Gość aruś Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Po usunięciu pewnego programu pozostał mi jeden plik, którego nie mogę usunąć. To całkowicie zbyteczny śmieć. Nie mogę go usunąć, gdyż jak mówi komunikat jest on używany przez inny program. Próbowałem jv16 i próbowałem wyłączać wszystkie programy. Nie poskutkowało Znacie jakiś inny sposób? Plik ten znajduje się na pulpicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 a po ponownym uruchomieniu windowsa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Ew. z dos'a/konsoli/trybu awaryjnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aruś Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Niestety usuwanie w trybie awaryjnym też nie pomogło jest ten sam efekt nie można usunąć bo plik jest używany........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Jaki to jest plik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aruś Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 F1084_gdisk.exe to chyba program w dosie Próbowałem tez z wyłączonym explorerem usunąć to używająć wincommandera i nie udało się Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Jak jesteś PEWIEN, że nie jest potrzebny to wyszukaj w rejestrze (regeditem lub innym edytorem rejestru) wszystkie do niego odwolania i je wykasuj. Po ponownym uruchomieniu kompa usuniesz go bez problemu. WAŻNE - przed grzebaniem w rejestrze warto wykonać punkt przywracania systemu, albo kopię rejestru - to na wypadek gdyby się coś pierdzieliło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aruś Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Tak to plik całkowicie bezużyteczny Jak w rejestrze moge odnaleźć ten plik? Znajduje się na dysku c, na pulpicie nie umiem go w rejestrze odnaleźć próbowałem ale bezskutecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Uruchom regedit.exe (jest w katalogu windows). Z menu Edycja wybierz Znajdz i wpisz tam nazwe pliku. Znajdz jego wszystkie wystąpienia (klawisz F3) i je pousuwaj. I tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Albo z pod starego dobrego NC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aruś Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 niestety w rejestrze po wpisaniu pełnej nazwy tego pliku nic nie znalazłem w total commanderze tez nie ma tego pliku Może napisze skąd on sę wziął. To resztka po próbnym rozpakowaniu jednego z archiwów rar programu norton ghost. Wszystkie elementy tego "rozpakowania"zdołałem usunąć poza tym jednym plikiem F1084_gdisk.exe plik ten jest zlokalizowany tylko i włącznie na pulpicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Dziwne troche. W takim razie pozostaje ci tylko spróbować spod dosa (może być problem z długimi nazwami katalogów - jakiś NC albo dos commander ci pomoże), albo spod innego OS'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aruś Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Niestety mimo że znajduje ten plik Total Commanderem nie moge go usunąć pojawia się komunikat : odmowa dostępu plik chroniony przed zapisem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Nie zrobisz tego spod windowsa! Jakieś komponenty albo windy albo nortona (raczej nortona skoro nie ma o tym pliku wpisu w rejestrze) blokują usunięcie tego pliku. Musisz spróbować spod innego systemu operacyjnego - dos, linux itp Jesli masz dyskietke startową windowsa, to odpal z niej goły system (tylko linia poleceń) znajdz plik i go usun. Ponieważ może byc w katalogu od dlugiej nazwie nie dostaniesz sie do niego pod dosem tak poprostu. Będziesz potrzebować albo dos commandera albo norton commandera. Windows czy Total commander odpadaja bo pod dosem nie dzialaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 heh.... od polowy dyskusji jest mowa o DOSie a nie Windowsie.... :P arus. wejdz do dosu i recznie go usun... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...