KGB Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 nie przesadzaj z ta awaryjnoscia Lexmarkow - od 3 lat mam i nigdy nie odmowila posluszenstwa co do zdjec to przydalby sie atrament foto i jak by nie patrzec duzo zalezy od papieru w kazdej drukarce ,roznica na foto i zwyklym piorunujaca ale to tylko Z31 po wielu napelnieniach atramentu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 dla niego to bedzie super nie przecze nawet na papierze toaletowym ale chyba nie powiesz mi ze na drokarce za nawet 1000zl uzyskacz zdjecie jak u fotografa no kolego sympatyczny , ja sie zgadzam w domu to takie drokarki to lux biuty szołer , sam mam lexa z45se nie twierdze ABSOLUTNIE ze to super drukara ,ale jest wydajna , fabrycznie tusze byly PELNE a nie jakie rozbiegowki , i to dosc duza pojemnosc (moze nawet 50ml), mam ja od poczatku roku czy jakos tak juz na niej wydrokowalem kupe papierow , prace kontrolne moje i kolegi na caly semestr ,pare rysonkow dla mojego synka , duzo okladek na divixy/gry/soft (oj duzo duzo )ale o zdjeciach na tej drukarce czy nawet na z65 (brat taka ma) to nie ma sie w co bawic ,naprawde o wiele taniej i ladniej wyjdzie u fotografa ,wiem bo wywolywalem(raczej zonka bo ona to zalatwiala )i placilem cos kole 70/80 groszy za sztuke . a wczesniej jak inni forumowicze pisali o fotach to nie pisali o fotach na biorko czy cos takiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 a jak juz chodzi o temat drukarek oto twoja wypowiedz z tamtego tematu zeby zdjecia drukowac to trzeba min ok 500pln wylozyc chyba ze taka wyprzedaz jak a Auchanie nie trafi (Z55SE) zmieniasz zeznania czesto widze , ponoc nic od ceny nie zalezy :lol: :lol: :lol: swoja droga jak by tak bylo rzeczywiscie to mietek albo bm-ka by byly tansze od fiacikow chodzi o nowe modele drukarek w okreslonych cenach,ale drukarka ktora rok temu kosztowala wiecej ,a teraz z racji degradacji pozycji na rynku kosztuje mniej tez sobie doskonale poradzi - z jednego prostego powodu - w mechanizmie malo sie zmienilo ,najczescie poprostu drukuje szybciej i tylko tyle ,ale zeby to wiedziec to trzeba przyjzec sie dokladnie mechanizmom drukarki,a nie tylko cenom :lol: i nie do tego watku odpowiedz napisales ,a przez ciebie ja tez popelnilem ten sam blad cos teraz sie wykrecasz pozatym winny sie tlumaczy :lol: :lol: kolego ta drukarka ktora rok temu kosztowala ponad te 500pln teraz jest tansza bo nowa drukarka w cenie do 500 jest od niej lepsza i z cena trzeba bylo zjechac bo nikt by nie kopil gorszego sprzetu za wieksze pieniadze ,to chyba podstawowa zasada wolnego rynku czy moze o tym nie wiesz jeszcze ? wez na przyklad grafike od Matroxa, pharelia mimo ze nie jest najnowszym produktem nie stracila na swojej cenie tak bardzo jak inne rowiesnicze karty bo w swojej specjalizacji jest to nadal jeden z najlepszych chipow graficznych , natomiast w grach wydajnosc kart poszla w gore dlatego uwczesne topowe modele stracily na wartosci na rzecz obecnych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 a jak juz chodzi o temat drukarek oto twoja wypowiedz z tamtego tematu zeby zdjecia drukowac to trzeba min ok 500pln wylozyc chyba ze taka wyprzedaz jak a Auchanie nie trafi (Z55SE) zmieniasz zeznania czesto widze , ponoc nic od ceny nie zalezy :lol: :lol: :lol: swoja droga jak by tak bylo rzeczywiscie to mietek albo bm-ka by byly tansze od fiacikow chodzi o nowe modele drukarek w okreslonych cenach,ale drukarka ktora rok temu kosztowala wiecej ,a teraz z racji degradacji pozycji na rynku kosztuje mniej tez sobie doskonale poradzi - z jednego prostego powodu - w mechanizmie malo sie zmienilo ,najczescie poprostu drukuje szybciej i tylko tyle ,ale zeby to wiedziec to trzeba przyjzec sie dokladnie mechanizmom drukarki,a nie tylko cenom :lol: i nie do tego watku odpowiedz napisales ,a przez ciebie ja tez popelnilem ten sam blad cos teraz sie wykrecasz pozatym winny sie tlumaczy :lol: :lol: kolego ta drukarka ktora rok temu kosztowala ponad te 500pln teraz jest tansza bo nowa drukarka w cenie do 500 jest od niej lepsza i z cena trzeba bylo zjechac bo nikt by nie kopil gorszego sprzetu za wieksze pieniadze ,to chyba podstawowa zasada wolnego rynku czy moze o tym nie wiesz jeszcze ? wez na przyklad grafike od Matroxa, pharelia mimo ze nie jest najnowszym produktem nie stracila na swojej cenie tak bardzo jak inne rowiesnicze karty bo w swojej specjalizacji jest to nadal jeden z najlepszych chipow graficznych , natomiast w grach wydajnosc kart poszla w gore dlatego uwczesne topowe modele stracily na wartosci na rzecz obecnych podstawa wolnego rynku to marketing: nowszy model drukarki drukuje 1 strone na min szybciej niz poprzednik ,ale ludzie widza wieksza cyferke i wierza ze ta nowsza to juz cuda potrafi ,a starsza odeszla w zapomnienie cena poprzedniego modelu spada o polowe,tak ze slabszy nowy model jest drozszy doskonale to widac na przykladzie lexmarka ,Z55SE jest sprzedawana za 200pln ,czyli w cenie Z602 ,a jest lepsza pod kazdym wzgledem od Z605 ,ktora jest drozsza fotograf to ma wypasiona drukare laserowa ,ale to jego praca i taki zakup mu sie zwroci - jak chce sie cos zrobic we wlasnym zakresie (lub zwyczajnie nie ma czasu na bieganie np. o 23.00 w nocy nie pojdziesz do fotografa) to trzeba isc na kompromis bo inaczej po co kupowac samochod skoro z Warszawy do Berlina pociagiem pojedziesz szybciej,taniej i wygodniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 a jak juz chodzi o temat drukarek oto twoja wypowiedz z tamtego tematu zeby zdjecia drukowac to trzeba min ok 500pln wylozyc chyba ze taka wyprzedaz jak a Auchanie nie trafi (Z55SE) zmieniasz zeznania czesto widze , ponoc nic od ceny nie zalezy :lol: :lol: :lol: swoja droga jak by tak bylo rzeczywiscie to mietek albo bm-ka by byly tansze od fiacikow chodzi o nowe modele drukarek w okreslonych cenach,ale drukarka ktora rok temu kosztowala wiecej ,a teraz z racji degradacji pozycji na rynku kosztuje mniej tez sobie doskonale poradzi - z jednego prostego powodu - w mechanizmie malo sie zmienilo ,najczescie poprostu drukuje szybciej i tylko tyle ,ale zeby to wiedziec to trzeba przyjzec sie dokladnie mechanizmom drukarki,a nie tylko cenom :lol: i nie do tego watku odpowiedz napisales ,a przez ciebie ja tez popelnilem ten sam blad cos teraz sie wykrecasz pozatym winny sie tlumaczy :lol: :lol: kolego ta drukarka ktora rok temu kosztowala ponad te 500pln teraz jest tansza bo nowa drukarka w cenie do 500 jest od niej lepsza i z cena trzeba bylo zjechac bo nikt by nie kopil gorszego sprzetu za wieksze pieniadze ,to chyba podstawowa zasada wolnego rynku czy moze o tym nie wiesz jeszcze ? wez na przyklad grafike od Matroxa, pharelia mimo ze nie jest najnowszym produktem nie stracila na swojej cenie tak bardzo jak inne rowiesnicze karty bo w swojej specjalizacji jest to nadal jeden z najlepszych chipow graficznych , natomiast w grach wydajnosc kart poszla w gore dlatego uwczesne topowe modele stracily na wartosci na rzecz obecnych podstawa wolnego rynku to marketing: nowszy model drukarki drukuje 1 strone na min szybciej niz poprzednik ,ale ludzie widza wieksza cyferke i wierza ze ta nowsza to juz cuda potrafi ,a starsza odeszla w zapomnienie cena poprzedniego modelu spada o polowe,tak ze slabszy nowy model jest drozszy doskonale to widac na przykladzie lexmarka ,Z55SE jest sprzedawana za 200pln ,czyli w cenie Z602 ,a jest lepsza pod kazdym wzgledem od Z605 ,ktora jest drozsza fotograf to ma wypasiona drukare laserowa ,ale to jego praca i taki zakup mu sie zwroci - jak chce sie cos zrobic we wlasnym zakresie (lub zwyczajnie nie ma czasu na bieganie np. o 23.00 w nocy nie pojdziesz do fotografa) to trzeba isc na kompromis bo inaczej po co kupowac samochod skoro z Warszawy do Berlina pociagiem pojedziesz szybciej,taniej i wygodniej moze i szybciej ale w PKP to napewno nie wygodniej , bezpieczniej tez raczej nie , jak kto chce wkleic zdjecia do albumu to mu lepiej nieraz poczekac do rana niz tako kiche odwalac , twierdzisz ze z55se jest sprzedawana po 200zl , to czemu jej nie kopiles -to byla tylko chwilowa promocja hipermarketu , wierz mi moja z45se kopilem za 270 zl , w tym czasie w auchanie byla na nie ''promocja'' tego lexa moglem wziac za 220 ale bez kartridzy -tzn czrny startowy , koloru brak(pomysl ile bym doplacil do tej promocji) i sie zastanawiam czy tak nie bylo z tym z55se a wtedy ten anszy model mogl byc z kompletem pojemnikow, ah i specjalisto gratuluje zakupu sprzetu komputerowego w hipermarketach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 a jak juz chodzi o temat drukarek oto twoja wypowiedz z tamtego tematu zeby zdjecia drukowac to trzeba min ok 500pln wylozyc chyba ze taka wyprzedaz jak a Auchanie nie trafi (Z55SE) zmieniasz zeznania czesto widze , ponoc nic od ceny nie zalezy :lol: :lol: :lol: swoja droga jak by tak bylo rzeczywiscie to mietek albo bm-ka by byly tansze od fiacikow chodzi o nowe modele drukarek w okreslonych cenach,ale drukarka ktora rok temu kosztowala wiecej ,a teraz z racji degradacji pozycji na rynku kosztuje mniej tez sobie doskonale poradzi - z jednego prostego powodu - w mechanizmie malo sie zmienilo ,najczescie poprostu drukuje szybciej i tylko tyle ,ale zeby to wiedziec to trzeba przyjzec sie dokladnie mechanizmom drukarki,a nie tylko cenom :lol: i nie do tego watku odpowiedz napisales ,a przez ciebie ja tez popelnilem ten sam blad cos teraz sie wykrecasz pozatym winny sie tlumaczy :lol: :lol: kolego ta drukarka ktora rok temu kosztowala ponad te 500pln teraz jest tansza bo nowa drukarka w cenie do 500 jest od niej lepsza i z cena trzeba bylo zjechac bo nikt by nie kopil gorszego sprzetu za wieksze pieniadze ,to chyba podstawowa zasada wolnego rynku czy moze o tym nie wiesz jeszcze ? wez na przyklad grafike od Matroxa, pharelia mimo ze nie jest najnowszym produktem nie stracila na swojej cenie tak bardzo jak inne rowiesnicze karty bo w swojej specjalizacji jest to nadal jeden z najlepszych chipow graficznych , natomiast w grach wydajnosc kart poszla w gore dlatego uwczesne topowe modele stracily na wartosci na rzecz obecnych podstawa wolnego rynku to marketing: nowszy model drukarki drukuje 1 strone na min szybciej niz poprzednik ,ale ludzie widza wieksza cyferke i wierza ze ta nowsza to juz cuda potrafi ,a starsza odeszla w zapomnienie cena poprzedniego modelu spada o polowe,tak ze slabszy nowy model jest drozszy doskonale to widac na przykladzie lexmarka ,Z55SE jest sprzedawana za 200pln ,czyli w cenie Z602 ,a jest lepsza pod kazdym wzgledem od Z605 ,ktora jest drozsza fotograf to ma wypasiona drukare laserowa ,ale to jego praca i taki zakup mu sie zwroci - jak chce sie cos zrobic we wlasnym zakresie (lub zwyczajnie nie ma czasu na bieganie np. o 23.00 w nocy nie pojdziesz do fotografa) to trzeba isc na kompromis bo inaczej po co kupowac samochod skoro z Warszawy do Berlina pociagiem pojedziesz szybciej,taniej i wygodniej moze i szybciej ale w PKP to napewno nie wygodniej , bezpieczniej tez raczej nie , jak kto chce wkleic zdjecia do albumu to mu lepiej nieraz poczekac do rana niz tako kiche odwalac , twierdzisz ze z55se jest sprzedawana po 200zl , to czemu jej nie kopiles -to byla tylko chwilowa promocja hipermarketu , wierz mi moja z45se kopilem za 270 zl , w tym czasie w auchanie byla na nie ''promocja'' tego lexa moglem wziac za 220 ale bez kartridzy -tzn czrny startowy , koloru brak(pomysl ile bym doplacil do tej promocji) i sie zastanawiam czy tak nie bylo z tym z55se a wtedy ten anszy model mogl byc z kompletem pojemnikow, ah i specjalisto gratuluje zakupu sprzetu komputerowego w hipermarketach drukarki to taki sprzet ze spokojnie mozna kupic w hipermarkecie a te promocje to byly z obiema glowicami ,kupowanie drukarki bez ktorejs glowicy jest ..hmm nieoplacalne :D kumpel kupil w MM Z35 za 149pln ,mysle ze to bardzo oplacalne ,bo jedna glowica kosztuje 150pln ,wiec same glowice byly warte 300pln odnosnie pojemnosci kadridzy to pelny lexmaka ma do 35ml tuszu ,a nie 50 kazdy Lexmark jest sprzedawany z orginalna glowica ,a nie polowkowa jak HP (teraz ,kiedys HP tez dawal pelne) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 dobra klocic mi sie nie chce , ''amatorskie'' zdjecia mozna robic na drukarce ponizej 300zl ''polprofesjonalne'' juz nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 ..omijalbym drukarki HP ponizej 400 PLN. powod - kiepskie wykonanie i duza awaryjnosc. lexmark ma drogie tusze i nie bardzo wiem jak jest z napelniaczami do nowych modeli. zostaje Epson (ale z ta uwaga ze nie widzialem zamiennikow do modelu 43 - co nie znaczy ze ich nie ma czy nie bedzie :) ) oraz Canon i miedzy nimi bym wybieral. zeby nie bylo, sam uzywam w domu Lexmarka 1020 a siostra w akademiku wersji 1000. pionierskie rozwiazania ale mimo latek smigaja do dzis i poki co starcza 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 no dobra w gre nie wchodzi epson bo tam gdzie go chche kupic to to go nima zostaje mi i250 a jak z zamiennikami do tych drukarek?? ktoś wie gdzie na terenie Katowic mozna kupić do Canoni250 zamienniki i w jakich cenach bo dzwoniłem i tylko słysze nie ma nie ma nie ma :( a przecie nie bede zamawiał tuszy na necie i tydzien czekał na przesyłkę(kurierem przestaje to być opłacalne) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 no dobra w gre nie wchodzi epson bo tam gdzie go chche kupic to to go nima zostaje mi i250 a jak z zamiennikami do tych drukarek?? ktoś wie gdzie na terenie Katowic mozna kupić do Canoni250 zamienniki i w jakich cenach bo dzwoniłem i tylko słysze nie ma nie ma nie ma :( a przecie nie bede zamawiał tuszy na necie i tydzien czekał na przesyłkę(kurierem przestaje to być opłacalne) kazdy sklep ktory zaopatruje sie w Action2 Katowice powinien je miec. jesli nie orginaly to ActiveJet'y.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 no to dobra niezła sytuacje poszłem do sklepu w zamyslę kupić albo tą canon albo epson a wyszłem z HP (kto by pomyslał JA przeciwnik drogich tuszy) kilka info bo miałem okazje sprawdzić wszystkie 3 drukarki :D jak to dobrze mieć znajomych w sklepie. canon i250 owszem tania drukarka dość cicha ale kupowanie tuszy to koszmar po 2 tusze są małej pojemnosci po 3 drogie po 4 wydajność jest bardzo mała po 5 wydajnośc producent podaje przy zapełnienie 7%!!!! gdzie reszta to 15% wiec jesli producent podaje ze wydajnosc to 180 (tyle ze nie pisze oficjalnie ze 7% mozna sie tego doszukać wczytujac w informacje taki drobny druczek 6 czcionką to praktycznie to jest 90 stron przy zapełnieniu takim jak reszta . po 6 drukarka czysci(wypuszcza tusz ) głowice przy kazdym wyłaczeniu (właczeniu) co znów podnosi jegoo zuzycie . praktycznie w tescie wyszło nam ze wydrukowalismy 103 strony z pełnego tuszu . wiec beznadziejnie mało.prowadzilimsy test z tym samym plikiem tekstowym :)D fotografie ładne ale moim zdaniem jakieś blade nawet zwiększajac nasycenie nie dało to rezultatu. Epson odpadł mi na starccie po poprzednich 2 modelach bo padły w ciągu 6 miesiecy (jeden był mój ) 2 u kumpla były to c40 i c43 HPXX58 nie jest za cicha zamieniki do napełaniania tuszy ok 50 zł do 4fuul napełnien . na orginalnum tuszu wydrukowalismy 411 stron wiec deczko mniej niż podaje producent ale porównywalnie jakoś druku fotogafi na papierze foto znakomita jak za tą cene(choć deczko gorsza nić na eposon C43 niekiedy widać kropeczki i nawet fotoredy nie pomagają) . i najwazniejsze o wiele szybsza nic canon . bo HP już skonczył druk foto a canon był w niecałej połowie. nie mówiać już o zwykłym tekscie. wiecej wrazen po weekendzie jak sie troszke posprawdzam już w domu . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 A nie mówilem że HP :!: HP zwykle będzie lepszy pod wieloma względami dlatego zawsze bez wachania mogę powiedzieć HP :!: HP Rulezz :!: AMD również rulezz :) no i ECS Rulezz :wink: , K7S5A rulezz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...