Skocz do zawartości
Niemiec

Nvidia System Utility

Rekomendowane odpowiedzi

NVidia opublikowała długo oczekane oprogramowanie do swoich chipsetów - nForce?2 Ultra 400, nForce2 400, nForce3 Pro 150 i nForce3 150 - mowa tutaj o NVidia System Utility. Niestety obecna wersja działa jedynie na poniższych plytach głównych NVIDIA nForce2:

- ASUS A7N8X-EA

- Biostar M7NCGA

- Epox EP-8RDA+D

- Epox EP-8RDA3+G

- ABIT NF7-S

NVIDIA nForce 3:

- Gigabyte K8NNXP0

- Shuttle AN50

NVidia System Utility udostępnia szeroki walcharz opcji; pozwala na zmianę napięcia dla procesora oraz zmianę prędkości szyny systemowej w środowisku windows. Umożliwia kontrolowanie temperatur i prędkości obrotem wiatraczków zainstalowanych w naszym komputerze. Z jego pomocą można również zmieniąć timingi pamięci Ram. Program pozwala także na tworzenie profili z różnymi konfiguracjami ustawień. Na dokładkę dostajemy pełne podsumowanie wiadomości o sprzęcie zainstalowanym w naszym komputerze.

Zrodlo frazpc

http://download.nvidia.com/Windows/nForce/...y/nvsu_1.00.zip

Ja juz sciagam i zaraz [podziele sie wrazeniami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie dziala tylko zakladak z informacjami o sprzecie (dosc ubogo...) i druga z informacjami (falszywymi) o napieciach/temperaturach i z mozliwoscia zmiany magistrali/timingow.

Program jest fatalny - tnie system, bardzo ubogi w opcje, kilka zakladek nie dziala.

Jedyna zaleta to mozliwosc zmiany timingow na biezaco - szybko dobralem sobie najlepsze pod wzgledem wydajnosci.

czekamna nastepna wersje, bo ta jest bardzo cienka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Epox 8RDA3+ i u mnie działa pierwsza okrojona zakładka i informacje które są jednak wyświetlane poprawnie. Pisałem do Epoxa czy to nie jest problem z BIOSem lub czymś podobnym, odpisali że wina nie leży po ich stronie bo płyta obsługuje wszystkie funkcje System Utility, ale to System Utlility nie obsługuje w pełni płyty głównej. Ale napisali też że można się dość szybko spodziewać nowej wersji SU która będzie obsługiwać wszystkie funkcje. (Może to konkurencja ze strony intela on tez wypuścił swoje SU co do funkcji nie wiem ale wizualnie ladniejsze :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi