Gość Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Witam Widzialem w cennikach kilku firm ze cooler ten wystepuje w kilku odmianach. Piszą czasami za nazwą np. :D5TB (2) lub (3) lub (TC - ten to z regulacją obrotów chyba) - a te dwa poprzednie?O co chodzi? Czym sie różnią? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 chyba D5TB(4) ma zaczep który chwyta za wszystkie 6 ząbków przy sockecie ale głowy bym nie dał, czym sie różnia (2) od (3) to nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 to bylo chyba jakos (2) dwa zapiecia , (3) 3 zapiecia :) ale glowy nie daje ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 to bylo chyba jakos (2) dwa zapiecia , (3) 3 zapiecia :) ale glowy nie daje ;]Na moim D5TB(3) jest zwykłe podwójne zapięcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 to bylo chyba jakos (2) dwa zapiecia , (3) 3 zapiecia :) ale glowy nie daje ;]Na moim D5TB(3) jest zwykłe podwójne zapięcie no to w takim razie nie mam pomyslu :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Ok - dzięki. Dzisiaj po pracy śmignę do Centrum i obadam na własne oczy te wiatraki. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Ok - dzięki. Dzisiaj po pracy śmignę do Centrum i obadam na własne oczy te wiatraki. Pozdrawiam To jak wrócisz to napisz czym sie różnią i zapodaj ceny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Ok - zobaczę co będą mieli - ostatnio widziałem tylko model (2). Jak nabędę i zamontuję napiszę co i jak :-) P.S. Dodają do tych coolerów pastę Silver coś tam - od razu zmienię smarowanie z zwykłej pasty silikonowej na tą. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 U mnie nie ma wcale oznaczenia jaki to Titan :) ale spotkalem sie z roznymi predkosciami wiatrakow, jedne mialy 3000 a inne 3300 RPM , ja mam Titanki 3300. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 one wszystkie maja 3000, ale zazwyczaj chodza na 3300-3200 a co do rooznic, to 2, lub 3 nie ma grila Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 one wszystkie maja 3000, ale zazwyczaj chodza na 3300-3200 a co do rooznic, to 2, lub 3 nie ma grila Ja mialem 5 albo 6 D5TB i 2 mialy 3000RPM reszta 3300RPM sprawdzane specjalnie na tej samej plycie zeby wykluczyc blad pomiaru. "maja 3000, ale zazwyczaj chodza na 3300-3200" tzn mowisz ze w specyfikacji jest 3000 a chodza na 3300? Ja w sumie duzo osob znam co maja D5TB 3000RPM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 no qrde mojj ma 3200-3300, qmpla ma to samo, w specyfikacji o ile pamietam ejst 3000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 A ja mam Titana(nie znam oznaczen0 i chodzi na 5600-5800(w porywach nawet 6000Rpm)!!! To jak to jest??? Cena:55pln Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 A ja mam Titana(nie znam oznaczen0 i chodzi na 5600-5800(w porywach nawet 6000Rpm)!!! To jak to jest??? Cena:55pln bo mash ttc-d4tb (taki stoi i mnie na regale) gklosniejszy od delty :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 ja miałem d5tb(3) i miał grila chodził na 3200rpm, a różnica między modelami 2 3 tc i 4 to dotyczy chyba ilości kulek i rodzaju zapięcia 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 jedna z doch pierwszych wersji miala nieco krzywy radiator chyba :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 a wlasnie te nowsze maja wypolerowane radio, a w tych starszych, to jak w mintach wyglada :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Witam No i mam tego Titana. Model (3) - rózni się od (2) ponoć tym, ze ma wyszlifowany spód - jest jak lustro :-) Teraz wrazenia: cooler jest gigantycznych rozmiarów :-), chodzi super cicho (te 29 dB to jednak prawda - mój Vulcano II miał 31 dB i jest róznica jak smok), montowanie..hmm..faktycznie zapięcie twarde ale jak ktoś juz zakładał wiatraki nie będzie miał problemów :-), obroty: ma około 3100. Generalnie polecam. Super wiatrak za super cenę - dałem 40 zł. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Witam No i mam tego Titana. Model (3) - rózni się od (2) ponoć tym, ze ma wyszlifowany spód - jest jak lustro :-) Teraz wrazenia: cooler jest gigantycznych rozmiarów :-), chodzi super cicho (te 29 dB to jednak prawda - mój Vulcano II miał 31 dB i jest róznica jak smok), montowanie..hmm..faktycznie zapięcie twarde ale jak ktoś juz zakładał wiatraki nie będzie miał problemów :-), obroty: ma około 3100. Generalnie polecam. Super wiatrak za super cenę - dałem 40 zł. Pozdrawiam A jak ze spadkiem temperatury? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 (2) od (3) różni się głównie zastosowanym łożyskiem, pierwszy ma ślizgowe a drugi kulkowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Spadek temperatury to około 2-3 stopnie - ale istotniejsze jest to, ze tego coolera prawie nie słychac :-) Jeszcze mam otwartą obudowę a jak zamknę to juz wogóle bedzie super :-) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 (2) od (3) różni się głównie zastosowanym łożyskiem, pierwszy ma ślizgowe a drugi kulkowe Ja mam (2), ma 1 kulkowe lozysko (przynajmniej taka opcja byla zaznaczona na pudelku), pojedynczy zabek na zatrzasku, a zatrzask taki twardy, ze latwo mozna sobie socketa oderwac od plyty :( Ale cichy jest przynajmniej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 (2) od (3) różni się głównie zastosowanym łożyskiem, pierwszy ma ślizgowe a drugi kulkowejaaaasne :lol: o tym czy lozysko jest slizgowe czy kulowe swiadczy ostatnia litera w nazwie TTC-D5TB (B jak BALL) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Z tego co ja wiem to wszystkie te TITANY mają łożyska kulkowe. Różnica jest w wykończeniu spodu radiatora. (3) mają wyszlifowany - super gładki jest :-) lustrzany. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbiont Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 one wszystkie maja 3000, ale zazwyczaj chodza na 3300-3200 a co do rooznic, to 2, lub 3 nie ma grila u mnie kreci sie na ok 2900 i trojka ma grila Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Z tego co ja wiem to wszystkie te TITANY mają łożyska kulkowe...to malo wiesz (bez urazy) looknij TU - z oficjalnej strony Titana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 one wszystkie maja 3000, ale zazwyczaj chodza na 3300-3200 a co do rooznic, to 2, lub 3 nie ma grila u mnie kreci sie na ok 2900 i trojka ma grila Moja dwojka tez ma grilla. Ale go zdjalem! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 titan ma rozrzut :P a to ze strony titana Rated Speed : 3,000 RPM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 to malo wiesz (bez urazy) looknij TU - z oficjalnej strony Titana Człowiek uczy się całe życie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Częstotliwość kręcenia wiatraka zależy od pobieranej mocy. Jeżeli do płyty głównej podłącza się trzy wiatraki to jest mniej mocy do podziału i stąd mniejsze szybkości kręcenia. Wiem, bo sprawdziłęm. Miałem dwa wiatraki jeden na CPU i jeden w obudowie, oba kręciły się do 2850 obrotów, kupiłem sobie titana wyjąłem z niego wiatrak i wsadziłem go do obudowy jako 3. Wszystkie trzy są podłączone do płyty głównej i od razu nastąpiło spowolnienie obrotów. Mó CPU cooler teraz spada do 2690 rpm, a Titanowy wiatrak ma zaledwie 3030 rpm. Co ciekawe trzeci wiatrak zachował swoje obroty 2850. Swoją drogą ciekawe dlaczego najwięcej mocy zabrała płyta z CPU fan, a Chasis fan i Power fan mają tyle samo. Chasis fan w ogóle nic nie stracił. Moze by tak popodłączać coolery do innych złącz? Np: CPU na chasis? Rozwiązanie dla braku mocy to kupno kilku przelotek po 6zł za sztuke. O, mam za to ciekawe pytanie, ile MAKSYMALNIE przelotek można podłączyć do jednego złącza od zasilacza? Mówię tu o 4 PIN przelotkach. Mam dysk 1.2 giga, a do niego podłączoną przelotkę z wiatrakiem 80x80, ale chcę dołączyć niedługo jeszcze jedną, z dwoma wiatrakami 50x50. Ciekawe czy zasilacz 300W wytrzyma większe obciążenie na jednym z 4 złącz. Swoją drogą nagrywarka czy dysk 20 giga pobierają pewnie więcej niż te wiatraki i stary jednogigowiec... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...