Kaeres Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 (edytowane) Czy ktos sie juz bawil tym ? RBRdll v1.2 http://koti.mbnet.fi/kegetys/rbr/index.php?p=rbrdll Fajnie wyglada. Poza tym kilka ulepszen powtorek. Boje sie testowac bo chce miec polskiego pilota, a nie wiem czy patch tego nie zwali jak 1.1 Jak ktos stestuje niech da znaka. Edytowane 23 Czerwca 2005 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallen Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Po pierwsze - nie czuję się lepszy z tego powodu, że gram w RBR. Ciekaw jestem natomiast dlaczego panowie "obiektywnie" oceniający błędy w tej grze i twierdzący, że Colin, Porshe, czy cokolwiek innego jest lepsze nie wymieniają żadnych błędów tamtych produkcji? A jest ich tyle, że po prostu rece opadają. Tjaaa... a próbowaliście przesiąść się z powrotem na NFS: Porshe po RBR? Czy to tylko pokryte patyną czasu miłe wspomnienia? Ja zostawiłem na twardzielu Colina 4, po to żeby kumpel który zasadniczo ma w pogardzie samochodówki mogł sobie popartzeć na oba tytuły. Po 3 minutach jazdy w Colinie usłyszałem ze złoscią rzucone: - ...wyłącz tego ślimaka. Nie bardzo był świadom co to za gra mimo, że wcześniej na moje pytanie o jakich słyszał tytułach na pierwszym miejscu wymienił Colina właśnie (Chłopak był w WC jak odpalałem grę :-) Cóż... myślę, że niektórzy z tego Forum a gustują w RBR pamiętają Rally Trophy? Dla mnie to jedyna gra której godnym następcą jest RBR. O gustach się nie dyskutuje ponoć. Cóż to prawda - jeden lubi Beethovena inny jak mu śmierdzą stopy. A wymieniając samochodówki które darzę estymą wymienię w kolejności od moim zdaniem najsłabszej ale w które grałem i jestem z nich ZADOWOLONY: Colin 2 (długo, długo nic), NFS: PU (świetna), Rally Trophy (dla niej kupiłem kierownicę ale grałem na kierownicy we wszystkie produkcje) i wreszcie RBR - gra która powoduje, że jazda nareszcie jest EMOCJONUJĄCA! I to tyle... acha. Ciekaw jestem także który z Panów malkontentów ma kierownicę z Force Feedbackiem :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Nie trzeba miec nawet kierownicy z FF aby sie wczuc. Jedynie moge sobie wyobrazic co by bylo z FF :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 wreszcie dopadłem czerwonego Logitecha, zaraz dogrywam tego patcha na postprocessing i zaczynam jazdę 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Fallen, pamietam jak gralem w Rally Trophy ale niestety na klawiszach. Ja sie nasyce juz RBR to zagram na kierce w RT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leniwiec Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 "wniosek z tego taki R9600+NF7 nie nadaje sie do rbr pozostaje czekac az ati, badz nvidia zrobia cos w tym kierunku :/" Otoz nie. Polecam sledzenie forow zagranicznych BH i RSC ale dla ułatwienia podam odpowiedz jak zrobic by RBR dziala w high na 9600pro. W biosie nalezy ustawic AGP Faswritess - DISABLE w windzie uruchomic polecenie smartgart (start/uruchom) i ustawic opcje fastwrites , fastread na OFF po restarcie wszystko bedzie dzialac cacy pozdrawiam Ps. Odnosnie bezsensownych kłótni, która gra lepsza itd - jak sie komus gra nie podoba to niech w nia nie gra i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 leniwiec napisał: w windzie uruchomic polecenie smartgart (start/uruchom) i ustawic opcje fastwrites , fastread na OFF niestety u mnie po uruchomieniu smartgart nie otwiera sie żadne okno :( w biosie cały czas mam fastwrites na disabled ale nie ma to wpływu na działanie burnsa w high detail, wiesza sie przy wyborze profilu. mam r9600xt i nf2. co najśmieszniejsze na r9000pro wszystko działało dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 leniwiec, bardzo Ci dziekuje za to info. Wszystko mi teraz pieknie chodzi, na wysokiej jakosci grafiki, o niebo lepiej teraz gra sie prezentuje. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 niestety u mnie po uruchomieniu smartgart nie otwiera sie żadne okno :( w biosie cały czas mam fastwrites na disabled ale nie ma to wpływu na działanie burnsa w high detail, wiesza sie przy wyborze profilu. mam r9600xt i nf2. co najśmieszniejsze na r9000pro wszystko działało dobrze kliknij na "start", "uruchom" i wpisz tam "smartgart" i wylacz odczyt AGP jeszcze restarcik i to wszystko, mozesz sie rozkoszowac ta gra w high :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallen Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Kaeres: dla tej gry mimo, że samochodówki wywoływały u mnie odruch wymiotny (bo ja strateg/eRPeGowiec jestem) bez wahania kupiłem kierownicę. Zaraz następnego dnia jak odwiedziłem kumpla (26 lat) i posadził mnie za kierowicą samochodu z lat 60-tych bez żadnego zawszonego wspomagania. Dodam tylko, że miał MOMO :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 NiuNiek zrozumiałem co napisał leniwiec, ale ty nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. zrobiłem tak jak napisaliście jednakże żadne okno sie nie otwiera. zrobiłem jeszcze tak start -> programy-> radeon omega drivers->advanced smartgart options i też nic sie nie otwiera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leniwiec Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 NiuNiek zrozumiałem co napisał leniwiec, ale ty nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. zrobiłem tak jak napisaliście jednakże żadne okno sie nie otwiera. zrobiłem jeszcze tak start -> programy-> radeon omega drivers->advanced smartgart options i też nic sie nie otwiera. Jakubwi Nie wiem jak jest w przypadku driverow omegi, ale jesli zainstalujesz catalysty to: wciskasz start wybierasz polecenie uruchom, nastepnie wpisujesz slowo smartgart i powinno pojawic sie okno z ustawieniami dla pci i agp w agp ustawiasz faswrites na off , dla pewnosci najpierw zobacz czy masz w zakladce smartgart w oknie podstawowym catalysta (wlasciwosci ekranu/zaawansowane) faswrites na off Dodatkowe info poprawiajace czesto szybkosc gry: Sprawdzcie czy w biosie macie ustawione AGP Aperture size na 32mb ewentualnie na 64 ale w zadnym wypadku na 128 czy 256 Powinno zdecydowanie zwiekszyc FPS Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Boxster_ Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Poza tym kilka ulepszen powtorek. Boje sie testowac bo chce miec polskiego pilota, a nie wiem czy patch tego nie zwali jak 1.1 Jak ktos stestuje niech da znaka. Daje Ci znaka... Nie działa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 zaraz po napisaniu wcześniejszego postu zmieniłem stery na catalisty. zmieniając stery wszedłem do biosu i zmieniłem agp aperture size z 64 na 128 heheh. ale zaraz to poprawię. mam pytanko czy mozna jakoś porawić jeszcze jakość grafiki w burnsie jeśli mam w grze wszystko na high? zmieniałem ustawienia w zakładce 3d i gdy jest ustawione na najwyższą jakość to teksty w menu są niewyraźne tzn. tak jakby sie rozpływały. a minimalnie mniejsze ustawienie w zakładce 3d powoduje ze na drodze pojawiają sie czarne paski, droga sklada sie jakby z segmentów. i jeszcze jedno pytanko. jak wyglada u was droga?? bo u mnie asfalt i szuter skrzą sie jak śnieg, szczególnie na odcinku który jest 70-100 metrów przed samochodem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Dodatkowe info poprawiajace czesto szybkosc gry: Sprawdzcie czy w biosie macie ustawione AGP Aperture size na 32mb ewentualnie na 64 ale w zadnym wypadku na 128 czy 256 Powinno zdecydowanie zwiekszyc FPS faktycznie - dziala, dzieki za porade od siebie dodam, ze granie na 16bit palecie kolorow rowniez poprawia predkosc dzialania, a w grafice roznicy/ przynajmniej ja/ nie zauwazam. A teraz mam takie pytanie: czy wie ktos moze jak mozna ustawic RBR, by nie korzystac wogule z klawy, a TYLKO z pada? Mam na mysli glownie menu, gdyz chetnie bym zagral troche dalej od kompa i klawy ;D [w menu nie dzialaja normalnie analogi, ani krzyzak, a zatwierdzanie odbywa sie za pomoca entera...] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leniwiec Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Dodatkowe info poprawiajace czesto szybkosc gry: Sprawdzcie czy w biosie macie ustawione AGP Aperture size na 32mb ewentualnie na 64 ale w zadnym wypadku na 128 czy 256 Powinno zdecydowanie zwiekszyc FPS faktycznie - dziala, dzieki za porade od siebie dodam, ze granie na 16bit palecie kolorow rowniez poprawia predkosc dzialania, a w grafice roznicy/ przynajmniej ja/ nie zauwazam. A teraz mam takie pytanie: czy wie ktos moze jak mozna ustawic RBR, by nie korzystac wogule z klawy, a TYLKO z pada? Mam na mysli glownie menu, gdyz chetnie bym zagral troche dalej od kompa i klawy ;D [w menu nie dzialaja normalnie analogi, ani krzyzak, a zatwierdzanie odbywa sie za pomoca entera...] Jesli uzywasz pada logitecha to nic prostszego jak ustawic to w wingman profiler, dodajesz nowe komendy dla strzalek i entera i przyporzadkowujesz je do krzyzaka i jakiegos klawisza na padzie pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 no to ja powiem ze nadal nie moge przejsc tej szkolki choc grajac mistrzostwa na jednym z torow pobilem Ryska, generalnie jak ktos ma problem z ostatnia proba to powinien sobie ja odpuscic i juz, a co do REAL_RACERA :) moze on przeszedl bez problemu tylko podstawowa szkolke :) greets jak przejdziesz szkolke to pogadamy. ty sam nie przeszedles szkolki a mowisz do mnie real_racer. moze screena mam dac?? Olorin: zaraz pojezdze na tym odcinku co podales nazwe to zobace jaki bede mial czas. aha chcialem jeszcze zaznaczyc ze mi tekstury migaja :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Jesli uzywasz pada logitecha to nic prostszego jak ustawic to w wingman profiler, dodajesz nowe komendy dla strzalek i entera i przyporzadkowujesz je do krzyzaka i jakiegos klawisza na padzie pozdro niestety nie mam pada logitecha :( domyslam sie, ze z innymi ten program wspolpracowac nie bedzie :( jak ktos jeszcze zna rozwiazanie mojego problemu to prosze napisac, z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 oka, troche pojezdzilem i na tej trasie co mowiles olorin mam 4:12 z groszami z tym ze zaliczylem dwa kontakty z drzewami, bo na trasach w wielkiej brytanii jest ta droga i obok sa drzewa a u mnie jak migaja tekstury to ja tych drzew nie widze i jade jade i sie samochod zatrzymuje na drzewie. moze jakby chodzilo normalnie to byly te 4minuty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 oka, troche pojezdzilem i na tej trasie co mowiles olorin mam 4:12 z groszami z tym ze zaliczylem dwa kontakty z drzewami, bo na trasach w wielkiej brytanii jest ta droga i obok sa drzewa a u mnie jak migaja tekstury to ja tych drzew nie widze i jade jade i sie samochod zatrzymuje na drzewie. moze jakby chodzilo normalnie to byly te 4minuty. Podejrzewam w takim razie, ze grasz na bez uszkodzen wozu :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 gram z uszkodzeniami wozu ustawionymi na safe, dlatego ze tak jest standartowo ;] sie pojezdzi pozniej na realistic ;] ta trase co ty mi podales to nie jest wcale taka najlatwiejsza, latwiejsza jest pierwsza z gory USA ;] aha i chcailem sie zapytac kiedy sie wygrywa peugeota 206 ?? bo skonczeniu rajdu brytanii ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Realistic to jest to co tygryski lubia najbardziej :) Bez tego ta gra jest prawie zrecznosciowka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 bez przesadyzmu, o to ze sie samochod mniej czy wiecej rozwala to nie mozna powiedziec ze rbr jest juz duzo lipniejszy. przede wszystkim fizyka jazdy :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlokos Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Realistic to jest to co tygryski lubia najbardziej :) Bez tego ta gra jest prawie zrecznosciowka. Juz ja bym chcial zobaczyc jak ty jezdzisz w trybie "realistic". Przeciez tam niemal kazde uderzenie w drzewo konczy rajd wiec trzeba jezdzic bezblednie... jakos watpie w to, zes taki "meister" :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Nie jestem zaden maister. Wiele razy koncze na drzewie oraz rajd. W tym tkwi urok. Konczysz rajd po dwonie (nawet nie wielkim). Oczywiscie ja oszukuje w ten sposob, ze wychodze z gry po takim zderzeniu. Zabiera mi jednak sporo czasu abym znow zaczac OS. I tak przechodze wszystkie OS jakie sa w grze. Przejde je wszystkie, pozniej kolejny raz i kolejny. Az wreszcie dojed do takiej perfekcji, ze nie bedzie zadnych alt+F4 tylko przejade caly rajd za jednym strzalem. A jezeli nie uda mi sie to, to przynajmniej zrobie to jak w prawdziwym wyscigu. Uzyskam zero pkt. za dany kraj i jade kolejny. Teraz chce jedynie pograc w jak najwiecej panstw ale zarazem zwazajac aby nie roztrzaskac sie na pierwszym wirazu. A adrenalina temu towarzyszaca jest sporo wieksza niz swiadomosc tego, ze po okropnym dzwonie pojade dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Realistic to jest to co tygryski lubia najbardziej :) Bez tego ta gra jest prawie zrecznosciowka. Juz ja bym chcial zobaczyc jak ty jezdzisz w trybie "realistic". Przeciez tam niemal kazde uderzenie w drzewo konczy rajd wiec trzeba jezdzic bezblednie... jakos watpie w to, zes taki "meister" :P a byś sie zdziwił ;] ! ja nawet ani razu nieodpalilem gry na poziomie innym niz na realiscic ! wlasnie to w tej grze jest najlepsze - jeden maleńki, tyciutki błąd i koniec rajdu ! wystarczy ze za puzno dodasz gazu, lub zahamujesz i jestes na poboczu albo gozej z niesprawnym autem ! a co do jazdy bezblednej - jest jedna jedyna receptura: Kierownica+umiejetne operowanie hamulcem i gazem jednocześnie jak i osobno (wyglada na łatwe-niestety pozory mylą) - niepowiem ze MI to zawsze wychodzi - bo czasami wpakuje sie w drzewo najczesciej przy wiekszej predkosci(pow 140km/h) - ale jezdze coraz lepiej - i conajwazniejsze sprawia mi to ogromną przyjemnośc jak uda mi sie jakis ciekawy manewr np scandinavian flick, albo jakis fajny zawrót na recznym(szczegolnie we Francji) to jest wlasnie ten skill - który robi ten MNIÓD !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Ja tez jezdze tylko z damage realistic.. wtedy jest po prostu lepszy hardcore :) został mi juz tylko ostatni rajd.. na srednim pozomie przeciwnikow. Potem biore poziom mistrzowski i zobacze czy uda sie ich objechac:) Teraz spoko daję rade choc auto nieraz tak porozbijane ze ledwo idzie go utrzymac na trasie heheh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Ja tez jezdze tylko z damage realistic.. wtedy jest po prostu lepszy hardcore :) został mi juz tylko ostatni rajd.. na srednim pozomie przeciwnikow. Potem biore poziom mistrzowski i zobacze czy uda sie ich objechac:) Teraz spoko daję rade choc auto nieraz tak porozbijane ze ledwo idzie go utrzymac na trasie heheh Ja dopiero jestem w USA na najnizszym poziomie trudnosci. Powiedz mi tylko czy bardzo rozni sie najnizszy od sredniego ? Bo tych cieniasow objezdzam po kilka minut (czasami, np. w Anglii do 5 minut). Czy z taka przewaga na najnizszym poziomie trudnosci mozna dac rade sredniakom czy lepiej jeszcze pocwiczyc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Rozni sie bardzo :) ja zrezygnowalem z najnizszego po pierwszym rajdzie jak ich o parenascie minut zrobilem :) hehe . Srednim ai dokladam po kilkanascie sekund - no chyba ze mam uszkodzone auto to nieraz oni mi dołożą lekko - ale jadac na 95% bez wypadku spokojnie ich objezdzam - tyle ze nieraz ciezko sie opanowac by nie dac na 101% powera :P Objechac ich na najnizszym to mozna z palcem w D . Zobacze juz niedlugo jak bedzie na mistrzowskim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 No wiesz, z tego co mi wiadomo to robicie czasy masakryczne. Np. na Chindohead I po 3:14 Ja niedawno sie nauczylem jezdzic na 80-85% i wyniki osculuja w granicach 3:30. Moze udaloby mi sie zejsc do 3:20 ale nie gram w hotlapy wiec ciezko mi okreslic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...