Free5tyler Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Troche mało aktualny temat no ale zawsze jest o czym pogadać. Zapewne wielu z was posiadało lub posiada płyty ze złączem krawędziowym. Prosiłbym o wasze propozycje na najlepszą z tych platform. Tzn. najlepiej wyposażoną i aby można było na niej zainstalować przelotke PowerLeap z CPU PIII 1400Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 ASUS P3B-F Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 ASUS P3B-F Dobrze gada dać mu vódki. Miałem to cacko jeszcze 2 mies temu i powiem że mobo jest wyje...ane w kosmos, opcji OC to nawet dzisiejsza highendowa płyta by się nie powstydziła i jest warta swoich pieniędzy a kosztuje śmieszne wręcz pieniądzę bo ok.120zł , dobrą płytą też jest Abit BE6 II 2.0 ale ma jedną (i jedyną chyba) wadę a mianowicie pękające kondensatory :(, no i jest trochę drorzsza od P3B-F. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 hmmm..nie wiem czy dobrze mysle,ale zdaje mi sie,ze tu bedzie kolejna wojna:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 hmmm..nie wiem czy dobrze mysle,ale zdaje mi sie,ze tu bedzie kolejna wojna:) A to niby o co miała by być ta wojna :?: a co do tematu to MSI wypuściło jakąś płytę która podobno jest uważana za najlebszą płytę pod bx'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 nei chodzi mi o wojne w sensie wojny tylko wojne bez sensu czyli jak to bywa: ATI vs. nVidia Intel vs. AMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free5tyler Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 pieklo> Którą płyte MSI masz na myśli? Co powiecie na BX Master? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 ... Prosiłbym o wasze propozycje na najlepszą z tych platform...oczywiscie krol O/C (juz zdetronizowany ale co tam) ABIT BH6 zwany tez OverclockersDream :P bije na glowe nawet inne ABIT'y bo ma duzo przestrzeni miedzy SLOT1 a slotami na RAM - tzn zadnych zbednych kondensatorow ... na przelotce Slot1/FCPGA wchodzil nawet TITAN D5TB (bez pilowania) :P ...Tzn. najlepiej wyposażoną i aby można było na niej zainstalować przelotke PowerLeap z CPU PIII 1400Mhz. gdybym byl niegrzeczny to bym powiedzial zes sie na lby pozamienial :P ale nie jestem i powiem ze za cene tej przelotki razem z plyta masz np ABIT'a ST6 i nie musisz kombinowac jak kon pod gore - bo mozesz @ procka a na PowerLeapach bylo to praktycznie niemozliwe :P ale po co Tobie takie starocie :?: :?: :?: za te same pieniadze masz np EPOXa 8K9AI i Durona 1400 :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free5tyler Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Dzięki. Wiedziałem, że to pytanie musi paść. Nie chciał byś np. za 20 lat pokazać dzieciom jak wyglądał szczyt możliwości technicznych w 1997r? :D A tak na serio to zbieram różnego rodzaju starocie i ta płyta by mi się przydała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 ABIT BX6 rev2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 raczej Abit BE6-II Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimrod Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 albo BF6 czyli BE6-II bez UDMA66 :) Mam ją do dziś na niej cel900 chodzący 1200 na Boxie 47*C w stresie :) No ale niedługo trzeba wymienić jednak :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aztec Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 ... Prosiłbym o wasze propozycje na najlepszą z tych platform... oczywiscie krol O/C (juz zdetronizowany ale co tam) ABIT BH6 Duża wódka :mrgreen: . Mam to cacko w drugim kompie i płyta nadal wymiata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 ... A tak na serio to zbieram różnego rodzaju starocie i ta płyta by mi się przydała. no to jak jestes kolekcjonerem to do tej plytki poszukaj PIII 1.13 (Coppermine) - byla bardzo krotka seria bo cos bylo z nimi nie tak - obecnie to bialy kruk :P albo PIII 1.0 na SLOT1 - praktycznie spotykane tylko w "firmowych" kompach np DELL ... a nie tam jakis Tualatin ktory produkowany na peczki do tego jakas dziwna przelotka :P aztec to od tej plytki - BH6 - ABIT zaczal byc inaczej postrzegany (zaczal byc "dobra firma") bo BX6 byla taka sobie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free5tyler Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Aby zdobyć coś takiego potrzebne są przedewszystkim pieniądze. A tu jest jak jest... :D Zbieranie CPU zacząłem od modelów 8086, 80186... ...także do PIII 1.13 jeszcze daleko. Apropos jakby ktoś miał materiały opisujące różne modele (Intel) szczególnie te najstarsze do których dokumentacji nie można znaleźć nawet na stonie Intel-a to prosił bym o przełanie na mail. Płyty potrzebne mi są w celu sprawdzania CPU, także jedna na każdy rodzajem podstawki w zupełności wystarcza. No i dobrze by było aby te MOBO były najlepsze w swojej klasie stąd ten temat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 heh mialem kiedys Abit BE6 II 2.0 i to byla najlepsza plyta jaka mialem okazje uzywac(a mialem ich sporo). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 heh mialem kiedys Abit BE6 II 2.0 i to byla najlepsza plyta jaka mialem okazje uzywac(a mialem ich sporo).zwlaszcza te "brzuchate/wylewne" kondensatory byly najlepsze w tym modelu :P no i ta ciasnota (miedzy Slot1 a pamieciami) w porownaniu z BH6 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...