Mimo wszystko jak weźmiesz z tamtego sklepu, poproś o "nie otwarte" opakowanie. Sprzedawca demonstrował mi głośność pompek bez wsadzania do wody, a to może być groźne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 na allegro wyczailem tego atman'a 2000l/h - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17405069 zastanawiam sie czy sobie jej nie sprezentowac wraz z Nukiem2 i jakas Lada :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 taka adnotacja jest na wielu pompkach. np. na mj1000 tez ... i nikt sie tym nie lamie. w koncu z roznych wzgledow i tak zalezy ci na tym, zeby temp chlodziwa byla jak najmniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 szczerze Venom to si enieda odpowiedziec na pytanie ... trzeba by miec pare pompek i wtedy mozna by porownac napewno ją slychac tzn nie jest bezglosna, firmowo jest jako zatapialna wylacznie, jednakze zeby pracowala jednak przerobienie jej na niezatapialna jest banalne (zreszta swiftech wczesniej tez ja tak przerobil poczytaj na http://www.systemcooling.com/modules.php?n...article&sid=847 ) w zestawie dostajesz zlaczke z uszczelką wkręcana od gory 1/2", srednica zew 20 mm, tak samo na wirnik dostajesz takze takie cos z uszczelką zdjecia 35 , a na 32 jest zamontowane (galeria z podpisu) waz 16 mm na to by wszedl, wiec wlasciwe nie trzeba robic nic aby byla niezatapialna...pompka sie grzeje jednak to wszystkie dane bez porownania z innymi wiec o d* rozbic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Wielkie dzięki za odpowiedź. Ale może spytam inaczej - jeśli by w mieszkaniu było b. cicho to mniej więcej z jakiej odległości by jej nie słychać? "Trochę" truję d* ale nie ukrywam, że mi zależy na tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Ktos cos slyszal o tych pompkach PROJECT????? Jak u nich z glosnoscia? Wie ktos moze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Ktos cos slyszal o tych pompkach PROJECT????? Jak u nich z glosnoscia? Wie ktos moze? Zapusc wyszukiwanie na tym forum, ktos kiedys pisal o 1500 czy 1501 ze sa glosne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Venom slychac ją z 2 metrów w cichym pokoju, buczenie , nie takie basowe bardzo ale jednak slychac jak chcesz spac przy wlaczonym kompie to sie NIE nadajen z pewnoscia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Dziś trafiło w moje ręce coś takiego (cytuję to co na nalepce): FLUVAL 301 10W Hmax = 0,6m 1000l/H I mam pytanie: Ta pompka to właściwie dwie w jednej obudowie (dwa wej, dwa wyj, dwa silniki) więc czy te dane to podają dla jednej czy sumarycznie :?: :arrow: jeżeli dla jednej to może je połączyć, czy to coś da :?: Na logikę biorąc to dwie równolegle = 2x przepływ, a dwie szeregowo = 2x Hmax. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę. :arrow: jeżeli sumarycznie to dno :evil: Raczej nie pociągnie trzech bloków ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 WIelkie dzięki, to dokłądnie chciałem wiedzieć. Natomiast co do ostatniego posta - 0.6m to dużo to nie jest. weź może podepnij kabel i zobacz na ile pójdzie. Jeśli nie zrobiłeśbłędu podając dane i dane te sąprawdziwe, ine łączenie niż szeregowe nie wchodzi w grę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Tak właśnie zamierzam zrobić ... tylko nadal niewiem jak rozumieć to co ONI tam napisali ... w układzie z którego ją wyciągnołem (firmowy) pracowała równolegle na wejściu do filtra i obawiam się że właśnie dla takiego układu są te dane jeżeli tak to szeregowo będzie 500l/h z 1,2Hmax czyli marnie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...