Skocz do zawartości
Mysia

Kamerka mi nie dziala- help!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kamerke Creativa [taka szara nieduza, zgina sie] z ktora ostatnio sa problemy. Podczas pobierania obrazu z kamerki (np przez web cam go control) komputer sie restartuje. Probowalam innych programow uzywac i nic, dalej to samo. Na innych komputerach niz moj tez sie tak dzialo. Czy ktos moze mi powiedziec co jest nie tak i jak to naprawic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witamy kobiete na naszym forum !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niestety nie mam zielonego pojecia co sie moze dziac z ta kamerka . Moze sprawdz wszystkie przewody czy dobrze sa podpaiete a może ci gdzieś upadła ?????

Pozdrawiam

"widze że koleżanka też z Krakowa" 8O :twisted: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witamy kobiete na naszym forum !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niestety nie mam zielonego pojecia co sie moze dziac z ta kamerka . Moze sprawdz wszystkie przewody czy dobrze sa podpaiete a może ci gdzieś upadła ?????

Pozdrawiam 

"widze że koleżanka też z Krakowa"  8O  :twisted:  :lol:

miałes pomóc a nie podrywac :>

ja też nie bałdzo wiem co z kamerką ale jak juz zacznie działac to zapraszamy do wrzucenia zdjęcia do topiku pokaz swoja twarz na oślej :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie musze podrywać :)))))

Jakbym podrywał to powiedziałbym :

"Hej mała chciałabys sie przejechać moim turbo hyper mega tunning kaszlem????????"

"Lecisz na mnie wiem o tym bo stoja ci sutki jak wentyle od Stara "

"Idziemy na dyske do mnie na wieś bo niezłą jazde tam zapodaja i tanie piguły są " :D :D :D :D

Chciałem tylko miło przywitać :)

A co do kamerki to sprawa mnie intryguje :) i sam nie moge sie doczekac rozwiązania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam kamerke Creativa [taka szara nieduza, zgina sie] z ktora ostatnio sa problemy. Podczas pobierania obrazu z kamerki (np przez web cam go control) komputer sie restartuje. Probowalam innych programow uzywac i nic, dalej to samo. Na innych komputerach niz moj tez sie tak dzialo. Czy ktos moze mi powiedziec co jest nie tak i jak to naprawic?

Restart systemu(win 2000/XP) jest powodowany podczas awarii systemu. Do awarii moga doprowadzić kiepskie sterowniki. Fakt że dzieje sie to na róznych programach wskazuje własnie na sterownik. Jeżeli nie jest to sterownik to możliwe że kamera jest uszkodzona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam problem tylko z inną kamerką ale postanowiłem dokleić się do tego tematu.

Mianowice moja kamera to LOGITECH CLICKSMART 310.

Wszystko działa super do momentu gdy zacznę zgrywać video lub zdjęcia.

Po kilku lub czasem nawet po jednym obraz z kamery znika (tak jak by wogóle nie była podłączona).

Można oczywiście odłączyć kamerę i podłączyć jeszcze raz (USB) i znów zaczyna działać, ale historia się powtarza.

Czytałem w helpie że to wina systemu (w moim przypadku WIN98SE), że czasem mogą być konflikty z grafą lub z urządzeniem przechwytywania obrazu (Multimedia), ale robiłem wszystko co zalecali i nic!

Może ktoś coś wie na ten temat. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...