Krzysiek Gruszczyński Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Witam wszystkich!! Mam 27 lat :) Niecałe 2 miesiące temu złozyłem obecny zestaw. Zebrałem już trochę doświadczeń, ale dwóch rzeczy nie rozumiem. Przeczytałem CAŁY wątek i nie znalazłem wyczerpujących odpowiedzi. Pozwolicie więc, że zapytam: 1. Jak w końcu jest z tymi diodami przy kartach sieciowych? Przy nVidii miga tylko ACT na pomarańczowo, LINK się nie świeci, choć dioda jest - ktoś wie, dlaczego? (zestawiony transfer 100Mb i fullduplex do switcha - karty działają OK) Przy 3Com'ie ACT miga na zielono, LINK swieci na pomarańczowo (przyzwyczajony jestem do innych kolorów :) ) 2. A teraz poważna dla mnie rzecz. Mam skaner Plustek U12 (USB1.1) i na żadnych sterach nie chce działać na tej płycie. Wcześniej miałem Abita BH6 i działał bezbłędnie. Pracuję na WinXP (wtedy też), próbowałem na biosach 1006 i 7, wyłączałem w biosie USB2.0, stawałem na rzęsach - nic nie pomagało. Zainstaluje się, ale albo nie ma komunikacji, albo jeśli jest, to nie reaguje na żadne polecenia; po kilkakrotnym odłączaniu kabla pokazuje, że podłączone urządzenie jest NIEZNANE albo nie działa poprawnie... Magistrala sama w sobie działa OK - sprawdzałem z czytnikiem pamięci falsh i aparatem cyfrowym. Z góry dziękuję za wszystkie sugestie i wskazówki & pozdrawiam wszystkich! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 A skaner sparwdzałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Gruszczyński Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Hej! Jasne, że sprawdzałem. jest OK. Pozdrófka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Zainstaluj sobie win 98 lub Me i sprawdz czy skaner działa bo plusteki mają problemy z pracą pod XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolfi99 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Witam Zainstaluj sobie najnowsza latke microsoftu poprawiajaca dzialanie USB na winXP, mnie pomoglo przy drukarce, ktora nie widzial system. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...