Skocz do zawartości
Mr.Martin

Wyciszanie dyskow Baracuda 7200.7

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialbym sie dowiedziec czy slynne wyciszanie pracy glowic dysku w Baracudzie 7200.7 jest mozliwe tak jak to bylo w poprzednich wersjach Baracuda za pomoca programu dosowego seaaam2 ?

Posiadam dysk Baracuda 7200.7 120Gb 8MB i chcialem go wyciszyc jeszcze przy pomocy tego programu ale program pokazal ze opcja nieaktywna ? czy da sie to jakos wlaczyc czy moze dyski z serii 7200.7 nie maja tej opcji ? czy komus udalo sie wyciszyc glowice w tej baracudzie za pomoca jakiego programu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mr.Matrin --> dziwi mnie troche ten topic ... :/

mam taki sam dysk i jest praktycznie nie slyszalny !

co prawda troche szumu sie z kompa mojego wydaje (fr2 i standardowy od radka 9100) ale dysk jest zupelnie nie slyszalny !

moze cos ci sie z dyskiem dzieje ? nie upadl Ci ostatnio ??

<lol>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

on u mnie tez jest nie slyszalny ale w porownaniu z Baracuda IV ktora wczesniej mialem ta nowa baracuda 7200.7 jest troche glosniejsza ( glowice troche glosniej pracuja).

Przyzwyczailem sie do takiej ciszy jaka dawala Baracuda IV i dlatego moze 7200.7 troche mi przeszkadza:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm

mam barakude 7200.7 120GB i w porównaniu z poprzednim caviarem JB 80gb to niebo a ziemia

ale ...

moje wyczulone ucho wychwytuje pewne dzwięki wydobywające się z barakudy - nie chodzi mi o chrobot głowicy, to mi nie przeszkadza, ale o bardzo wysoki dzwięk wydobywający się z dysku

obecnie mam absolutnie cichego kompa, wwszystko jest wyciszone i słyszę wyraźnie ten dzwięk, trochę mi przeszkadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Posiadalem dwie Barracudy IV 40Gb byly nieslyszalne... jedna z nich wymienilem na Barracude 7200.7 i mialem identyczny problem tzn dysk pracuje ok glowic nie slychac ale wysoki dzwiek wydawala jakby swist/gwizd :wink:

Coz ja ten dysk wymienilem... Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obecnie mam absolutnie cichego kompa, wwszystko jest wyciszone i słyszę wyraźnie ten dzwięk, trochę mi przeszkadza.

no wlasnie wtedy sie ten problem pojawia .. jak sie zejdze ze wszystkim chocby do 25db ..to sie dyski zaczynaja :) a z tym wyciszaniem dysków to jzu tak dobrze nie jest :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

on u mnie tez jest nie slyszalny ale w porownaniu z Baracuda IV ktora wczesniej mialem ta nowa baracuda 7200.7 jest troche glosniejsza ( glowice troche glosniej pracuja).

Przyzwyczailem sie do takiej ciszy jaka dawala Baracuda IV i dlatego moze 7200.7 troche mi przeszkadza:)

skoro dysk jest NIE SLYSZALNY to co chcesz wyciszac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro dysk jest NIE SLYSZALNY to co chcesz wyciszac?

Slyszalne sa glowice podczas gdy cos zapisuja lub odczytuja ( w porownaniu z baracuda IV) - i chcialem to za pomoca programu wyciszyc kosztem ciut wolniejszego dzialania - tak bylo mozna z baracuda IV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm Moze to smieszne ale ja swojego Samsunga na sznurowadle powiesilem. Tz sie on jak by na niej lezal zrobilem takie loze. W zatoce 5'25 i git ciszej duzo i nie przenosi drgan. Wazne jest aby to byla mocna sznorowa. A i nie nalezy za mocno naciagac bo tez bedzie slychac ( sznorowa zadziala jak struna ). :mrgreen:

Ps. Czeba uwazac jak sie kompa przenosi bo moze niechcaco spasc i nam cos uszkodzic. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...