Skocz do zawartości
Gość aruś

Mam taki problem...

Rekomendowane odpowiedzi

Po usunięciu pewnego programu pozostał mi jeden plik, którego nie mogę usunąć. To całkowicie zbyteczny śmieć. Nie mogę go usunąć, gdyż jak mówi komunikat jest on używany przez inny program.

Próbowałem jv16 i próbowałem wyłączać wszystkie programy.

Nie poskutkowało

Znacie jakiś inny sposób?

Plik ten znajduje się na pulpicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jesteś PEWIEN, że nie jest potrzebny to wyszukaj w rejestrze (regeditem lub innym edytorem rejestru) wszystkie do niego odwolania i je wykasuj. Po ponownym uruchomieniu kompa usuniesz go bez problemu.

WAŻNE - przed grzebaniem w rejestrze warto wykonać punkt przywracania systemu, albo kopię rejestru - to na wypadek gdyby się coś pierdzieliło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety w rejestrze po wpisaniu pełnej nazwy tego pliku nic nie znalazłem

w total commanderze tez nie ma tego pliku

Może napisze skąd on sę wziął. To resztka po próbnym rozpakowaniu jednego z archiwów rar programu norton ghost. Wszystkie elementy tego "rozpakowania"zdołałem usunąć poza tym jednym plikiem F1084_gdisk.exe

plik ten jest zlokalizowany tylko i włącznie na pulpicie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrobisz tego spod windowsa! Jakieś komponenty albo windy albo nortona (raczej nortona skoro nie ma o tym pliku wpisu w rejestrze) blokują usunięcie tego pliku. Musisz spróbować spod innego systemu operacyjnego - dos, linux itp

Jesli masz dyskietke startową windowsa, to odpal z niej goły system (tylko linia poleceń) znajdz plik i go usun. Ponieważ może byc w katalogu od dlugiej nazwie nie dostaniesz sie do niego pod dosem tak poprostu. Będziesz potrzebować albo dos commandera albo norton commandera. Windows czy Total commander odpadaja bo pod dosem nie dzialaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi