QbaS Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Jak w temacie jaka jest tania (uzywana) i dobra drukarka laserowa firma i model Musi miec mozliwosc wspolpracy z w2k i linuxem i znosna jakosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 tanie laserowe sa samsungi i lexmarki, z czego te drugie chyba nawet maja pcla5ke.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Jak w temacie jaka jest tania (uzywana) i dobra drukarka laserowa firma i model Musi miec mozliwosc wspolpracy z w2k i linuxem i znosna jakosc Bardzo dobra drukarka- HP LJ 5L, wysoka jakość wydruków, nie ma problemu z driverami do róznych systemów, PCL5, dość popularna. Mam HP LaserJet 5L od ponad 5 lat, drukarka nie do zarżnięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 a na co zwracac szczegolna uwage przy zakupie i co to jest PCL?? czy wszystkie drukarki beda drukowac polskie znaki pod w2k?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 a na co zwracac szczegolna uwage przy zakupie i co to jest PCL?? czy wszystkie drukarki beda drukowac polskie znaki pod w2k?? To czy wszystkie będą drukowany polskie znaki to nie wiem, ale te z PCL5 i 6 nie mają z tym kłopotu mam na myśli HP. A co to za znaczenie czy WinXP, 2k, 98, jak drukuje polskie znaki to drukuje, a jak nie to nie. Chociaż takiego przypadku nie widziałem. Koszt wymiany cartridży, ewentualnie samego toneru, ilość RAM'u, szybkość i jakość - najlepiej zobacz strony testowe - chociaż tania drukarka wiadomo nie będzie np. miała d.u.p.l.e.k.s.e.r.a itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 to moze sprecyzuje chodzi mi o drukarke glownie do tekstu i tabeli koszt druku jak najnizszy(nie wyzszy niz 5gr/str) i koszt drukarki nie przekraczjacy 300zl szybkosc druku min 4str/min Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 to moze sprecyzuje chodzi mi o drukarke glownie do tekstu i tabeli koszt druku jak najnizszy(nie wyzszy niz 5gr/str) i koszt drukarki nie przekraczjacy 300zl szybkosc druku min 4str/min Np. HP LaserJet 5L, idelna do grafiki biurowej, czarnobiałe zdjęcia w pełnej rozdzielczości drukarki wymagają rozbudowy RAM'u. Koszt jednej strony to 20gr./stronę A4, drukuje 4str. A4/min. Ale za 300 zł jej nie kupisz, no może 420-450, ale to już najtaniej. Jedna strona za 5gr. :?: 300 nie znajdziesz nic wartego uwagi, a na pewno nie drukującego w wysokiej jakości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 do tekstu nie potrzebuje az tak super jakosci, grafiki nie bede wogole drukowal jedynie bardzo duzo tabel i wykresow wiec musi koniecznie linie proste drukowac a nie jakies lamane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arakasi Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 to moze sprecyzuje chodzi mi o drukarke glownie do tekstu i tabeli koszt druku jak najnizszy(nie wyzszy niz 5gr/str) i koszt drukarki nie przekraczjacy 300zl szybkosc druku min 4str/min Takie koszty wydruku to tylko kyocera, ale na pewno nie za taka cene (ew. allegro). Lub policz na tej HP, ile bedzie kosztowac drukowanie z dosypywaniem proszku. Pozdro M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 a iel kosztuje toner do kyocery i czy sa problemy z napelnianiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 a iel kosztuje toner do kyocery i czy sa problemy z napelnianiem Kyocery są LED'owe, ja przynajmniej takie znam, jakość nawet tekstu daje wiele do życzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerman Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Jeśli to musi być na 100% to mogę polecić HP LJ5P. Tyle że warto zainwestować w rozbudowę pamięci, bo będzie problem z bitmapami. Co do kosztów to nie liczyłem ile wynosi mnie strona przy regeneracji toneru, ale niewiele :) Koniec końców przesiadłem się na atrament (HP 5550) i tutaj koszty są chyba nie do pobicia - oryginalny czarny katridż napełniam już 7 raz (pigmentowym atramentem wolnoschnącym) i ostatnim razem koszt wydruku jednej strony ze standardowym zaczernieniem wyszedł w granicy 2 groszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...