Sebastian_Bach Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Witam, Jest problem :) . Abit NF7-S 2.0, 2 x 512 MB TwinMOS PC3200 na Mtecach. Opisze problem pomijajac kwestie Duala, bo tylko zagmatwam. FSB 400 MHz @ SPD, mamy 3 banki pamieci :wink: , wkladamy JEDNA kosc ramu to slotu 1. Odpalamy kompa - ba! restart w windzie. Wkladamy ta sama kosc ramu do slotu 2 - to samo. Wkladamy do slotu 3 i dziala ok! Co jest grane ? Dodam tylko, ze przy 333 MHz pamiec dziala ok w kazdym slocie. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 sprawdz timingi tez mialem podobnie ustaw 2.5-3-3-8 powinno dzialac OK u mnie przy fsvb 220 smigaly na 2.0-3-3-8 teraz na 225 chodza na 2.5-3-3-8. Na defaultowm takowaniu rowniez nie chcialy chodzic ponizej 2.0-3-3-8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian_Bach Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 juz zmniejszalem i dalej to samo. nawet przy 15-7-7-3 3,2v takie rzeczy sie dzieja. padnieta jest plyta (2 banki albo kontroler za nie odpowiadajacy) albo ram (ale dlaczego w banku 3 dziala ok? ). Jakies pomysly ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 nie, nie dawaj cas latency 3.0 bo wogole nie wstana sproboj tak jak ci mowilem. Jesli nie pojda sprawdz u kogos innego moze w jakis sposob z twoja mobo sie "gryza" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Witam, Jest problem :) . Abit NF7-S 2.0, 2 x 512 MB TwinMOS PC3200 na Mtecach. Opisze problem pomijajac kwestie Duala, bo tylko zagmatwam. FSB 400 MHz @ SPD, mamy 3 banki pamieci :wink: , wkladamy JEDNA kosc ramu to slotu 1. Odpalamy kompa - ba! restart w windzie. Wkladamy ta sama kosc ramu do slotu 2 - to samo. Wkladamy do slotu 3 i dziala ok! Co jest grane ? Dodam tylko, ze przy 333 MHz pamiec dziala ok w kazdym slocie. Pozdrawiam Witam w klubie, ja mam identycznie. Juz raz wymienialem pamięci na inny model i to samo. Napisalem maila do supportu abita i czekam na odpowiedz. Pamięć dziala mi tylko w dimm 3 a w pozostalych dwoch slotach idzie stabilnie na 333 i wszystkie timingi na min. Jest nas dwoch teraz juz mi bedzie raźniej :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 mialem podobny problem na epox 8rda z 2x512 na 166 (sa ta pamiatki kingston pc2700 na kosciach infeonach) nie chcialy chodzic , ale na 190 i wiecej juz problem znika . poszukaj tego tematu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 mialem podobny problem na epox 8rda z 2x512 na 166 (sa ta pamiatki kingston pc2700 na kosciach infeonach) nie chcialy chodzic , ale na 190 i wiecej juz problem znika . poszukaj tego tematu No ja w odróżnieniu od ciebie mam tylko jedna kość i pamięci pc3200 ktore nie chce chodzic 2 slotach dimm powyzej 333, a chodza na 400 ale tylko w slocie dimm 3. Poszukam twojego tematu ale chyba to nie pomoze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Nikt nie zna rozwiązania tego problemu ???? HELP!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasd Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Teoretycznie abit zaleca obsadzanie bankow 3,2,1 czy jakos tak patrz instrukcja NIe wiem czy ma na to jakis wplyw Ale jak 2 kostki nie dzilaja to jest cos nie tak(po obsadzeniu 3) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 No ja mam ten sam problem powyzej 166Mhz problemy ze stabilnoscia . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian_Bach Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Hmm... mi sie udalo rozwiazac problem czesciowo. Okazalo sie, ze plyta jest sprawna - sprawdzilem w niej Corsairy i dzialaly ok. Najlepsze jest to, ze pamieci tez sa sprawne - na innym NF7 dzialaja prawidlowo. Wniosek: pewne serie NF7 nie lubia Twin-ow. A szkoda, bo teraz bede musial kupic inne pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Hmm... mi sie udalo rozwiazac problem czesciowo. Okazalo sie, ze plyta jest sprawna - sprawdzilem w niej Corsairy i dzialaly ok. Najlepsze jest to, ze pamieci tez sa sprawne - na innym NF7 dzialaja prawidlowo. Wniosek: pewne serie NF7 nie lubia Twin-ow. A szkoda, bo teraz bede musial kupic inne pamieci. Miałem 6 par twinów i 0 problemów - podobno nowe mostki w abitach nie trawią twinów ... szczególnie 512 ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trib Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 kurcze to teraz to mam problem co ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>. Mam NF7-s i chcialem sobie zakupic 2x256mb i puscic w dualu. wahalem sie miedzy zwyklymi TwinMosami a Kingstonami (na Hyperxy itp. nie mam forsy), a tu czytam ze ani jedne ani drugie nie gwarantuja ze beda chodzily :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...