kosmo Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Witam Mam pytanie: czy da sie zrobić albo gdzie znajde tapete (przy wykorzystaniu active desktop) ktora symuluje wode ? Falki i inne bajery, i jak klikam zeby tez sie robily falki (wybredny jestem :)) czy ktos ma jakis pomysl, sugestie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Wode(fale) robi sie w javie. Zapomnij o active desktop. Jak zrobisz coś takiego na cały pulpit, bedziesz miał obciążenie proca kilkadziesiąt procent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 To nieważne, a umie ktoś zrobić coś takiego albo ma jakies namiary ? Bardzo mi zależy :) dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Hmmm a cos w stylu wizualizacji z winampa ? Mozna je dać na pulpit ładnie wygladaja i w sumie az tak nie spowalniaja kompa ? Moze w tym kierunku ? Prosze o rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Hmmm a cos w stylu wizualizacji z winampa ? Mozna je dać na pulpit ładnie wygladaja i w sumie az tak nie spowalniaja kompa ? Moze w tym kierunku ? Prosze o rady takia wizualizacje z winampa mozesz wlaczyc zeby byla na calym pulpicie :) mam sam to ustawione i musze przyzac ze niezle to wyglada jak jeszcze sciagniesz konkretna wizualizacje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Hmmm a cos w stylu wizualizacji z winampa ? Mozna je dać na pulpit ładnie wygladaja i w sumie az tak nie spowalniaja kompa ? Moze w tym kierunku ? Prosze o rady takia wizualizacje z winampa mozesz wlaczyc zeby byla na calym pulpicie :) mam sam to ustawione i musze przyzac ze niezle to wyglada jak jeszcze sciagniesz konkretna wizualizacje :D wlasnie tak mam, ale chce zeby mieć ladne falki i bez winampa i muzy :D moze da sie jakos to przerobic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nighter Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Możesz sobie gifa na tapete jebnąć i też mieć efekt. A po co to komu przeceiż to zejebie grafe i proca. Coś takiego to tylko moze się przydać jak laska ma przyjść :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Możesz sobie gifa na tapete [ciach]ąć i też mieć efekt. A po co to komu przeceiż to zejebie grafe i proca. Coś takiego to tylko moze się przydać jak laska ma przyjść :) a moze i oto mu chodzi tylko sie niechce przyznac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 hehe moze :> a jeszcze jakies pomysly ktos ma ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morttus Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 (edytowane) Coprawda 6 lat od ostatniej odpowiedzi ale może komuś zbłądzonemu sie przyda :) Jak zrobić naprawdę fajny pulpit? Przyszły efekt: Klik! Wystarczy kilka składników: 1. Odpowiednia tapeta (polecam http://wall.alphacoders.com) 2. Zmiana ikonek (polecam http://iconspedia.com) 3. RocketDock 4. CubeDesktop lub Yod'm 3D 5. Jako dodatek wypełniający możemy dać AlienGUIse Theme Manager (wtedy ikonki same się zmieniają na ładne i mamy podróbkę rocketdocka, ja mam oba (na górze screena pasek ikonek z rocketdock na dole z aliena). Jeśli nie chcemy tapety ani EarthViewa możemy zrobić sobie trójwymiarowe biurko - program - Real Desktop ;) Efekt: Klik! (To okienko pod RocketDockiem to Madotate, także polecam ;) Dodatkowo możemy: 1. Urozmaicić Google i ustawić własną stronę startową (http://www.shinysearch.com) Ja posiadam coś takiego: Klik! 2. Jeśli nie odpowiada nam CubeDesktop możemy sobie zrobić 2 pulpity ściagając Double Desktop 3. Zamiast tapety możemy sobie wstawić jakże ciekawe EarthView 4. Możemy zrobić nowe panele używając Filling Cabinets 5. Jeśli zwykle macie zbyt dużo okien otwartych na pulpicie polecam program Shellka 6. Jeśli wskaźnik parametrów z AlienGUIse nam nie wystarcza polecam Google Desktop 6. Na koniec dla użytkowników XP polecam TopDesk. Oferuje nam ładne przełączanie się pomiędzy oknami uruchomionych programów. Mam nadzieje, że pomogłem ;) Edytowane 31 Maja 2009 przez Morttus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...