Skocz do zawartości
tokoloshe

clayton cvat217, pomiar temp. procka

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktos moze wie na czym polega 'hardware monitoring (optional)", tak pisze na stronce o tej plycie (http://www.clayton.pl/CVAT217.html)

bo jak na razie to mbm podaje mi zupelnie zryte informacje - 82 stopnie, na swiezym kompie po nocy wytchnienia... a no i ten wynik sie nie zmienia :(

??jakies sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc Mistrzu :) Wczoraj gadalismy o tym na czacie ;) Tak jak mowilem - Twoja plyta pewnie nie posiada ukladu zbierajacego dane srodowiskowe z podzespolow kompuera. Nie pozostaje Ci nic innego jak kupic jakies zewnetrzne ustrojstwo z czujnikami temperatury, np. takie montowane w szyne 5,25" albo samemu cos sklecic za pomoca lutownicy i paru elementow nabytych w elektronicznym... Albo wymienic plyte (ale nie zdziwie sie jesli Ci sie to nie uda, zeby zmienic dobra plyte na inn trzeba nie lada znajomosci... :?)

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra plyte? zart? uwazasz ze cvat217 (w ogole clayton) to dobre plyty? bo jak na razie to nie widzialem jeszcze za duzo dobrych opinii o tych plytach. no jedynie to w tescie chipa chyba najgorzej nie wypadla.

dzieki anyway

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

darowalem sobie po tym jak nie odpowiedzieli mi na meila a pytanie bylo z seri dajcie mi jakis na boga(( bios do tego syfu(( z full opcjami nadajacy sie do o/c bo ten co ma to temperatur mi nawet nie pokazuje))))

zfleszowalem najnowszy bios jakes 3 miechy temu)) i od tej pory nie pokazal sie nowy na ich serweze moze warto by gdzie indziej popytac?? poszukac biosu??!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...