Fireblade Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 wiec tak. cena kosci jest taka ze o ok 20 zl wychodzi droszej kingstone 333. chodzi mi oczywiscie o pamieci 512 MB. Planuje jutro kupis Asusa na kt400 i sie zastanawiam czy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> DDR 400 jakiegos no name czy DDR 333 Kingstone i go troche podkrecic. dlatego ze postanowilem ostro krecic procka takiego jak w opisie. Jeli mialby ktos jakies linki do porownan lub testow jednych i drugi to tez bym prosil. Tak wogole to jestem ciekaw ile mozna podkreci te Kingi 333MHZ Za opinie i rady z gory THX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Na twoim miejscu dolozylbym troche pln'a i wzial 400 firmowe. Bedzie to okolo 100, jezeli dalej Kingston... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobi Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 hmm kingston sie raczej nie kreci zbyt dobrze...wiec lepiej chyba noname400 bo wtedy duza szansa ze uzyskasz z nich 333 na max timeingach.... a kingston zawsze jest cl2.5 i srednie czasy:( polecam wiec ddr400 noname albo jakis m-tec (tez w sumie noname) pozdrawiam ps.mialem pamiec m-tec 333 i bez porblemu chodzila na 400...a na 333 z cl2 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 mam kingstony i chodza na cl2 watpie czy nonamy sa lepsze szysko zalezy od szczescia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 mam kingstony na kosćiach winbonda i bez zmiany napiecia ( niedawno testowałem )smigają na 190 mhz bez podnoszenia napiećia przy agresywnych timingach CAS 2 wiec hobi jak nie miałęs stycznosći z kingstonami albo miałęś ale z jakimstrefnym kingstonem to nie pisz głupot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobi Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 FumFel_20: prosze abys nie oskarzal mnie o mowienie glupot. dziekuje. poniewaz czasami bywam w sklepie komputerowym po stronie lady, wiec juz nie raz mialem okazje testowac kingstony i wielokrotnie ich mozliwosci byly gorsze od noname....badz co badz kingston jedyne co robi, to sprawdza czy pamiec chodzi dobrze na deklarowanych tajmingach i tyle.....a nie znaczy to wcale ze bedzie sie dobrze krecila... bardzo dobrze napisal MrVonFetysz: "mam kingstony i chodza na cl2 watpie czy nonamy sa lepsze szysko zalezy od szczescia" a jesli ktos sie zna troszke na piamieciach, to w cenie noname mozna czasem kupic na przyklad samsunga.... czy nawet v-data....trzeba tylko poszukac a nie kupowac PQI :) a przy okazji liczyc na szczescie. powiem Ci FumFel tlyko jedno, ze calkeim niedawno sprawdzalem jakies 10 kingostonow 400DDR....zadne z nich nie dzialaly na cl2 :( a max magistrala dla nich to bylo cos w granicach 210....w zwiazku z powyzszym uzywam obecnie pamieci typu "noname" mimo ze takiej nie lubie, ale chodzi na 220 cl2.5 z reszta tajmingow na max... ogolnie pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 OK.POniosło mnie.Kingston ostratnio ise zepsuł.Kiedysrobił pamieći na dobrych kosćiach a teraz robi najczęsciej na swoich kingstonowskich które są do bani.Dlatego kingston to loteria też jest.Najlepiej szukać kingstonów na kosciach winbonda lub samsunga.TO gwarantuje niemal ąłdne kręcenie przy dobrych timingach.KOngston zabrałsieza produkcje pamięci HYPERX i te dobrze siekręcą.Olał sprawe pamieći VOLUE (chyba tak to siepisze) i do nich pakuje jakies goofna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobi Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Value chyba :) ale nie wazne, hyper-x jest strasznie drogi....ale co potrafi nie wiem :) byc moze wart ceny :) tak czy inaczej warto szukac dobrej marki nawet wsord noname i liczyc na szczescie :) powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borowy Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Fireblade pozwolisz, że się przyłącze bo również szukam pamięci. A może twinmosy na kościach twinmosa bo takie są aktualnie w Pronox? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagber Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 U MNIE HYPER-X JAK W PODPISIE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 thx:) to all chyba jade sobie kupic 400 Kingstona bo roznaca miedzy 333 a 400 kingstona dzis u mnie w czestochowie jest 25 zl. dam za nie 440 zl. ale chetnie poslucham co macie do powiedzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Kingstone Valueram 400 - puszczany na cl3 230 mhz - chodzil, 220 cl2,5 tez chodzil... Kosci Infeona (czy jak to sie tam pisze :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Kingston ok ale sprawdź na jakich kościach, bo to głównie decyduje jak się kręca. Szukaj na kościach winborda takich jak ma FumFel_20. Najlepiej BH5, ale niewiem czy są kingstony na takich... ja mam nanya i też niechcą na Cl2 :( wogóle słabo się kręcą... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Dobra,dobra. Pokażcie mi gdzie DZIŚ można kupić Kingstony Value na Winbondach BH5 lub BH6. TYLKO Z DRUGIEJ RĘKI. W sklepie tylko młócka na Infineonach, Kingstonach i Hynixach. Teraz Winbondy ładowane są do HyperX. I szukaj wiatru w polu.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Ja miałem ostatnio Kingstony DDR333 256Mb na kościach 2xInfineon i 1xKingston i wszystkie chodziły na 200MHz timingi 8-3-3-2.5. Wydaje mi się, że jak na serie value i ddr333 to i tak nieźle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Widzisz, a Winbondy chulają do 210 na defaultowym napięciu przy 2-2-2-6. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Skoro o pamieciach to mam pytanko.Niedawno kupilem 2x Kingston ValueRAM 400Cl3 na pamieciach MT.Czy ktos mi rozszyfruje co to za firma MT? ps.Moduly chodza przy 166 i 2-2-2-6 na cl2(bez podnoszenia napiecia).Mysle,ze 200 tez pojda agresywnie tylko radiatorki trzeba zalozyc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Nom, na winbondach ładnie pomykają. Sam szukam kostki 256MB BH6 Kingstona - bo te 256MB co mam to za mało... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Widzisz, a Winbondy chulają do 210 na defaultowym napięciu przy 2-2-2-6. otuz to.... Byłem u kumpla w sklepie i tez mi powiedział ze winbondy sąpakowane do hyperixów.Gorsze kosći odą do value.Zobaczcie zę podobna sytuacja powili zbliża siedo twinmosa.Produkuja teraz twinmosy twister i pewnie tam sądobre kosći a do teych swoich "oemowych" daja kosći twonmosa naprzykąłd gdzie u niektórych siedobrze kręcą a u nie których do bani.Tak jak napisał hoobi - szukać nonejmów na dobrych koscaich - winbond samsung infoen ew.nania) i je kupować albo poszukac mzoę akurat sietrafi kingston też na dobrych kosciach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 panowie kupilem sobie dzisiaj 512 400 MHz Kingstona tylko ich jeszcze nie wsadzilem do plyty bo bede mial plyte za kilka dni bo zamawialem i maja mi sprawadzic. Ten kingston jest na kosciach kingstona oryginalnych. mozecie mi powiedziec cos o tym jakie sa tzn na tych ukldzikach nie pisze zadnej firmy z tych co wymieliscie wszyscy tylko pisze kingstone 5 ns:)?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 HyperX PC3000 na 100% są na Winbond'ach BH-5. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 no na moich pisze 3200 na ukladach kingstone o to mi chodzi. ipytam jakies sa te firmowe ukladziki jesli sie ktos zetknal czyli jaki cl eventulanie czy chodzi na cl2 i wogole Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Nie chce cie martwic Fireblade, ale ogolnie Kingi na kosciach Kingstona kreca sie kiepsko :( Pare osob na tym forum ci to potwierdzi. Jednak nic nie zaszkodzi jak sam sprawdzisz ich mozliwosci OC :wink: Bo w przypadku pamieci to jest loteria... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 ja ich nie zamierzam raczej ostro kreci to sa 400 MHz wiec 200 a pzatym bardziej mnie martwi jakie timingi ma ta kosc czy pojdzie na cl2 albo co zrobic zeby poszlo. nie wiem moze napiecie zwiekszyc ramu poradzczie pliss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 sorki znalazlem w instrukcji ze to sa cl3 wiec cienko mozna cos z tym zrobic tak zeby byloprzynajmniej cl2,5. i jak?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Prosto przestawiasz w biosie i liczysz na szczęście... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 muzykom tak z ciekawosci pytam ile masz w 3dmarku 2k1se?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Nie chce cie martwic Fireblade, ale ogolnie Kingi na kosciach Kingstona kreca sie kiepsko :( Pare osob na tym forum ci to potwierdzi. Jednak nic nie zaszkodzi jak sam sprawdzisz ich mozliwosci OC :wink: Bo w przypadku pamieci to jest loteria... racja.Ja miałem 256 kingstona 333 mhz.Po 5 dniach (jak pamietam) je spowrotem oddałem bo były do bani.MOgłem zapomnieć o CAS2 i osrych timingach.Nawed po podniesieniu napiećia.Były poprostu do bani.Musisz szybko sprawdzic jak chodzą na 400 mhz i czy pujda chociaż na CAS2.5 jak nie to polecam je oddać.NIe poto chyba wałkowalismy temat i podawaliśmy na jakich kosciach szukaj zebys kupił goofno prawda :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobi Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 mysle ze na cl2,5 a reszta spd powinno pojsc bez problemu... jeszcze nie widzialem kingstona ktory nie poszedlby na cl 2,5 przy 200fsb wiec mysle ze duza szansa :) ale kiedys musi byc ten piwerszy raz :) i moze sie okaze ze akurat masz niefart:) czego Ci nie zycze:) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 muzykom tak z ciekawosci pytam ile masz w 3dmarku 2k1se??Tyle co w podpisie, ale będzie więcej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...