marcinek79 Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Witam. Mój komputer pracuje z rozdzielczością 1280/1024 i odswiezaniem 85 Hz i cały czas widoczne są poziome prązki przebiegające przez cały ekran. Jak zmniejsze odswieżanie - prążki sie zwęzają ale nie znikają... Po zmianie rozdzielczosci na nizszą (np 1024/768 85Hz) problem znika i obraz jest czysciutki... Mam obecnie zainstalowane Catalysty 3.7 ale przy 3.8 było to samo... Problem sprzętowy (mam gwarancję, monitor ma miesiąc) czy programowy... nie sprawdzałem na innym komputerze... moze ktoś miał podobną sytuację??? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Jaki to monitor? Stawiam raczej na wadę monitora, ale kiepsko wykonana karta graficzna też może to robić (Gigabyte raczej nie, używałem podobnej). --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 :arrow: mialem podobny problem. przez pewien okres czasu uzytkowalem Radeona 9500, obraz byl ok. przesiadlem sie na Radeona 9100 i pojawilo sie poziome falowanie w rozdzielczosci 1152x864 przy 100 Hz. zmniejszanie odswierzania nic nie dawalo. zmiana rozdzielczosci w niektorych przypadkach dawala czysty obraz, ale w 800x600 nie da sie pracowac ze wzgledow rozmiarowych ;) wiedzialem, ze monitor jest sprawny, poniewaz na poprzedniej grafie bylo wszystko ok. zapodalem rowniez Radeona 7500, obraz rowniez ok. podejzenia padly na Radeona 9100, ktory obecnie jest w serwisie producenta. czekam na powrot karty z serwisu. mam nadzieje, ze uda im sie rozwiazac problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 A mi tu sie wydaje na 95% że to wina grafy , sprawdz monitor na innym kompie :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek79 Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Monitor jest 19`` i w sumie chyba nie najgorszy - wiec wykluczam jego ograniczenia... karta jest firmy Gigabyte wiec tez nie powinna byc fuszerka (chociaż różnie bywa) -ale sprawdze na innym komputerze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 jesli jeszcze tego nie zrobiles - polecam dograc do systemy infa od monitora -> u mie bylo dokladni to samo (rowniez 1152 i 100Hz) -> po wgraniu infa od razu okej sprzet -> radeusz9700pro (oc i nie oc) i nec fe991sb 19" Pozdrawiam 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek79 Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 mam oryginalne sterowniki do monitora (ze strony), nic nie zmieniło... musze sprawdzic na oryginalnych driverach z płyty od Radeona, zaraz sobie na nowo zainstaluje XP... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...