Skocz do zawartości
Liquid

Szybkość netu

Rekomendowane odpowiedzi

program jest taki... idziesz do swojego providera i zamawiasz minimum lacze 128Kbit... z modemu 56 kilo jakbys sie nawet zesr... to nie wyciszniesz wiecej

realny transfer na takim laczu to okolo 4,5 kilobajta na sekunde... kopiujac pliki z netu uzywaj downloaderow typu Flashget... one dziela plik na czesci podczas kopiowania co pozwala wycisnac max z lacza

do przegladania www uzywaj mozilli albo opery.. powinno byc szybciej... te przegladarki tez lepiej zarzadzaja plikami juz pobranymi z sajta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stefe mu chodzi o modem wiedomo ze najlepiej miec stale ale moze nie ma mozliwosci gdyby u mnie na osiedlu nie zakladali stalki watpie czy mial bym lacze bo w okolicy nie znam nikogo z kompem w moim wieku i checiami do tego chociaz znalazlem 1 fajna oferte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej pogrzebac w ustawiniach comow

A mozesz wicej szczegolow? Bo bawilem sie z predkoscia portu, buforami...Wlasciwie wszystkim poza "dodatkowymi ustawieniami",i nie zauwazylem roznicy. Jakbys podal jakies ustawienia to bylbym wdzieczny :) .

P.S.

A mieliscie kiedykolwiek takie cos (przedkosc polaczenia)?

Dołączona grafika

Az screena zrobilem z wrazenia (to nie jest fotomontaz). Normalnie modemik laczy mi sie z 46667 bps, albo 45333 (rzadko 48000).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aRoo"]Dołączona grafika

Az screena zrobilem z wrazenia (to nie jest fotomontaz). Normalnie modemik laczy mi sie z 46667 bps, albo 45333 (rzadko 48000).

i co realne transfery wzrosly? watpie... mailem dlugo 56kilo w dialogu i przewaznie osiagalem max realny transfer czyli to co napisalem wczseniej... to, ze pokazuje 56kilo w polaczeniu nic w sumie nie znaczy... to moze byc blad w sterwoniku i tak pokazuje... mialem tez max transferki jak pokazywalo mi 28kilo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aRoo"]

i co realne transfery wzrosly?

5- 5.2 kilo :)

maksymalne czy srednie masz takie?

jak chcesz... bo nie mam gdzie wrzucic... moge zrobic screena i wyslac na twoj adresik z mojego polaczenia... mam 128Kbit a pokazuje 230Kbit ;-) to naprawde nic nie znaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale mowielm w na szerokosc ;-) wtedy wiecej by lecialo heheh

Hehehe :D no fakt :) A moze tak zmiana linii od samej centrali? Powiedzmy na kable 4mm :lol:

Jakby dac nadprzewodniki to dopiero by smigalo :lol:

update:

Srednie transy. Takie wlasnie mialem wtedy.

Normalnie- jest 4.5 - 5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na "cudownej stronce do testowania przedkosci lacza" :wink: dostalem kiedys porazajacy wynik (przy tescie 10sek. po polsce): "off the scale" czyli

http://verroll.com.pl/zzz/nettest/YourSpeed - Results4.htm ,

a lacze to tylko 128kbps - normalnie to tak kolo 60kbps jest realnie jak cos sie ciagnie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi