Skocz do zawartości
UfoK

Titan vs OCZ

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie dzisiaj wpadła mi w ręce ta oto pasta

Dołączona grafika

To jej parametry

Specyfikacja techniczna:

* Opakowanie zawiera 3g. pasty

* Przweodnictwo cieplne: 8.0 W/mK

* Rezystancja cieplna: >06 C-in/W

* Wykonanie z 99.9% srebra molekularnego

* Zawartość srebra - 70% masy pasty

* Nie przewodzi prądu

Postanowiłem porównać ją z bardzo popularną pastą jaką jest pasta dodawana do coolerków firmy Titan. Test jest bardzo prosty. Pokusiłem się tylko o szybki pomiar temperatury.

i o to jak wypadły

Titan temp. w spoczynku 5min po załadowaniu Windowsa - 30 stopni po 15min Prime 36

OCZ ultra II temp. w spoczynku 5min po załadowaniu Windowsa 27 stopni po 15 min Prime 33.

Niestety nie dysponuje innymi pastami do porównania. Zwłaszcza przydałby się Arctic Ceramique i Arctic Silver.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez zamowilem OCZ, przesylka bedzie w poniedzialek. Zamowilem ja bo na Ceramiqe musialbym czekac 2 tyg....

Mam nadzieje ze tak jak deklaruje producent, pasta nie przewodzi pradu bo juz raz sie na tym przejechalem stosujac AS3 do smarowania pamiatek na grafie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Az dziw, ale moze cos w tym jest.

Z drugiej strony dobrze wiesz jakie sa te testy. Przeklamanie moze powstac nawet dzieki lepiej zalozonemu radiatorowi.

Dlatego najlpiej poczekać na większą ilość testów tych past. Dobrze by bylo jakby znalazło się porównanie tej pasty do Arctic Ceramique.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niedługo robie duuże zestawienie past, ale najpier muszę złożyć w firmie 7 zestawów na raz - będą chodzić przez tydzień czasu z non stop zrzucaną na dysk temperaturą.

ASIII

AS5

Aceramique

OCZ Ultra II

Nanotherm Blue II

Nanotherm PCM +

Nanotherm SILVER XTC

Będzie kupa roboty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi