kamien Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25528081 propozycja 1 NAD 3220, mimo ze stary to bardzo dobry wzmacniacz, smialbym powiedziec ze najlepszy wzmacniacz NADa z serii budrzetowej jaki dotad wypuscil http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25467029 propozycja 2 Technics 300ka, uwazam ze to najlepszy model z calej serii suv, jezeli lubisz efektowny dzwiek to jest to bardzo dobry sprzet, reszta aspektow brzmieniowych tez na dobrym poziomie, mimo niby malej mocy jest to calkiem dobry wybor co do denonow to poza modelami (PMA-250, PMA-250se) - wyjatkowo dobre i udane, PMA-425R nic wiecej bym nie polecal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Dobra zbey troche odswiezyc temt i w ogole:) to napisze troche o moim problemie , ktory zreszta byl juz poruszany na naszym wspanialym forum:) otoz: Moj sprzet Tannoy M2 , denon pma-250 , pioneer pd-204 , <span style="color:red;">[ciach!]</span>owe kable , stendy 60cm wysokie 20kg. teraz do problemu Kolumny ustawione w trojkat rownaramienny pomiedzy nimi a fotelem dosc niskim w ktorym siedze wlaczam sobie jaka plytke i spx pozatym ze czuje sie jak bym ogladal muzyke a nie jej slucham scena jest bardzo dokladna ale jak gdyby tylko pomiedzy kolumnami i tak stylu bardziej... muzyka nie chce do mnie "wyjsc" nie otacz amnie ... Wiecie co na to poradzic?:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Moze pokombinuj z kablami? Poprzestawiaj troche kolumny. Ale cos czuje, ze bedziesz musial troche zmienic konfiguracje sprzetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 to znaczy?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 to znaczy?:Pkasa+pomysl=zmiana :wink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 to znaczy?:P Przestaw nieco kolumny (10 cm w te, 5 cm we wte itd itp). Sprobuj moze sobie kupic jakies interkonekty/kable glosnikowe z prawdziwego zdarzenia. Ale zanim kupisz to najlepiej pozyczyc i posluchac (domyslam sie, ze kabelki to zwykly drucik za 5zl/metr, w porywach 30 zl/metr) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 a moze tak poprostu sa plyty nagrane z ta muzyka ktorej sluchasz... posluchaj np diany krall u niej pierwszy plan z jej glosem jest zazwyczaj bardziej wysuniety, jak masz mozliwosc to rowniez posluchaj plyty Dire Straits - On The Night , tam za to jest bardzo "szeroko" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Hmmmmmmm :) wymienie troche plyt moze ktoras z nich slyszales:) King Crimson - Starless and bible black King Crimson - Red King Crimson - The Power To Belive King Crimson - The construKction of light King Crimson - Beat King Crimson - Islands King Crimson - Lizard King Crimson - Discipline King Crimson - LarkS'TONGUES IN ASPIC Yes - The best of Grieg PEER GYNT Rober Fripp - duzo róznych plyt The Doors - tak samo. al Di Meola , MC Laughlin , De Lucia - Friday night in SF - bardzo polecam trio gitarzystow robia poprostu cuda. Miles Davis Jarre i wiel wiele nyych , przy okajzi bardzo polecam te plyty. I sciagne ta Krall No sciagnalem dobre mp3 tej Krall narazie sluchalem z kompa musze je wypalic i rzeczywiscie scena na tych plytach jest naprawdnie niezla pewnie dlatego ze wiekszosc plyt ktore slucham to plyty z 70-90 lat :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 no tak z polowe slyszalem... ale king crimsoni wlasnie maja ta do siebie ze graja zdala.. reszty jako juz nie pamietam :| j.m.jarre tez ma taka waska scene u ciebie jak opisywales ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Hmm Jak bym mial opisac scene Jarre to powiem tak jest bardzo rozbudowana i rozciagla czasem mam wrazenie ze jakis dzwieki dochodza tak z 1m nad wysokokoscia kolumn. Scena jest dobra i chyba taka ma byc. ze ani nie jest wycofana ani za bardzo do przodu. Bo w diania Krall to wokal jest bardzo wysuniety:) Heh przez to sluchanie King Crimson , bo jest to moj ulubiony zespol:P dlatego wydawalo mi sie ze dzwiek jest taki wycofany , i chyba slusznie. Ale jeszcze poslucham KC u kogos na lepszym sprzecie , lub salonie audio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zbliża się koniec roku, miałem obiecane że jak zdam to mi kupią zestawik stereo :) A że chyba zdam to prosze Was o pomoc w wyborze. Zastanawiam się tylko nad używkami. Kwota max. do wydania - 3000zł. Kolumny tylko podstawkowe. Pokój ~10m2 (ale otwarty tyłem na kuchnie 25m2 chyba). Kupować będe albo w krakowie: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.p....php?uid=491512 http://www.allegro.pl/show_user_auctions.p....php?uid=590969 Albo gdzieś indziej ale nie wiem gdzie :) Zestaw ma się składać z: wzmacniacz, odtwarzacz CD, kolumy, okablowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 :arrow: Kwiecien zestaw1: kolumny: Eltax Liberty 3+ (1100zl) wzmacniacz: Rotel RA-921 (800zl) CD: Yamaha CDX-396 (800zl) kabelki - interkonekt Eagle Cable MC60 (80zl) - glosnikowy Nordost Octava / SonicLink AST75 zestaw2: kolumny: Paradigm Titan (900zl) / Tannoy M2 (700-800zl) wzmacniacz: Cambridge Audio A300v.2 (1200zl) CD: Yamaha CDX-396 (800zl) kabelki - interkonekt Eagle Cable MC60 (80zl) - glosnikowy Nordost Octava / SonicLink AST75 wszystkie ceny takiej przyblizone za nowy towar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Może i za nowy tylko gdzie je odsłuchać i kupić w takich cenach ?? :) Acha, podstawki będą potrzebne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 no w salonach audio a gdzie indziej, w karakowie napewno pare jest miejsc gdzie mozna obejrzec, posluchac i zakupic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Słyszał ktoś gdzieś kiedyś te kolumny: GLD ELAC INFINITY KEF TRIANGLE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Popraw link do Infinity. Co do CD, ja bym sie pokusil o jakiegos Nada C541 - troche tego jest w ogloszeniach, za 1200-1300 zl dostaniesz, a naprawde dobre CD. Ewentualnie jakis Cambridge, poprzegladaj ogloszenia (nie Allegro, tylko ogloszenia) moze cos innego - musisz sie zorientowac. Kable sobie odpusc - za taka cene nic takiego nie kupisz, dopiero od jakichs 300-400 zl za pare nowek, a do tego jeszcze glosnikowe. PS rozgladaj sie po ogloszeniach, nie po Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 nie sluchalem nigdy GLD ale slyszalem o nich opinie ze graja niestety bardzo slabo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 :arrow: Kwiecien widze ze jednak chcesz zestaw zlozyc na sile taki co w oko wpadnie to idzie pod mlotek, mysle ze w ten sposob nie uda ci sie sklecic niczego solidnego i reprezentujacego odpowiedni poziom prezentacji dzwieku... co do kolumn tych co podales: GLD - porazka Elac - nie stac cie zebys sie zmiescil w 3000zl Infinity - calkiem dobre kolumienki ale Eltax Liberty 3+ bija je na glowe KEF - rowniez za drogie na twoje zasoby Triangle - daruj sobie, graja nieciekawie, a za taka cene wrecz fatalnie dlaczego kabinujesz jak kon pod gore, skoro za 1100zl masz wg mnie doskonale kolumny jakimi sa Eltaxy Liberty 3+, ew jak szukasz czegos tanszego to za 899zl masz Paradigmy Titan co do wzmacniaczy to poszukaj czegos na ksztalt: AMC 3025, Rotela RA931/921, Cambridge A300/A500, Creek 4330 naped cd tak jak napisalem 396 od yamahy jest jedynym sensownym w miare audiofilskim wyjsciem zeby zmiescic sie w 3tys zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Okazja ?? Jakbym tak sobie je kupił a później dobierał do tego elektronikę i kable ?? Rozglądam się po okolicy za jakimiś ciekawymi ofertami ale niestety nic ciekawego nie mogę znaleźć :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Normalna cena. A co do CDka - kup jakiegoś starego Philipsa lub Marantza na TDA1541(A) lub nawet 1540 oraz CDM 0/1/2/4 (czytają CD-R, być może CD-RW - CDM4 na pewno), a resztę kasy przeznacz na tuning, są osoby które się w tym specjalizują. Budżetowe CD do 1500zł to przy nich śmieci zarówno pod względem dźwięku jak i budowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 poprzednio jezeli pamietam wg. Ciebie za bardzo dudnily w malym pokoju T M2 a teraz chcesz kupic Paradigm Monitor ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 To nie będzie w moim pokoju tylko w salonie ;] M2 dudniły u mnie, ale ja mam pokój z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y akustycznie, w salonie było doskonale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 :arrow: Kwiecien bierz te paradigmy poki nie wykupili ;) cena naprawde zachecajaca, nawet ta kup teraz :) :arrow: Sz@tynbury powiesz ze cambridge D300 i yamaha cdx396 to szmelc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Tylko nie będe mógł ich sobie przed zakupem posłuchać :/ Ale pewnie będe zadowolony, zwłaszcza że Tannoy M2 + Unitra AT9100 grały jak dla mnie bardzo dobrze. Tak sobie przeglądam temat i widze że już n-ty raz pytam się o jakiś sprzęt do domu :) Ale ja już tak mam. Zanim coś kupię to powypytuje się wszystkich po 10x :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 jak to ma byc w 16m2 to bierz bierz ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 :arrow: Kwiecen moze to smieszne ale polecilbym tobie ten oto wzmacniacz http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26909210 Denon PMA-250, naprawde godny sprzet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 :arrow: Kwiecien bierz te paradigmy poki nie wykupili ;) cena naprawde zachecajaca, nawet ta kup teraz :) :arrow: Sz@tynbury powiesz ze cambridge D300 i yamaha cdx396 to szmelc?? Mam Yamahę CDX-496 (to samo co 396), do niedawna miałem też Marantza CD67MKII. Ze starych klocków mam Marantza CD-84 (1986, 2xTDA1540, CDM1), ostatnio wygrzebałem Philipsa CD104 (1984 chyba, 2xTDA1540, CDM0), a wczoraj przyszedł do mnie Philips CD830 (1991, TDA1541A, CDM4 - czyta wszystko, nawet płyty przy których KSS-213C montowane w Yamaszce, oraz CDM12.1 w Marantzu CD-67 kapitulują). Mam więc rozeznaniew temacie. Niedawno mnie podkusiło właśnie żeby wyjąć wspomnianego Filipa CD104 (małe pudełoko, wielkość CDków Linna, paskudny frontpanel z kolorowymi przycisami, IC zamontowany na stałe, waga 9kg). Dźwięk w porównaniu z Yamahą jak i z Marantzem CD-67 to nawet nie jest różnica klasy, Philips obydwa razem wzięte miażdży. I nie wyliczam tu poszczególnych cech brzmienia które i tak są o wiele lepsze, po prostu tu się słucha muzyki a na tamtych dźwięków. Na razie Filipa CD830 podłączałem tylko do [ciach!]ianego amplitunera Sony, którego brzmienie naprawdę jest tragiczne, ale tu także czuć potencjał, pewnie będzie lepiej grał od 104. Dowiem się o tym jutro, gdy go podłączę do wzmacniacza z prawdziwego zdarzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 :arrow: Kwiecien http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26993190 bierz poki jest Cambridge A500 + Cambridge CD5 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27009145 Denon PMA-350SE - bardzo przyzwoity sprzecik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biolog Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 PANOWIE NA ALLEGRO IDZIE PMA-250 ZA 180 ZETA!! JESZCZE 2H DO KOŃCA! <URL>http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26909210</URL> Ja niestety nie mam chwilowo kasy ech... :-( Mam jeszcze takoie pytanko: ile kosztuje w Polsce OPA2604? Możnajej próbki ściągnąć z TI? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 :arrow: Biolog heh kurde taki sprzet za taka cene i nikt nie wzial... normalnie zgroza probki opa2604 cenia sie w polsce w granicach 20-30zl ostatnio sciaganie probek z TI stalo sie problematyczne poprzez urzad celny a to chyba ze wzgledu na to ze ostatnio w Polsce panowal bum na darmowe probki i sciagal je kazdy komu trzeba bylo i nie trzeba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...