Skocz do zawartości
Popixs

Tygon

Tygon?  

1. 1. Tygon?

• waz 10/12 mm
      8
    • waz 12/16 mm
      37
    • waz 16/22 mm
      4
    • nie przykladam wagi do dobrych wezy
      0

Rekomendowane odpowiedzi

standart :> .... ja wole standard 10/12, mam nadzieje ze wkrotce bedzie mozna kupic.

Popixs: czy te weze mozna stosowac rowniez do szybkozlaczek?

i sure hope so, jesli mialby jakies opory to poprostu standartowy patent z tasma izolacyjna ;)

Chyba raczej nie te wszystkie wasze szybkozłączki to są tylko na węże twarde i gładkie z wierzchu.

Dlatego sie boje stosować takich szybkozłączek. Waż tygonowy jest bardzo elastyczny o cenie juz nie wspomne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Cena na pewno mniej niz u konkurencji :) Planowana ponizej 50 PLN za waz 12/16.

2. Tygon zawsze mozna owinac 1-2 razy izolacja. Utwardza to koncowke, zabiezpiecza waz przez "ranami" oraz bardzo utrudna wyciagniecie go "na pale".

3. Na razie 3 rodzaje. Jesli beda chetni to moze uda sie poszerzyc oferte o nowe rozmiary (tylko po co) jak i rowniez inne rodzaje tygonu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mogę go sprowadzić od producenta to nie jest problemem, kupienie 300m każdego rodzaju nie problemem :)

Wiem, że można kupić Tygon taniej ale na gwałt potrzebowałem Tygonu, a tak straszycie cenami jakby to była Wasza priorytetowa sprawa. Będe też miał niedługo specjalne zasilacze do Peltierów 226W jakby kto chciał ;)

Ciekawe skąd pomysł na logo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba się wziąć za chłodzenie wodne w Polsce. Wiadomo są na nim trzy firmy, które mają na tym polu duże doświadczenie. Popixs - proszę Cię o kontakt na priva ;)Trzeba się wziąć za chłodzenie wodne w Polsce. Wiadomo są na nim trzy firmy, które mają na tym polu duże doświadczenie. Popixs - proszę Cię o kontakt na priva ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba się wziąć za chłodzenie wodne w Polsce. Wiadomo są na nim trzy firmy, które mają na tym polu duże doświadczenie. Popixs - proszę Cię o kontakt na priva ;)Trzeba się wziąć za chłodzenie wodne w Polsce. Wiadomo są na nim trzy firmy, które mają na tym polu duże doświadczenie. Popixs - proszę Cię o kontakt na priva ;)

.... sie powtarza ...................... sie powtarza .......................sie ..................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie najlepsze weze do szybkozlaczek to sa takie twarde polietylenowe albo poliuretanowe weze pneumatyczne, sa raczej malo gietkie niestety. Trzymaja sie one zabkow w zlaczke na tyle mocno, ze mozna utrzymalyby 50kg gdyby je podwiesic.

Z PCV i innymi miekkimi jest niestety troche gorzej, ze 20-30kg bym powiedzial, zalezy jeszcze jak dobrze dopasowane i pod jakim cisnieniem (im wieksze tym lepiej - do 10bar powiedzmy, kiedy zlaczki sie moga rozleciec)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi