ballack13 Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 mam problem mianowicie mam zrobiona dyskietke z biosem itp mam na niej : aminf335 exe aminf335 (ms dos) autoexec chb0327 rom(plik z biosem) command exe ibmbio exe ibmdos exe i takie coś ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m kompa z dyskietki wpisuje aminf335 exe chb0327 rom i wyskakują 3 linijki napisów po czy takie coś : u: ............ o: ......... i : ........... W : ......... a : ........... t : .......... tak kilka literek i opisów do nich i niewiem co dalej prosze o pomoc z góry thx dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Widzę że jesteś nowy i niezbyt doświadczony no ale przynajmniej dałeś topić na to forum które trzeba :D. A wracając do tematu... Powiedz mi jaką masz płyte główną tylko dokładnie podaj: producenta i model płyty a resztę powiem co i jak masz zrobić :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ballack13 Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 dzieki z góry płyta esc k7s5a wersja bez lanu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Bez lanu??? na stronie ecs'a nie ma tej płyty bez lanu. Aha jaka jest wersja pcb twojej płyty 3.1???? Dobra niebędę się wtajemniczał tu masz linka z opisem flaszhu biosu a tu biosy jakie potrzebujesz (zassaj najnowszy). Nie powinno być większych problemów. P.S. Do flash'owania użyj dyskietki dobrej firmy np: verbatim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ballack13 Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 :cry: no chyba sie załamie robie tak jak powinno być i dalej mi wyskakuje coś innego a nie to co powinno być i sie neida zrobić tego biosu :cry: może ma ktoś jeszcze jakieś pomyśły z góry dzięki nic ino wyskakuje H : ..... i tak kilka liter z opisami pomocy bardzo prosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Nie wiem skąd wziąłeś flashera ale jesli ze strony ecs to nie korzystaj z niego bo nie działa. Ja swoją płyte (k7s5a)flashowałem flasherem z płyty ze sterami i nie było zadnego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 nie widzę tu nic szczególnego.Program do aktualizcji biosu działa jak należy,czyli nie rozpoznaje pliku i listuje swoje menu. Przykład poprawnego wpisu- program kropka exe spacja plik kropka rom (aminf335.exe chb0327.rom) jeśli nadal będzie jak poprzednio sprwdź poprawność wpisania nazwy pliku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ballack13 Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 ok dzięki własnie to był ten problem po prostu nie dawałem kropki ino spacje !!! dzieki wszystkim głupi błąd ale człowiek sie uczy na błędach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...