UfoK Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Właśnie dzisiaj wpadła mi w ręce ta oto pasta To jej parametry Specyfikacja techniczna: * Opakowanie zawiera 3g. pasty * Przweodnictwo cieplne: 8.0 W/mK * Rezystancja cieplna: >06 C-in/W * Wykonanie z 99.9% srebra molekularnego * Zawartość srebra - 70% masy pasty * Nie przewodzi prądu Postanowiłem porównać ją z bardzo popularną pastą jaką jest pasta dodawana do coolerków firmy Titan. Test jest bardzo prosty. Pokusiłem się tylko o szybki pomiar temperatury. i o to jak wypadły Titan temp. w spoczynku 5min po załadowaniu Windowsa - 30 stopni po 15min Prime 36 OCZ ultra II temp. w spoczynku 5min po załadowaniu Windowsa 27 stopni po 15 min Prime 33. Niestety nie dysponuje innymi pastami do porównania. Zwłaszcza przydałby się Arctic Ceramique i Arctic Silver. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 To ja od siebie dodam, ze pasta jest bardzo spoko - gesta, rozsmarowywuje sie bardzo fajnie, ale (nie wiem czy to wina pasty) musi ona sie wygrzac, zeby temperaturki spadly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Ja tez zamowilem OCZ, przesylka bedzie w poniedzialek. Zamowilem ja bo na Ceramiqe musialbym czekac 2 tyg.... Mam nadzieje ze tak jak deklaruje producent, pasta nie przewodzi pradu bo juz raz sie na tym przejechalem stosujac AS3 do smarowania pamiatek na grafie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Przewodnosc gorsza od ASIII, a Ceramique jest jeszcze lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Przewodnosc gorsza od ASIII, a Ceramique jest jeszcze lepszy.Parametry ma niby gorsze od ASIII, ale w testach wypada od niej lepiej. http://www.thetechzone.com/display.php?i=259&p=2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Az dziw, ale moze cos w tym jest. Z drugiej strony dobrze wiesz jakie sa te testy. Przeklamanie moze powstac nawet dzieki lepiej zalozonemu radiatorowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Az dziw, ale moze cos w tym jest. Z drugiej strony dobrze wiesz jakie sa te testy. Przeklamanie moze powstac nawet dzieki lepiej zalozonemu radiatorowi. Dlatego najlpiej poczekać na większą ilość testów tych past. Dobrze by bylo jakby znalazło się porównanie tej pasty do Arctic Ceramique. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krg Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 napewno Arctic Ceramique jest lepsza, ale jest trudniej osiągalna ;/ sam mam OCZa i serio jest naprawde spoko przy takim ustawieniu jak w opisie: idle około 31 stopni stres nie przekroczy 39 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 niedługo robie duuże zestawienie past, ale najpier muszę złożyć w firmie 7 zestawów na raz - będą chodzić przez tydzień czasu z non stop zrzucaną na dysk temperaturą. ASIII AS5 Aceramique OCZ Ultra II Nanotherm Blue II Nanotherm PCM + Nanotherm SILVER XTC Będzie kupa roboty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 O fajna sprawa ciekawe jak wypadną te testy. Szczególnie AS5. Macie już w odercie bo po ostatnich remanentach kończy mi się ceramiczek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Bardziej jestem ciekaw jak wypadnie nanotherm, bo to ich pasty wygrywają na świecie w testach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 wynikąmogą byćmało p[ewne jak będzie kilka kompów o jednakowej konfiguracji bo proc procowi nierówny i tak samo mobo. wiarygodne są tylko testy na tym samym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 ok - tak będzie mi łatwie :lol: mniej składania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...