Skocz do zawartości
Krzysiek Gruszczyński

Problemy ze skanerem USB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!!

Mam 27 lat :)

Niecałe 2 miesiące temu złozyłem obecny zestaw.

Zebrałem już trochę doświadczeń, ale dwóch rzeczy nie rozumiem.

Przeczytałem CAŁY wątek i nie znalazłem wyczerpujących odpowiedzi.

Pozwolicie więc, że zapytam:

1. Jak w końcu jest z tymi diodami przy kartach sieciowych? Przy nVidii miga tylko ACT na pomarańczowo, LINK się nie świeci, choć dioda jest - ktoś wie, dlaczego? (zestawiony transfer 100Mb i fullduplex do switcha - karty działają OK)

Przy 3Com'ie ACT miga na zielono, LINK swieci na pomarańczowo (przyzwyczajony jestem do innych kolorów :) )

2. A teraz poważna dla mnie rzecz. Mam skaner Plustek U12 (USB1.1) i na żadnych sterach nie chce działać na tej płycie. Wcześniej miałem Abita BH6 i działał bezbłędnie. Pracuję na WinXP (wtedy też), próbowałem na biosach 1006 i 7, wyłączałem w biosie USB2.0, stawałem na rzęsach - nic nie pomagało. Zainstaluje się, ale albo nie ma komunikacji, albo jeśli jest, to nie reaguje na żadne polecenia; po kilkakrotnym odłączaniu kabla pokazuje, że podłączone urządzenie jest NIEZNANE albo nie działa poprawnie...

Magistrala sama w sobie działa OK - sprawdzałem z czytnikiem pamięci falsh i aparatem cyfrowym.

Z góry dziękuję za wszystkie sugestie i wskazówki & pozdrawiam wszystkich!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi