Skocz do zawartości
marcinek79

problem z monitorem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mój komputer pracuje z rozdzielczością 1280/1024 i odswiezaniem 85 Hz i cały czas widoczne są poziome prązki przebiegające przez cały ekran. Jak zmniejsze odswieżanie - prążki sie zwęzają ale nie znikają... Po zmianie rozdzielczosci na nizszą (np 1024/768 85Hz) problem znika i obraz jest czysciutki... Mam obecnie zainstalowane Catalysty 3.7 ale przy 3.8 było to samo...

Problem sprzętowy (mam gwarancję, monitor ma miesiąc) czy programowy... nie sprawdzałem na innym komputerze... moze ktoś miał podobną sytuację???

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: mialem podobny problem. przez pewien okres czasu uzytkowalem Radeona 9500, obraz byl ok. przesiadlem sie na Radeona 9100 i pojawilo sie poziome falowanie w rozdzielczosci 1152x864 przy 100 Hz. zmniejszanie odswierzania nic nie dawalo. zmiana rozdzielczosci w niektorych przypadkach dawala czysty obraz, ale w 800x600 nie da sie pracowac ze wzgledow rozmiarowych ;) wiedzialem, ze monitor jest sprawny, poniewaz na poprzedniej grafie bylo wszystko ok. zapodalem rowniez Radeona 7500, obraz rowniez ok. podejzenia padly na Radeona 9100, ktory obecnie jest w serwisie producenta. czekam na powrot karty z serwisu. mam nadzieje, ze uda im sie rozwiazac problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli jeszcze tego nie zrobiles - polecam dograc do systemy infa od monitora -> u mie bylo dokladni to samo (rowniez 1152 i 100Hz) -> po wgraniu infa od razu okej

sprzet -> radeusz9700pro (oc i nie oc) i nec fe991sb 19"

Pozdrawiam 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...