Felson Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Przez ostatnie kilka dni robiłem dla pewnej osoby z pracą doktorancką. Tzn dostałem całość tekstu podzieloną na kilka plików. W tekście były też schematy i rysunki. Moim zadaniem było złożyć całość do kupy. Roboty od groma i to dość wrednej, bo każdy rozdział/podrozdział był pisany na innym kompie i nie zgadzały się czcionki, marginesy itp. Przerobiłem więc całą pracę - niesamowita "zabawa" z rozjeżdzającymi się wykresami czy tabelami, w których, po przeformatowaniu, nic nie widać. Dorobiłem kilka brakujących tabel, schematów, zdefiniowałem style, tak żeby zrobić wszystkie konieczne spisy, ujednoliciłem marginesy, akapity itd, itp, etc. Generalnie babranie się strona po stronie. No i teraz pytanie: ile za to policzyc :?: Praca ma około 260 stron A4, w tym około 30 schematów i z 10 tabel. Robiłem wywiad telefoniczny i za przepisanie strony A4 liczą sobie od 1,30 do 1,70 zł + ekstra za schematy itd. Nie chce zdzierać, ale nie chce, żeby wyszło, że robiłem za darmo. Więc tu prośba dla osób, które się tym zajmują, ile za te (czasochłonne) przeróbki (przypominam, że bez przepisywania) policzyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 ok 500-600 zl ;] tak na moje oko.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 wg mnie praca sprowadzila sie do samych zmian rysunkow i schematow bo przeciez po wklejeni calego tekstu do jednego pliku i po nacisnieciu ctrl+a - zmieniasz czcionke i marginesy od razu dla wszystkich plikow z jakich powklejales ;) choc moge sie mylic bo nie wiem do konca jak to wygladalo nie mniej jak to znajomy to skasowalbym z 200-250 zeta zalezy ile nad tym siedziales ? (w godz./dniach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Hehe wiem ile to roboty. Pomagalem mojej dziewczynie pisac prace magisterska. Pisala raz na moim kompie a raz na swoim. A probowala wydrukowac jeszcze na innym. Meczarnia, ze hej. Z 300 pln sie nalezy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 ni IMO to lekko 300zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 300 to naprawdę minimum. Jeśli drukujesz to musisz policzyć odpowiednio więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Drukować nie będe. Czasu mi dość dużo w sumie zeszło, jeszcze do gościa dojeżdzałem kilka razy. Ale 300 zeta, aż tyle? :shock: To za przepisanie całości wziąłbym niewiele więcej. Szczerze to myślałem o połowie tej kwoty. No ale w sumie mało się orientuje w cenach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Ja kiedyś przepisywałem takie prace. Za 260 stron na komputerze (wiadomo, że rękopis ma często więcej stron) + tabele + schematy + wydruk wziąłbym spokojnie z 600 zł. Byłem drogi, ale gwarantowałem dobrą jakość. Jak niektórzy proponowali 1,10 zł / stronę to mi się nawet do kompa nie chciało siadać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 takei są stawki... za przepisanie i wydrukowanie 1 strony - 2.50 zeta za napisanie 10 stron 100 zeta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Felson, jesli to znajomi to bierz jak myslales 150-200 maks, na pewno poleca Cie znajomym, znajomi znajomym, w ten sposob bedziesz mial nie jedna jeszcze okazje do skasowania i po wiekszych cenach. Tu nie o to chodzi ze na tym zarobisz, owszem stracisz - stracisz $$$, ale zyskasz szacunek i wdzięczność, to ważne wśród znajomych. Ludzie podaja Ci stawki jakie obowiązują... :lol: Wydaje mi sie ze ten kto dał pracę zna stawki i dlatego przyszedł do Ciebie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 OK. Dzięki wszystkim za wyjaśnienie mi, że zarobie więcej niż się spodziewałem :D Takie wieści to bym chciał mieć każdego dnia :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...