Skocz do zawartości
Felson

edycja/przepisywanie pracy doktoranckiej - ile skasować?

Rekomendowane odpowiedzi

Przez ostatnie kilka dni robiłem dla pewnej osoby z pracą doktorancką. Tzn dostałem całość tekstu podzieloną na kilka plików. W tekście były też schematy i rysunki. Moim zadaniem było złożyć całość do kupy. Roboty od groma i to dość wrednej, bo każdy rozdział/podrozdział był pisany na innym kompie i nie zgadzały się czcionki, marginesy itp.

Przerobiłem więc całą pracę - niesamowita "zabawa" z rozjeżdzającymi się wykresami czy tabelami, w których, po przeformatowaniu, nic nie widać. Dorobiłem kilka brakujących tabel, schematów, zdefiniowałem style, tak żeby zrobić wszystkie konieczne spisy, ujednoliciłem marginesy, akapity itd, itp, etc. Generalnie babranie się strona po stronie.

No i teraz pytanie: ile za to policzyc :?: Praca ma około 260 stron A4, w tym około 30 schematów i z 10 tabel. Robiłem wywiad telefoniczny i za przepisanie strony A4 liczą sobie od 1,30 do 1,70 zł + ekstra za schematy itd. Nie chce zdzierać, ale nie chce, żeby wyszło, że robiłem za darmo.

Więc tu prośba dla osób, które się tym zajmują, ile za te (czasochłonne) przeróbki (przypominam, że bez przepisywania) policzyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie praca sprowadzila sie do samych zmian rysunkow i schematow bo przeciez po wklejeni calego tekstu do jednego pliku i po nacisnieciu ctrl+a - zmieniasz czcionke i marginesy od razu dla wszystkich plikow z jakich powklejales ;)

choc moge sie mylic bo nie wiem do konca jak to wygladalo

nie mniej jak to znajomy to skasowalbym z 200-250 zeta

zalezy ile nad tym siedziales ? (w godz./dniach)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drukować nie będe. Czasu mi dość dużo w sumie zeszło, jeszcze do gościa dojeżdzałem kilka razy. Ale 300 zeta, aż tyle? :shock: To za przepisanie całości wziąłbym niewiele więcej. Szczerze to myślałem o połowie tej kwoty. No ale w sumie mało się orientuje w cenach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś przepisywałem takie prace. Za 260 stron na komputerze (wiadomo, że rękopis ma często więcej stron) + tabele + schematy + wydruk wziąłbym spokojnie z 600 zł. Byłem drogi, ale gwarantowałem dobrą jakość. Jak niektórzy proponowali 1,10 zł / stronę to mi się nawet do kompa nie chciało siadać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Felson, jesli to znajomi to bierz jak myslales 150-200 maks, na pewno poleca Cie znajomym, znajomi znajomym, w ten sposob bedziesz mial nie jedna jeszcze okazje do skasowania i po wiekszych cenach. Tu nie o to chodzi ze na tym zarobisz, owszem stracisz - stracisz $$$, ale zyskasz szacunek i wdzięczność, to ważne wśród znajomych. Ludzie podaja Ci stawki jakie obowiązują... :lol: Wydaje mi sie ze ten kto dał pracę zna stawki i dlatego przyszedł do Ciebie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi