Qb@ Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Witam! Uprzedzam od razu, że szukałem na forum rozwiazania mojego problemu ale niestety nie znalazłem satysafkcjonującej w pełni odpowiedzi :( Nie jestem racdzej lamerem, a kompa mam nie od dziś, ale w obecnej sytuacji skończyły mi się pomysły :( Problem wyglada następująco: posiadam Barracudę ATA IV 80 GB, z którą do tej pory nie było zadnych problemów. Dzisiaj natomiast po odpaleniu kompa pojawiło się dziwne spowolnienie systemu. Lag był wręcz ogormny. Po chwili komp resetował się. W końcu jednak udało mi się odpalić go w miarę normalnie, chciaż wszsytko było z opóźnieniem, a częśc programów ledwo chodziła (nawet gg!!). Po obejrezeniu partycji okaząło się że partycja D (20GB) przestała odpowiadać. Po sprawdzeniu jej zwykłym programem do zarządzania dysków spod systemu okazało się że według WINXP jest ona niesfprmatowana. Oczywiście rozwiazaniem problemu jest sformatowanie partycji z np. Partition Magic 8, albo chociażby ze zwykłego windowsowskiego zarządzania dyskami, ale mnie bardzo zależy na utrzymaniu danych z tej partycji. Jeśli macie pomysł jak to rozwiazać nie naruszajac danych, albo chociaż jak potem odzyskać utracone pliki, to będę bardzo wdzięczny za pomoc. Słyszałem o programie Ranish, ale nie wiem dokładnie na czym to polega. Z góry thx za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 hmm...nie pamieam jak sienazywa ale był tu omawiany kiedysrpogram do odzyskiwania danych z zaginionych partycji.POszukaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Jezeli nie masz duzo plikow na tej partycji to Easy recovery 6. Ale on zminia nazwy na file001 itp. Takze jak sa to filmy to sobie poradzisz, jak jakies mniejsze pliki to bedzie gorzej. R-Studio to juz lepszy programik, ale sam go poszukuje jak narazie :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Jezeli nie masz duzo plikow na tej partycji to Easy recovery 6. Ale on zminia nazwy na file001 itp. Takze jak sa to filmy to sobie poradzisz, jak jakies mniejsze pliki to bedzie gorzej. R-Studio to juz lepszy programik, ale sam go poszukuje jak narazie :) Pozdrawiam Że co, easy recovery zmienia nazwy?? Odzyskiwałem nim około 30 GB i na żadnym pliku nie miałem zmienionej nazwy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 To ja nie wiem. Uzylem wersji 6 pro i poukladal mi pliki w katalogi np. AVI i tam nazwy sa typu file001 itd. Jakiego ty uzywales i moze inaczej jak jak. Jezeli mozesz pomoc to prosze o info na priv i Twoja procedure. Z gory dzieki, pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.LordOlO Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Czesc! Mialem podobnie ostatnio z moim leciwym juz IBMem. Tzn u mnie bylo ciut gorzej - nie widzialem wszystkich trzech partycji FAT 32. FDISK pokazywal w DOSie ze nie sformatowane, ale o dziwo u kogos innego na kompie dysk byl widoczny i bylo OK (widac było dane) mimo że program zarządzający dyskami dalej pokazywał że nie są partycje sformatowane... Pomogło w moim przypadku......... skonwertowanie partycji na NTFS (!!) Od tego czasu mam wszystkie trzy w NTFSie i wszystko OK! (No nie musiałem danych odzyskiwać...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 mam program (pełną wersję) fast file undelete 1.0 i on oidzyskuje dane przy czym każesz mu szukać na danej partycji, zaznaczasz co chcesz odzyskać i odzyskuje pliki o oryginalnej nazwie tak że nie ma problemu z dojściem co jest czym. działa nawet po sformatowaniu partycji pod warunkiem, że nic się na nią nie dograło bo wtedy część plików ginie. a skoro nie masz dostępu więc nie nagrywałeś więc uda się odzyskać wszystko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...