Skocz do zawartości
raki

Problem z HDD!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Problemów z moim kompem ciąg dalszy....

Kiedy już wszystko działa... mam problem z dyskiem, tak jakby był sporo wolniejszy niż kiedys...

Miałem wciśnięty jeden pin i wogóle go nie wykrywało, wzięłem pincete i go wyciągnełem, niby jest wszysko ok, ale tak jak już wspomniałem SPORO wolniej chodzi...

Kiedys w PCmarku 2002 miałem wynik ~760 a teraz... 91!!!

O co chodzi, da sie to jakoś zrobić? Czy skazany jestem na kolejny zkup :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przedewszystki ni uzywaj partition magic; zciagnijz sieci progrma seagaeta i nim podziel dysk; i o co chodzi z tymi zworkami (bo chyba o nie ci chodzi??); podlac twardziela na primary master; secoundary master zosaw wolne; inne napedy podlacz na 2 kanal; zworke ustaw na cable select, albo na master;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przedewszystki ni uzywaj partition magic; zciagnijz sieci progrma seagaeta i nim podziel dysk; i o co chodzi z tymi zworkami (bo chyba o nie ci chodzi??); podlac twardziela na primary master; secoundary master zosaw wolne; inne napedy podlacz na 2 kanal; zworke ustaw na cable select, albo na master;

Nie zworke... tylko pin! Czyli jeden z tych drucików który wchodzi we wtyczke od taśmy...

Partition Magic zły??

A jak sie nazywa ten progs do dzielenia dysku od seagate??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to masz juz odpowiedz , urypany pin , u mnie tez tak bylo , jak przez przypadek zgialem pin , wykrywak go , ale tylko pio 2 :lol: , odgialem pin , i w tasme , tam gdzie mial byc ten pin dalem kawalek igly , dysk dziala do tej pory , tylko nie jest juz mobilny :cry: no chyba ze z cala tasma :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz dysk nie na gwarancji to odkrec blache od elektroniki tylko delikatnie i przylutuj nowy pin, mozesz sprawdzic jeszcze na innej tasmie

Na innej taśmie jest to samo... a czemu nowy?? jak tamten bedzie luźny to go poprostu dolutuje...

gware mam ale nie w Polsce... więc nie mam heheh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...