sir Afeen Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Kolejne spoko ogłoszenie http://metalmilitia.webpark.pl/# RG570 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 tanie modele Ibaneza to napewno Korea albo China czyli jak sie trafi tak sie trafi :) Najlepsze sa Japonce no i wiadomo USA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Cytat tanie modele Ibaneza to napewno Korea albo China czyli jak sie trafi tak sie trafi :) Najlepsze sa Japonce no i wiadomo USA :) No ten powyżej jak pisze właściciej jest japoński, model tegoroczny z mostkiem edge pro (w koreańskich modelach 2003 montuje sie edge pro II) Update: chociaż to chyba nie jest model z tego roku bo zmienili numerację i już nie ma 570 tylko 1570... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 tanie czyli ponizej Ibaneza RG470 , od ktorego wg mnie zaczynaja sie dobre modele Ibaneza :) 570 to model Made in Japan z lat przed 2003:) wszystkie modele z tego roku zostaly udoskonalone - wprowadzono nowe mostki Floyd Rose - stad 1 przed starymi nazwami modeli czyli z 570 zrobili 1570 :) jakis czas temu w wiekszosci internetowych sklepow muzycznych w USA byly bardzo duze obnizki starych modeli - prawie dwukrotna obnizka cen :) niestety teraz dostepne sa tylko nowsze sprzety ale moze i dobrze bo nowe tremola Ibaneza to jednak duzy krok naprzod i od paru lat nic w tej dziedzinie nie robiono a patenty w stylu Buzz Feiten to wg mnie zadna rewolucja techniczna :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 No i jeszcze jedno. Nie wiem jak stare modele Floydów, ale z tego cowiem te nowe w japonskich modelach robione są dla Ibaneza przez Gototh, a w koreanach jakies niewiadomo co z niewiadomo czego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 uuu ten rg270 słodko wygląda z EMG :]]] chciałbym miec gitarke z EMG może kiedyś :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Cytat uuu ten rg270 słodko wygląda z EMG :]]] chciałbym miec gitarke z EMG może kiedyś :wink: a słyszałeś jak brzmi? posłuchaj sobie tych mp3 :) swoją drogą to ten Projekt X nienajgorzej brzmi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Panowie sie zagalopowaliście trochę chyba. Przy Ibanezach z dolnej półki to jeszcze było ok, ale jak zobaczyłem Mesa Boogie ,DIGITECH EFFECTS, James Hetfield Grynch,Les Paula to stwierdziłem, że to jakieś paranoje zresztą z moich snów :) Zabił mnie Parker nie wiem czemu może dlatego, ze zawsze chciałem go dotknąć ??? 1. Gitara ma stroić 2. Ma dobrze leżeć ci w ręku jak kobitka :) (będziesz z nią spędzał wiele godzin) 3. Ma mieć przystawki typu humbacer 4. Jeśli niemasz zamiaru wydać na nią majątku to lepiej niech ma stały mostek (patrz pkt. 1) 5. Gitara powinna miec dobre klucze, które trzymają Piecyk lepiej większy i używany (bo taniej, a brzmi lepiej niż tranzystorowy marshal 15w), koniecznie musisz mieć jakis pogłos, bo to umila życie poczatkującym. Gitara nie powinna być z górnej półki. Generalnie czym lepszy sprzęt tym lepiej, ale z doświadczenia wiem, że czym pełniejsze brzmienie tym wiecej do wytłumienia. Nie wiem co koledzy powiedzą na moją opinie, ale przez 2 lata intensywnej nauki można zmasakrować gryf :) Przynajmniej mi się udało, więc nawet niepoczujesz na czym grasz... Więc może warto poczekać z zakupem prawdziwego instrumentu i wybrać na początek wersje ekonomiczną. Nie idź na zakupy sam zabież kolegę pasjonata. Nie kupuj tanich polskich efektów gitarowych :) na twoim miejscu 2x Boss efekt gitarowy + pogłos ewentualnie pogłos w piecu. Zoom to straszne dziadostwo ale masz zabawy na 2 miesiące samymi ustawieniami :) Zasada jest taka że lepiej kupić najdroższy model gorszej firmy, niż najtańszy lepszej. Od zasady tej są jednak odstępstwa niestety bo tandeta niezna granic :) Miłego grania a jak po 2 latach intensywnych ćwiczeń stwierdzisz że to jest TO - w postach powyżej są wspaniałe rasowe gitary :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Cytat Panowie sie zagalopowaliście trochę chyba. :D Ja sie bez bicia przyznaję, że mam spatrzony punkt widzenia. Mam to przekazane w genach :lol: Mój ojciec ma chyba ze 4 basy i wlasnie tego Parkera o którym pisałem. Niestety jestem strasznie rozpuszczony jezeli chodzi o gitary i jak tylko zarobie jakąś większą gotówkę to napewno kupie sobie sprzęt do którego napewno nie dorastam. Na celowniku jest JEM, UV, RG 1570, Les Paul, Explorer (narazie). :lol: Taka wada genetyczna, nic na to nie poradzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Poczekaj tylko aż będe bogaty.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 zgadzam sie z kolega ze Zoom to badziewie - zwlaszcza przestery maja badziewne :) sam mam kostke Bossa DS-1 i to jest jednak to :) oprocz tego polecam Bossa Metal Zone :) a ja jak dobrze pojdzie to moze stane sie posiadaczem tego modeliku:) http://www.taylorguitars.com/guitars/model...ls.asp?id=714ce szkoda tylko ze kosztuje sporo kasy bo $3400 :-/ polecam posluchac Tima Reynoldsa - wymiata na akustyku jak na elektryku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Cytat Poczekaj tylko aż będe bogaty.... No ja mam bogate... plany :lol: ....a z tym zoomem to troche przesadzacie.... :) na początek może być :) Ma duzo wieksze mozliwości od jakiejś marnej polskiej kostki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Fakt ale przester ma tragiczny :( Idealne rozwiązanie to: metal zone Bossa + zoom najtańszy do pogłosów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...